Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 
14-07-2019 20:00:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


Esbjerg sender andenholdet til Eindhoven på træningslejr


05-02-2018 21:58:14:
Af: Freja Marquardt

Esbjerg Svømmeklub sender andenholdet på træningslejr i den hollandske by Eindhoven 


Lørdag den 10 februar kører Esbjerg Svømmeklubs andenhold mod Holland, hvor de i en uge skal være på træningslejr i Eindhoven. Bo Jacobsen og førsteholdet skal også på træningslejr, men de drager først mod Bulgarien efter Vest Lang.

 

Svømmetræningen vil foregå på Pieter van den Hoogenband Svømmestadion, og de skal bo i en hyggelig hytte i en forstad til Eindhoven. SvømmeSport har talt med Kris Wesselink, som er ansvarlig træner for holdet og én af to trænere, der skal afsted, om, hvilke forventninger han har til træningslejren, og hvad svømmerne gerne skulle tage med derfra.  

 

-  En af de ting vi trænere gerne vil have ud af træningslejren er, at svømmerne skal prøve at være 24/7 atleter. Altså atleter på fuldtid. Der vil være fokus på sund varieret kost efter Team DK's "tallerken model", og så vil svømmerne få flere træningspas, end de plejer. Der vil være fokus på at lægge en rigtig god aerob base frem mod Vest Lang, siger Kris Wesselink.

 

Målet med træningslejren er, at svømmerne skal i en rigtig god aerob form, sådan at træningen de sidste uger frem mod Vest Lang kan være anaerob og til sidst sprintfokuseret, sådan at svømmerne er helt klar til mesterskabet. Til Vest Lang vil der være et væddemål mellem Kris Wesselink og svømmerne, og hvis de leverer over 75 % PR til stævnet, så skylder træneren en pizza- og videoaften.

 

Svømmetræningen i Eindhoven vil foregå på langbane, og svømmerne skal igennem 13 træningspas og dertilhørende dryland. De fleste dage vil være bygget op, sådan at formiddagens træning vil have fokus på det tekniske samt indlæring af gode vaner, mens træningen om eftermiddagen vil være noget mere intens. Derudover har Kris Wesselink planer om at øve stævnesituationen med svømmerne.

 

- Jeg har udarbejdet en stævnedag, hvor vi om morgen simulerer et indledende afsnit, mens eftermiddagens træning skal forestille at være et finaleafsnit. Så skal svømmerne have en raceplan, som vi tester om morgenen, og den plan evaluerer vi så på i frokostpausen for at gøre den endnu bedre til eftermiddagens træning, siger Kris Wesselink.

 

Onsdag den 14 holdes eftermiddag og aften træningsfri, og i stedet skal svømmerne hygge med en Virtual Reality turnering, som både trænere og svømmere ser frem til. Planen er at aftenen sluttes af på et traditionelt Hollandsk Pandekagehus.

 

Generelt vægtes det sociale højt i Esbjerg, og det er også noget som vil fylde en stor rolle på træningslejren i Eindhoven, hvor aftenerne gerne skulle byde på billige grin og gode historier.

 

- Det sociale er meget vigtigt på et hold, og jeg mener, at talenter udvikles bedst i et super fedt og motiverende miljø. Derfor vil vi om aftenen lave lidt underholdning både lavet af svømmerne og af trænerne. En af holdlederne kom på den idé at lave en joke-postkasse, så vi får i hvert fald en dagens joke alle dage, siger Kris Wesselink.

 

Ifølge Kris Wesselink glæder svømmerne sig meget til træningslejren, og der bliver også fortalt gode historier fra sidste års træningslejr. At den foregår i Holland er kun et ekstra plus, og svømmerne ser frem til at smage nogle af de hollandske specialiteter som eksempelvis morgenmadsproduktet Hagelslag, der mest af alt minder om chokolade krymmel, og som hollænderne fx bruger ovenpå brød.

 

SvømmeSport takker Kris Wesselink for interviewet og ønsker andenholdet fra Esbjerg en god træningslejr i Eindhoven! Se de seneste nyheder

15-07-2019 18:00:00

Danmarksmesterskaberne på langbane 2019 bød på flere dage med spændende svømning og tætte opgør i et flot set-up i Helsingør Svømmehal.

 
15-07-2019 11:00:00

De danske juniorsvømmere leverede rigtig gode præstationer ved weekendens Nordiske Mesterskab for junior- og årgangssvømmere i DGI Huset Vejle.

 
14-07-2019 20:00:00

Det allersidste afsnit ved dette års DM på langbane i Helsingør Svømmehal er netop afviklet, og der var helt til sidste minut en fantastisk stemning og masser af flot svømning. 

 
13-07-2019 20:00:00

Det tredje finaleafsnit ved dette års DM på langbane bød på både flot svømning og intens kamp om mesterskabstitlerne i Helsingør Svømmehal.

 
12-07-2019 20:00:00

Det var endnu et afsnit med en række nervepirrende opgør og højlydt jubel, da fredagens finaleafsnit fandt sted for kort tid siden i Helsingør Svømmehal.