Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 
14-07-2019 20:00:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


”Der skal skabes lidt ekstra stemning”


19-02-2018 18:34:41:
Af: Freja Marquardt

Svømmeklubben S68 afholder i samarbejde med Dansk Svømmeunion Vest Junior/Senior Langbanemesterskab i Hjørring. 


Om en lille måned, nærmere bestemt den 16-18. marts,  afholdes Vest Junior/Senior Langbane Mesterskab i Hjørring. SvømmeSport har talt med Heine Brunø, som er cheftræner i hjemmebaneklubben S68, om hvad det betyder for svømmerne at deltage ved et stort mesterskab på hjemmebane.

 

- Rent praktisk giver det svømmerne mulighed for at være i vante omgivelser. De kan sove hjemme og forhåbentligt være mere udhvilede til når de skal i bassinet. Derudover kan vi også forvente en del ekstra forældre og måske bedsteforældre, som vil være til stede hallen. Det er ikke så tit, at de har muligheden for at se svømmerne live, siger Heine Brunø.

 

Der er mange fordele ved at konkurrere på hjemmebane, men Heine Brunø er også opmærksom på, at der kan være nogle ulemper.

 

- Vi skal også være opmærksomme på, at der skal skabes lidt ekstra stemning, sådan at svømmerne kommer rigtigt i stævnegear. Risikoen ved et hjemmebanestævne er, at kroppen tænker det som en træningssituation, siger Heine Brunø.

 

Klubbens forberedelse til mesterskabet startede allerede tilbage i december, og Heine Brunø tror, at det vil give gode resultater, at have haft en fuld træningscyklus frem mod mesterskabet.

 

I vinterferien har klubben trænet ekstra hårdt med to træningspas hver dag på langbane. Selvom det ikke er det samme som en reel træningslejr, så ser Heine Brunø, at det har rykket svømmerne en del. Den øgede træningsmængde er en stor opgradering fra den vante dagligdag, og cheftræneren har store forventninger til det kommende mesterskab.

 

- Min forventning er, at vi kommer til at svømme stærkt. Målet er at være bedre rangeret på resultatlisten end startlisten. Det er et meget ungt hold og de fleste svømmere er kun førsteårs juniorer, så kommer der finaler, er det kun ekstra godt, siger Heine Brunø.  

 

Vest Lang er det første i rækken af langbanestævner, som S68 deltager i henover foråret. Selv afholder klubben Hjørring Park Vendia Swimcup fra den 4-6. Maj. Stævnerne skal bruges som erfaringsgrundlag for at konkurrere på langbane, sådan at svømmerne er bedst forberedte på sommerens  Danske Mesterskaber på langbane.

 

SvømmeSport takker Heine Brunø for interviewet! Se de seneste nyheder

15-07-2019 18:00:00

Danmarksmesterskaberne på langbane 2019 bød på flere dage med spændende svømning og tætte opgør i et flot set-up i Helsingør Svømmehal.

 
15-07-2019 11:00:00

De danske juniorsvømmere leverede rigtig gode præstationer ved weekendens Nordiske Mesterskab for junior- og årgangssvømmere i DGI Huset Vejle.

 
14-07-2019 20:00:00

Det allersidste afsnit ved dette års DM på langbane i Helsingør Svømmehal er netop afviklet, og der var helt til sidste minut en fantastisk stemning og masser af flot svømning. 

 
13-07-2019 20:00:00

Det tredje finaleafsnit ved dette års DM på langbane bød på både flot svømning og intens kamp om mesterskabstitlerne i Helsingør Svømmehal.

 
12-07-2019 20:00:00

Det var endnu et afsnit med en række nervepirrende opgør og højlydt jubel, da fredagens finaleafsnit fandt sted for kort tid siden i Helsingør Svømmehal.