Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
11-02-2019 18:20:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

23
Februar
2019
Svømning
Fördemaster
Flensborg
1
Marts
2019
Svømning
Kronborg Open 2019
Helsingør Svømmehal
8
Marts
2019
Svømning
Øst Junior/Senior, Langbane
East Kilbride Badet

NM & NM-Junior 

 

Tekst
Tekst


Pingvin-svømmere blomstrer under klubbens rammer


08-01-2018 20:17:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Svømmerne i Svømmeklubben PINGVINEN motiveres af det stærke sammenhold, der er i klubben.


I weekenden interviewede vi cheftræner i Svømmeklubben PINGVINEN, Thomas Hansen, og spurgte ham blandt andet indtil, hvad det er, som motiverer ham ved at være svømmetræner. I samme omgang har vi spurgt de to pingvin-piger, Cecilie Tommerup Sørensen og Freja Romanski, om, hvad der gør dem glade for at svømme i PINGVINEN.

 

- Siden jeg var 6 år gammel, har jeg svømmet i PINGVINEN, og jeg har været konkurrencesvømmer siden jeg var 10 år. Jeg kan rigtig godt lide at svømme i PINGVINEN, og jeg nyder at se, hvordan svømmeklubben har udviklet sig gennem de seneste år. En af de skønneste ting ved at være i PINGVINEN er vores fællesskab. Vi har et utrolig godt fællesskab, hvor alle kan snakke sammen, uanset hvilket hold man går på. Det har givet mig rigtig mange gode venskaber, hvilket også er en af grundene til, at jeg svømmer i PINGVINEN i dag, siger 16-årige Cecilie Tommerup Sørensen.

 

Netop udviklingen i svømmeklubben har været med til at tiltrække flere svømmere fra de omkringliggende svømmeklubber i det nordjyske område syd for Limfjorden, Himmerland. En af de nyankomne svømmere er 14-årige Freja Romanski.

 

- Jeg kom til i sommeren 2017 på grund af, at der var få konkurrencesvømmere i min årgang i Svømmeklubben SMUT. I PINGVINEN havde jeg mulighed for at komme til at svømme med flere på min egen alder og dermed få flere at dele min passion med.

 

Freja Romanski har flyttet sit niveau siden sit klubskifte.

Foto: Claus Tommerup

 

Begge Pingvin-svømmere har svømmet siden, de var helt små og er nu af forskellige grunde en del af førsteholdet i PINGVINEN, som er sammensat af svømmere med forskellig alder og forskelligt niveau. Det betyder dog ikke noget for Cecilie Tommerup Sørensen.

 

- Da jeg startede, var jeg den yngste svømmer, og jeg trænede dagligt med andre, som var meget ældre end mig selv. De ældre svømmere tog enormt godt i mod mig, og jeg følte mig hurtigt som en del af holdet. Derfor ser jeg alders- og niveauforskellen som en fordel, eftersom det er vigtigt, at alle lærer hinanden godt at kende. Jeg nyder at tage i mod nye svømmere, som rykker op eller kommer til holdet, for jeg vil gerne give dem den samme følelse og glæde, som jeg selv fik, da jeg blev taget godt i mod.

 

Ifølge Cecilie Tommerup Sørensen sørger aldersforskellen for, at det altid er sjovt at komme til træning, hvilket er med til at styrke fællesskabet på holdet. At der er mange forskellige aldre gør, at der altid er nogle at svømme med, da et program ofte indeholde forskellige serier og starttider.

 

- Det var klart en af grundene til, at jeg skiftede klub. Jeg havde brug for at blive presset til træning, hvilket det større antal af svømmere medvirker til. Jeg forsøger tit at følge med dem, som er en tand bedre end mig, da de presser mig, når jeg kan se, at de ligger foran mig, siger Freja Romanski.

 

Læs interviewet med cheftræner Thomas Hansen her.

 

Selvom der også kan være ulemper ved at være samlet så mange forskellige svømmere på det samme hold, vil de to piger dog ikke bytte fællesskabet på holdet væk for noget. Svaret fra de to pingvin-svømmere er da også tydeligt, da de sætter ord på, hvad fremtiden skal bringe.

 

 - Jeg skal helt sikkert fortsætte med at svømme i PINGVINEN, da jeg synes, det er en utrolig god svømmeklub, som har et fælleskab, som jeg gerne vil være en del af, siger Cecilie Tommerup Sørensen og suppleres af Freja Romanski.

 

- Min udvikling har været positiv, siden jeg startede i PINGVINEN – både min teknik og tider er forbedret, så jeg håber, jeg kan blive længe, men det kommer måske på et tidspunkt til at blive svært i forhold til min skolegang og gymnasiet.

 

SvømmeSport takker de to piger for interviewet og ønsker dem en fortsat god sæson.
Tags: Klubnyt

Se de seneste nyheder

11-02-2019 18:20:00

Den danske OL-guldvinder Pernille Blume har i begyndelsen af året fået foretaget en vellykket operation for at få lukket et mindre hul ved hjertet.

 
11-02-2019 09:17:00

Martin Bang Christensen har de forgangne to weekender forberedt sig til Grand Prix i Rostock - det resulterede i en flot førsteplads ved tysk tårnmesterskab.

 
05-02-2019 10:01:00

Du kan godt begynde at glæde dig. Der er præcis to måneder til, at de første svømmere hopper i vandet ved Danish Open, som i år har fået helt nyt format.

 
01-02-2019 17:04:00

Partnerskabet mellem H2Odense, Odense Kommune og Dansk Svømmeunion skal blandt andet resultere i et styrket strategisk fokus på processen fra talentudvikling til international high performance, udviklingsplaner for konkurrencetrænerne samt bidrag, der skal styrke samspillet mellem træningsmiljøerne på Fyn.

 
01-02-2019 13:53:00

De kommende tre uger venter tre stævner for 20-årige Martin, som har afgørende betydning for udspringerens mulighed for deltagelse ved de kommende store internationale mesterskaber.