Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
11-02-2019 18:20:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

23
Februar
2019
Svømning
Fördemaster
Flensborg
1
Marts
2019
Svømning
Kronborg Open 2019
Helsingør Svømmehal
8
Marts
2019
Svømning
Øst Junior/Senior, Langbane
East Kilbride Badet

NM & NM-Junior 

 

Tekst
Tekst


”Jeg er vild med den alsidighed, sporten har”


25-02-2018 18:45:48:
Af: Freja Marquardt

Konkurrencelivredning vinder så småt ind i Danmark. Sporten er udviklet af livreddere i Australien, og den er baseret på redningsfaglige discipliner. 


Konkurrencelivredning er for de fleste stadig ganske ukendt, men sporten, der er udviklet af livreddere i Australien, vinder så småt ind i Danmark. Der konkurreres både i indendørs discipliner, som foregår i svømmehallen, og i udendørs discipliner, hvor konkurrencen finder sted i åbent vand.

 

22-årige Emil Kamuk Frederiksen fra AGF har dyrket konkurrencelivredning siden 2015, hvor han for første gang deltog ved et udendørs Danmarks Mesterskab. Han har en lang årrække som konkurrencesvømmer bag sig, og der var en naturlig overgang mellem konkurrencesvømningen og konkurrencelivredningen.

 

- Det startede med, at vi var en flok, som har svømmet sammen, siden vi var helt små. Det var egentligt bare for sjov, men så gik der konkurrence i det. Vi har alle altid haft mod på mere end banesvømning. Efter at have deltaget ved nogle Open Water stævner og også have snuset lidt til finnesvømning, så blev det tid til, at vi skulle prøve kræfter med konkurrencelivredning. Der var en naturlig overgang mellem de indendørs discipliner og den normale konkurrencesvømning. Derimod krævede det lidt mere øvelse for de udendørs discipliner, siger Emil Kamuk Frederiksen.

 

Stævnerne er noget forskellige, alt efter om det er de udendørs eller indendørs discipliner, der konkurreres i. De indendørs konkurrencer minder ifølge Emil Kamuk Frederiksen meget om almindelige svømmestævner med seadede heats og løbsrækkefølge. Der er dog en del ventetid, fordi konkurrencelivredning kræver en del udstyr til deltagerne. Eksempelvis skal alle deltagere have en dukke til bjærgning, og det tager tid at få alt udstyret frem.

 

Anderledes forholder det sig med de udendørs konkurrencer, hvor disciplinerne foregår både på land og i vand. Det er ikke altid løbsrækkefølgen holdes her, hvis overdommeren vurderer, at stævnet kan afvikles bedre med en ny rækkefølge. Så deltagerne skal altid være omstillingsparate og være klar til at hoppe i en våddragt eller op på raceboardet.

 

Der er en del ventetid forbundet med afviklingen af stævner til både de indendørs og udendørs discipliner.

Men det gør ingenting for Emil Kamuk Frederiksen (billede), når vejret er godt. 

Copyright Mads Hjort. 

 

 

Du kan læse om de respektive discipliner indenfor konkurrencelivredning her.

 

For Emil Kamuk Frederiksen var der ingen tvivl om, at den her sport lige var noget for ham.

 

- Jeg kan virkelig godt lide den variation, der er i forhold til almindelige stævner, som jeg kender dem fra konkurrencesvømningen. Det er nemt at gå til, hvis man har baggrund som normal banesvømmer, men samtidigt er det udfordrende og spændende. 

 

- Det kræver hurtighed, udholdenhed og råstyrke. Jeg er vild med den alsidighed. Det er en kombination af så mange forskellige sportsgrene; løb, Open Water svømning og surfing. Der er mange parametre, som jeg kan udvikle mig på, og jeg føler aldrig, at jeg er er helt færdig med at mestre de forskellige discipliner. Der er altid noget at blive bedre til, og er man først i gang, så er det en meget stejl læringskurve, hvor man kan se forbedring fra gang til gang, siger Emil Kamuk Frederiksen. 

 

Emil Kamuk Frederiksen kigger nu på de nye kravtider til VM i konkurrencelivredning i 2018. Det ville være en stort, hvis han kan kvalificere sig til det, og det er noget, som han vil kæmpe for. Han har allerede mange gode resultater og oplevelser indenfor sporten.

 

- Mit bedste og mest mindeværdige resultat er tilbage i 2016 til DM i de udendørs discipliner. Her var jeg sidste mand på Kraken SLS's board-relay. Vi havde ligget på en solid andenplads gennem hele løbet med Nordkystens Livredderklub i front. Jeg fik mig padlet op på siden af deres sidste mand, og det hele blev afgjort på de sidste 10 meter af stranden, hvor jeg fik løbet et dansk mesterskab i hus, siger Emil Kamuk Frederiksen.

 

 

 

Emil Kamuk Frederiksen bruger også konkurrencelivredningen til at holde kontakten med sine gamle svømmekammerater, og sporten bliver ved med at give dem noget, som de kan være sammen om. 

Copyright Mads Hjort. 

 

 

Ifølge Emil Kamuk Frederiksen så kan man forholdsvist hurtigt komme langt indenfor konkurrencelivredning, selvom man ikke har den store viden om sporten. Hvis man allerede kan svømme, så er man meget langt. Det vigtigste er, at man er klar på en udfordring og er glad for vand.

 

 

Du kan læse mere om konkurrencelivredning her.

Du kan se kommende stævner indenfor konkurrencelivredning her.

 

SvømmeSport takker Emil Kamuk Frederiksen for interviewet! Se de seneste nyheder

11-02-2019 18:20:00

Den danske OL-guldvinder Pernille Blume har i begyndelsen af året fået foretaget en vellykket operation for at få lukket et mindre hul ved hjertet.

 
11-02-2019 09:17:00

Martin Bang Christensen har de forgangne to weekender forberedt sig til Grand Prix i Rostock - det resulterede i en flot førsteplads ved tysk tårnmesterskab.

 
05-02-2019 10:01:00

Du kan godt begynde at glæde dig. Der er præcis to måneder til, at de første svømmere hopper i vandet ved Danish Open, som i år har fået helt nyt format.

 
01-02-2019 17:04:00

Partnerskabet mellem H2Odense, Odense Kommune og Dansk Svømmeunion skal blandt andet resultere i et styrket strategisk fokus på processen fra talentudvikling til international high performance, udviklingsplaner for konkurrencetrænerne samt bidrag, der skal styrke samspillet mellem træningsmiljøerne på Fyn.

 
01-02-2019 13:53:00

De kommende tre uger venter tre stævner for 20-årige Martin, som har afgørende betydning for udspringerens mulighed for deltagelse ved de kommende store internationale mesterskaber.