Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

21
December
2018
Svømning
Dutch Open Swimming Championships
Tilburg
25
Januar
2019
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
26
Januar
2019
Svømning
Limfjords Cup 2019
Struer Energi Park

NM & NM-Junior 

 

Tekst
Tekst


Hovedstandens Svømmeklub vinder rekordmange medaljer


23-02-2018 18:31:00:
Af: Klaus Bach Christensen

For blot 3-4 år siden vandt Hovedstadens Svømmklub få medaljer til DÅM. I år blev det til ikke mindre end 35 medaljer.


Ovenpå afholdelsen af årets DM Årgang på kortbane, har Hovedstadens Svømmeklub udsendt en pressemeddelelse, som kan læses herunder. 

 

Pressemeddelelse udsendt af Hovedstadens Svømmeklub i dag, fredag 23. februar 2018

 

Hovedstadens Svømmeklub dominerede ved DM for årgangssvømmere

Kort før vinterferien kulminerede årgangssvømmernes kortbanesæson med de Danske Årgangsmesterskaber på kortbane 2018. Det blev til i alt 35 medaljer og 181 nye personlige rekorder til de 33 deltagende svømmere. Dermed blev Hovedstadens Svømmeklub suverænt bedste klub. Årgangssvømmerne er den yngste aldersgruppe, hvor der svømmes om DM-medaljer. Årgangssvømmerne er i alderen 12-15 år. 

Hovedstadssvømmerne kan gå fra mesterskabet med gode nye erfaringer, personlige rekorder og masser af indtryk. I alt bliver det til 61 top tre placeringer for klubben fordelt på 14 svømmere, hvilket ikke alene viser flot niveau, men også god bredde for klubben. Specielt bredden af topniveauet er vigtigt for klubbens talentudviklingsarbejde.

I holdkonkurrencen får Hovedstadens Svømmeklub blandt de ældste af årgangssvømmere tre gange så mange medaljer som næstbedste svømmeklub. For 3-4 år siden fik klubben ved samme mesterskaber kun få medaljer og nu kan klubben høste 35 medaljer. 
I klubbens femårige levetid har der været satset rigtig meget på at få etableret et positivt og spirende talentudviklingsmiljø. Det er lykkedes og næste store udfordring for klubben bliver at få successen kanaliseret videre ind i svømmernes junioralder, et arbejde der allerede er i fuld gang.

Holdfoto fra Danske Årgangsmesterskaber på kortbane 2018.
Foto: Hovedstadens Svømmeklub

De deltagende svømmere træner til daglig på to forskellige hold, hvor Anne-Marie Appelqvist og Marie Simanis er talentudviklere og ansvarlige trænere. De udtaler samstemmende om stævnet: - Vi er meget tilfredse med stævnet. Langt de fleste får indfriet alle deres målsætninger og vi kommer fra stævnet med en meget høj andel af personlige rekorder i de svømmede løb. Det tal vidner om stærk udvikling. Vi ser det også som en styrke, at vi har mange svømmere der blander sig på topniveau. 

Anne-Marie og Marie siger videre: - Hele gruppen gør det godt, har en god indstilling og et højt humør, og så udviser de flot koncentration og kontrol over deres løb, hvilket vi har brugt meget tid og energi på at øve siden efteråret. En del af de yngste svømmere deltager ved deres første DM-stævne, så der var ekstra spænding på for dem. 

Få dage efter DM for årgangssvømmere blev der afholdt et uofficielt DM for hold, kaldet Årgangscuppen, her deltog de bedste klubber fra weekendens DM for at dyste i en holdkonkurrence. Her vinder Hovedstadens Svømmeklub suverænt med 47.658 point, næsten 4.000 point foran næstbedste klub. 

Se mere udførlig opsamling på DM for årgangssvømmere på https://www.hsk.dk/nyheder/d%C3%A5m-k-2018/ og se et hav af fotos og stemningsindtryk i fotoalbum på www.facebook.com/hovedstadens

For pressekontakt til Hovedstadens Svømmeklub kan klubdirektør Lars Sørensen kontaktes på tlf.: 3114 6178.
Tags: Klubnyt

Se de seneste nyheder

14-12-2018 12:37:00

DM for hold 2018 begynder i dag fredag og der konkurreres på livet løs i flere svømmehaller frem til søndag, hvor det endelige resultat foreligger.

 
13-12-2018

De danske svømmere, der deltog ved NM og NM Junior i weekenden leverede stribevis af flotte præstationer.

 
12-12-2018 12:00:00

Canadiske Dean Boles har valgt at stoppe som landstræner for de danske svømmere med udgangen af 2018.  

 
10-12-2018 19:45:00

Prisen gik til Bruno Martiri, som har taget et langt sejt træk for sporten i klubben i 30 imponerende år.

 
10-12-2018 12:25:00

Lørdag havde få danske starter, mens søndag blev dagen, hvor Danmark tog yderligere tre podieplaceringer i form af to bronzemedaljer og en sølvmedalje.