Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
11-02-2019 18:20:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

23
Februar
2019
Svømning
Fördemaster
Flensborg
1
Marts
2019
Svømning
Kronborg Open 2019
Helsingør Svømmehal
8
Marts
2019
Svømning
Øst Junior/Senior, Langbane
East Kilbride Badet

NM & NM-Junior 

 

Tekst
Tekst


Hovedstadens Svømmeklub søger sydpå


10-02-2018 18:21:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Svømmerne i Hovedstadens Svømmeklub glæder sig til 18 dages træningslejr på Lanzarote.


Kalenderårets uge 7 og 8 er, i svømmeregi ofte, synonym med træningslejr for de danske topklubbers førstehold – og i år er ingen undtagelse. Hovedstadens Svømmeklub er blandt de klubber, som denne vinter bytter kulden ud med en træningslejr under sydens sol på en af de Kanariske Øer, til stor glæde for svømmerne.

 

- Vi skal til Lanzarote, hvor blandt andet Sigma er lige nu. Det er første gang, hvilket bliver spændende. Vi rejser i morgen, men på grund af mellemlandinger er vi der først på mandag, siger Maria Grandt fra Hovedstadens Svømmeklub og uddyber.

 

- Jeg glæder mig til at komme væk fra hverdagen og kun fokusere på svømningen. Og så vil det være rart med lidt sol. Det er altid fedt at tage lidt væk fra kolde Danmark, og så er man sammen med ens holdkammerater på en anden måde end i hverdagen.

 

Maria Grandt i aktion under EM på kortbane 2017 i Royal Arena.

Foto: Patrick Kraemer

 

Der deltager i alt 11 svømmere på Lanzarote-træningslejren, som varer fra den 11. til den 28. februar. På den 18 dage lange træningslejr bliver der også plads til andre aktiviteter end træning på land og i vand.

 

- Vi har altid et par dage til at lave er par aktiviteter, men da vi ikke rigtig ved, hvad man kan lave på Lanzarote, er det lidt uklart, hvad vi skal lave på vores fridage. Men sjovt skal det nok blive, siger Maria Grandt.

 

Ifølge svømmeren, som særligt gør sig bemærket i medleyløbene, bliver det nok også tiltrækt, da træningslejre ofte indeholder noget mere og hårdere træning, end hvad tilfældet er hjemme i svømmeklubben. Cheftræner Olaf Wildeboer har dog ikke løftet sløret for de hårde træninger endnu.

 

- Når man er på træningslejre svømmer man altid ekstra, og der skal nok komme et par meget lange og hårde træninger, men hvad træningslejren kommer til at bestå af, ved jeg ikke endnu, forklarer Maria Grandt spændt.

 

H2Odense drager også på udlandstræningslejr – se hvorhen ved at klikke her.

 

Tilbage i november kvalificerede Maria Grandt sig til EM, der blev svømmet i december måned. Hovedstadssvømmeren blev samlet nummer 11 i kvindernes 200 meter medley med tiden 2.12.16. Oplevelsen har gjort indtryk på den stadig unge svømmer, der træner henimod flere oplevelser af samme skuffe.

 

- EM har helt klart været det fedeste stævne, som jeg har været til. Stemningen var helt vild, og jeg håber, at jeg kommer til at deltage til meget større stævner fremover.

 

SvømmeSport takker Maria Grandt for interviewet og ønsker hende, holdkammeraterne og klubben en god træningslejr.
Tags: Klubnyt

Se de seneste nyheder

11-02-2019 18:20:00

Den danske OL-guldvinder Pernille Blume har i begyndelsen af året fået foretaget en vellykket operation for at få lukket et mindre hul ved hjertet.

 
11-02-2019 09:17:00

Martin Bang Christensen har de forgangne to weekender forberedt sig til Grand Prix i Rostock - det resulterede i en flot førsteplads ved tysk tårnmesterskab.

 
05-02-2019 10:01:00

Du kan godt begynde at glæde dig. Der er præcis to måneder til, at de første svømmere hopper i vandet ved Danish Open, som i år har fået helt nyt format.

 
01-02-2019 17:04:00

Partnerskabet mellem H2Odense, Odense Kommune og Dansk Svømmeunion skal blandt andet resultere i et styrket strategisk fokus på processen fra talentudvikling til international high performance, udviklingsplaner for konkurrencetrænerne samt bidrag, der skal styrke samspillet mellem træningsmiljøerne på Fyn.

 
01-02-2019 13:53:00

De kommende tre uger venter tre stævner for 20-årige Martin, som har afgørende betydning for udspringerens mulighed for deltagelse ved de kommende store internationale mesterskaber.