Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

14
December
2018
Svømning
DM-H 3. division
Viborg Svømmehal
14
December
2018
Svømning
DM-H Finale Åben Turnering
Gribskov Svømmehal
14
December
2018
Svømning
DM-H 1. Division
Birkerød Svømmehal

NM & NM-Junior 

 

Tekst
Tekst


Sidste års modtager af prisen Årets Træner har statuetten stående fremme


08-02-2018 20:27:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Det var stort for Stefan Hansen at modtage prisen som Årets Træner, der bestemmes af ligesindede.


Når der den 12. til den 15. april afholdes Danish Open, er der mere end EM-kravtider at svømme om. I løbet af konkurrencedagene bliver blandt andet priserne som Årets Dame- og Herresvømmer samt prisen som Årets Træner overrakt. I anledning af, at der i perioden fra den 29. januar til og med den 18. februar kan indstilles kandidater til prisen som Årets Træner, har redaktionen fanget Stefan Hansen, der sidste år modtog prisen under Dansk Svømme Award.

 

- Jeg tænker tilbage på aftenen i Cirkusbygningen, som en sjov aften og en oplevelse for livet. Jeg synes, at de to år, hvor Dansk Svømme Awards har været afholdt i Cirkusbygningen, har været en god måde at fejre dansk svømning og dens aktører på. I år skal trænerne fejres til Danish Open, så vidt jeg har forstået, og jeg er sikker på, at den træner, som vinder vil blive fejret ordentligt af SvømmeDanmark, og det er vigtigt, siger Stefan Hansen.

 

Den danske svømmetræner er nu at finde som træner blandt de tyske landsholdssvømmere.

Foto: Patrick Kramer. 

 

Den tidligere NTC- og Gladsaxe-træner vandt sidste år prisen blandt andet foran Eyleifur Johannesson fra Aalborg Svømmeklub, som igennem flere år har fundet prisen for sit flotte arbejde med Mie Ø. Nielsen og Viktor B. Bromer. Stefan Hansen vandt prisen efter sit succesfulde arbejde med OL-guldvinder Pernille Blume.

 

- Jeg vil ikke sige, at jeg havde forventet at vinde prisen, det er op til de danske svømmetrænere at vurdere, hvilken præstation der har været bedst i løbet af året. Men jeg ville da lyve, hvis jeg siger, at jeg ikke var blevet skuffet, hvis jeg ikke havde vundet, siger Stefan Hansen og uddyber.

 

- Statuetten står på mit kontor og fungerer som et godt minde om mit resultatmæssigt bedste år som svømmetræner. Samtidigt håber jeg, at jeg på et tidspunkt i min karriere kommer til at lave sådanne resultater igen. Det er i hvert fald det, jeg kæmper for hver eneste dag.

 

Læs her om hvordan du indstillinger din kandidat til prisen som Årets Træner.

 

Tilbage i marts sidste år rykkede Stefan Hansen sine danske teltpæle op og flyttede til Berlin, da han blev ansat som cheftræner på Bundesstützpunkt Berlin, der understøttes af Olympiastützpunkt. Der er ifølge den tidligere vinder af prisen som Årets Træner ikke sammenhæng mellem prisuddelingen og jobbet på det olympiske træningscenter i Berlin.

 

- Jeg ved ikke om skiftet viser, at titlen var givet rigtigt ud. Jeg vælger, at se den mulighed jeg har fået i Tyskland, som resultatet af mange års hårdt og målrettet arbejde, som nu i øvrigt fortsætter i Tyskland. Jeg har allerede nu sat mål for min egen fremtid, og hvor vi først og fremmest skal have bygget en stærk svømmenation op. En proces, jeg synes, er utrolig spændende og lærerig. 

 

Processen omkring det at komme i betragtning til prisen som Årets Træner er lang. Dansk Svømmeunion og Dansk Svømmetræner Sammenslutning, der sammen uddeler prisen, arbejder stærkt på, at nomineringen af trænerkandidaterne er sket på baggrund af rigtige begrundelser. Når panelet har samlet et felt, er det derefter udelukkende medlemmer af DSTS, som kan stemme og derved bestemmer, hvem der skal vinde.

 

- Det er klart, det er rart med et skulderklap fra ens kollegaer, og jeg er glad for først og fremmest at blive nomineret af et kompetent og fagligt panel, og derefter er det op til ens kollegaer at stemme på, hvad de synes, er den bedste præstation. Det er fedt, at det er ligesindede trænere, som alle stemmer, altså mennesker som ved, hvad det koster at nå til tops inden for svømmetræner verdenen.

 

Læs mere om processen bag prisen som Årets Træner her.

 

Tak til Stefan Hansen for interviewet.Se de seneste nyheder

14-12-2018 12:37:00

DM for hold 2018 begynder i dag fredag og der konkurreres på livet løs i flere svømmehaller frem til søndag, hvor det endelige resultat foreligger.

 
13-12-2018

De danske svømmere, der deltog ved NM og NM Junior i weekenden leverede stribevis af flotte præstationer.

 
12-12-2018 12:00:00

Canadiske Dean Boles har valgt at stoppe som landstræner for de danske svømmere med udgangen af 2018.  

 
10-12-2018 19:45:00

Prisen gik til Bruno Martiri, som har taget et langt sejt træk for sporten i klubben i 30 imponerende år.

 
10-12-2018 12:25:00

Lørdag havde få danske starter, mens søndag blev dagen, hvor Danmark tog yderligere tre podieplaceringer i form af to bronzemedaljer og en sølvmedalje.