Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
19-08-2019 21:00:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

23
August
2019

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


Årgangssamlingen fik besøg af EM-svømmer


11-01-2018 20:31:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.


Den største Årgangssamling nogensinde blev afholdt tilbage i november den 24.-26. I løbet af weekenden deltog ikke mindre end 29 trænere og 81 svømmere. En af de deltagende svømmere var 13-årige Sander Møller Jürgensen fra Odder Svømmeklub, som her fortæller om den historisk store Årgangssamling, der blev afholdt i Esbjerg.

 

- Fredag var der primært fokus på ben, og vi lavede bentest på blandt andet 50- og 200 meter distancerne.

 

- Lørdag lavede vi landtræning i en gymnastiksal, hvor vi blev opdelt i forskellige hold. Ved de forskellige poster skulle vi blandt andet stå på hænder, lave øvelser på en airtrack og forskellige makker- og styrkeøvelser. Herefter kom Daniel Skaaning og sammen med Mads Bjørn, havde vi en træning med en masse starter og vendinger. Søndag fortsatte vi med at øve og arbejde på vores vendinger, mens vi svømmede et medley sæt, siger Sander Møller Jürgensen.

 

Sander Møller Jürgensen har efter Årgangssamlingen haft blikket rettet mod DM Årgang.

Foto: Privatfoto

 

Undervejs fik de unge svømmere, der normalt kun ser hinanden, når de står side om side bagved startskamlerne, lov til at se hinanden an til træning. Her var der særligt en ting, som overraskede Odder-svømmeren.

 

- Det kunne sagtens mærkes, at niveauet var højere end derhjemme, og det var fedt. Det var sjovt at prøve at træne med mange af de svømmere, som jeg normalt kun ser, når vi skal konkurrere mod hinanden til diverse stævner. Det var også interessant at se, at det ikke nødvendigvis er de bedste svømmere lige nu, som træner bedst.

 

I løbet af weekenden var der planlagt tid og plads til, at svømmerne kunne lære hinanden at kende på kryds og tværs, hvilket passede Odder-svømmeren glimrende.

 

- Jeg fik især snakket meget med mine to værelseskammerater. Så det var godt, at man blev blandet lidt med nogle af de svømmere, som svømmer i nogle af de klubber, der ligger længere væk.

 

Læs H2Odense-træner Nicolai Degn Andersens evaluering af Årgangssamlingen her.

 

Det, som Sander Møller Jürgensen husker klarest fra Årgangssamlingen, er træningspasset med Daniel Skaaning, der viste flere spændende og udfordrende ting, som svømmerne nemt kunne tage med sig hjem. Det var dog ikke EM-svømmerens øvelser, men mere hans tilgang til det at svømme, som har bidt sig fast i den unge Odder-svømmers hukommelse.

 

- Det første jeg fortalte min træner, da jeg kom hjem var noget Daniel Skaaning havde sagt: At det var vigtigt, at se svømning som et tilvalg i stedet for et fravalg af alt muligt andet.

 

- Det synes jeg var en fed måde at se det på; At man ikke går glip af en masse ting, fordi man er til træning eller stævne, men at man får en masse ved at være svømmer og gå til svømning.

 

Sigtekornet har Sander Møller Jürgensen siden haft rettet mod DM Årgang, som starter den 2. februar, og her ligger gameplanen allerede klar.

 

- Jeg vil selvfølgelig gerne svømme godt, men før jeg rigtig er tilfreds, skal jeg have 100 procent personlig rekord, og også gerne en medalje på 400 meter fri.

 

SvømmeSport takker Sander Møller Jürgensen for interviewet og ønsker ham held og lykke til DM Årgang.Se de seneste nyheder

20-08-2019 22:00:00

VM for juniorer på langbane indledtes tirsdag med dansk junior rekord til Thea Blomsterberg på 50m brystsvømning.

 
20-08-2019 14:43:00

Konkurrencelivredningens mange alsidige discipliner vil kunne opleves på tæt hold, når det går løs med et tætpakket program på lørdag ved Rødbyhavn Strand.
 

 
19-08-2019 21:00:00
Tirsdag morgen indledes 2019-udgave af verdensmesterskaberne for juniorer i Budapest.
 
15-08-2019 14:15:00

Ny opdatering pr. august 2019.

 
15-08-2019 11:26:00

Oven på ni års pause er der nu atter udklækket svømmetrænere i Danmark med den fornemme uddannelse Idrættens Træner Akademi (ITA).