Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

21
December
2018
Svømning
Dutch Open Swimming Championships
Tilburg
25
Januar
2019
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
26
Januar
2019
Svømning
Limfjords Cup 2019
Struer Energi Park

NM & NM-Junior 

 

Tekst
Tekst


Thea Blomsterberg går langbanesæsonen i møde med fornyede kræfter


24-01-2018 18:42:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Sigma-svømmeren tyvstartede langbanesæsonen under Lyngby Open, og på fredag stiller hun til start ved sæsonens første internationale langbanestævne i Luxembourg.


Mange af de danske juniorlandsholdssvømmere og flere svømmere fra Great Danes svømmer sæsonens første langbanestævne den kommende weekend, når Euro Meet løber af stablen i Luxembourg. Brystsvømmeren fra Sigma Swim Birkerød, Thea Blomsterberg, er en af de landsholdssvømmere, der skal i aktion, og hun ser frem til gensynet med stævnet, hvor hun svømmede finale med blandt andre Katinka Hosszú sidste år.

 

- Euro Meet fungerer som træning for mig, og så handler det selvfølgelig også om, at jeg have noget mere erfaring fra den internationale svømmescene. Sidste år kom jeg med i finalen på 200 meter bryst som den yngste svømmer, hvor der var store navne med såsom Molly Renshaw og Katinka Hosszú.

 

- Det var noget helt andet, end det jeg er vant til herhjemme. Jeg svømmede på en af ydre banerne, og dem jeg svømmede mod, svømmede flere sekunder hurtigere end mig. Der havde jeg svært ved at holde mig til min løbstaktik, som primært er, at jeg skal føle, at jeg svømmer negativ split de sidste 100 meter. I stedet kom jeg til at ligge for hårdt ud, og jeg følte ikke, at jeg hævede tempoet de sidste 100 meter. Siden da har jeg haft fokus på at fokusere på mit eget løb, og det synes jeg helt sikkert, var med til at gøre, at min 200 meter bryst til EYOF gik så godt i sommers, siger Thea Blomsterberg.

 

Thea Blomsterberg med sin guldmedalje på 200 meter brystsvømning fra EYOF i sommers.

Foto: Josephine Kruse

 

Ved årets Euro Meet skal juniorsvømmeren svømme samtlige brystløb samt 50 meter butterfly og 100 meter fri. Danmark stiller i alt op med 26 svømmere, som brystsvømmeren glæder sig til at få en hyggelig tur sammen med.

 

- Det er altid en kæmpe ære at repræsentere Danmark, og jeg har efterhånden været på så mange ture med mange af de andre udtagne, så det er altid super hyggeligt, når vi er afsted, siger Thea Blomsterberg og fortsætter.

 

- Det jeg specifikt arbejder på i øjeblikket er starter og brug af arme, hvor jeg virkelig har fokus på at få et godt tryk på, men frekvens er også noget, jeg helt sikkert skal blive bedre til. Jeg vil rigtig gerne blive bedre til 50 og 100 meter bryst.

 

Læs interviewet med Karoline Barrett fra GTI forud for årets Euro Meet.

 

Flere juniorsvømmere havde formået ved DM at kvalificere sig til EM, der blev afholdt tilbage i december måned. Thea Blomsterberg, der er dansk juniorrekordindehaver på 200 meter bryst, kvalificerede sig dog ikke, selvom hun ugen forinden til DJM havde vist lovende takter.

 

- Henover julen har jeg ikke fået trænet så meget, som jeg nok burde. Der var træninger, men efter jeg missede EM-kravet med 26/100 til DM i Greve faldt min motivation drastisk, og jeg blev enig med mig selv om at holde fri, tænke over hvad jeg gerne ville opnå i denne sæson og dermed genfinde min motivation. Jeg er rigtig glad for, at jeg valgte at holde mig udenfor bassinet et par dage og virkelig genfinde den glæde, som svømning giver mig. På den måde blev jeg 100% klar til nye sæson!

 

Selvom det måske ikke er vildt mange træningstimer og kilometre i kroppen, som Thea Blomsterberg stiller til start med ved Euro Meet, har hun dog stadig store mål for årets langbanesæson.

 

- Denne sæson er målet helt klart kvalifikation til EJM, og der vil jeg gerne forbedre min danske juniorrekord, og forhåbentlig kan det række til en podieplads. Det vil i hvert fald være en rigtig fed måde at afslutte sæsonen på!

 

SvømmeSport takker Thea Blomsterberg for interviewet og ønsker hende og de øvrige svømmere held og lykke til stævnet.Se de seneste nyheder

14-12-2018 12:37:00

DM for hold 2018 begynder i dag fredag og der konkurreres på livet løs i flere svømmehaller frem til søndag, hvor det endelige resultat foreligger.

 
13-12-2018

De danske svømmere, der deltog ved NM og NM Junior i weekenden leverede stribevis af flotte præstationer.

 
12-12-2018 12:00:00

Canadiske Dean Boles har valgt at stoppe som landstræner for de danske svømmere med udgangen af 2018.  

 
10-12-2018 19:45:00

Prisen gik til Bruno Martiri, som har taget et langt sejt træk for sporten i klubben i 30 imponerende år.

 
10-12-2018 12:25:00

Lørdag havde få danske starter, mens søndag blev dagen, hvor Danmark tog yderligere tre podieplaceringer i form af to bronzemedaljer og en sølvmedalje.