Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
11-02-2019 18:20:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

23
Februar
2019
Svømning
Fördemaster
Flensborg
1
Marts
2019
Svømning
Kronborg Open 2019
Helsingør Svømmehal
8
Marts
2019
Svømning
Øst Junior/Senior, Langbane
East Kilbride Badet

NM & NM-Junior 

 

Tekst
Tekst


”Vandfølingen betyder meget”


28-02-2018 21:18:56:
Af: Freja Marquardt

Svømmeklubben Triton Ballerup afholder Øst Junior/Senior Langbanemesterskab i samarbejde med Dansk Svømmeunion i marts måned. At være på hjemmebane kan have stor betydning for både restitution og vandføling. 


Øst Junior/Senior Langbane afholdes fra den 16-18 marts i et samarbejde mellem Svømmeklubben Triton Ballerup og Dansk Svømmeunion. I forbindelse med det kommende langbanemesterskab har SvømmeSport været i kontakt med Frans Johannessen, som her vil fortælle lidt om fordelene ved at være på hjemmebane.

 

- Det er perfekte omstændigheder i forhold til restitution, fordi ens hjem kun er 10 minutter væk. Rejsetiden er kortere, og det er altid bedre at sove hjemme i sin egen seng end på en luftmadras på en skole, siger Frans.

 

Og for Frans er hjemmebanen ikke kun fordelagtig i forhold til at restituere optimalt. Han ser også en fordel i bassinet, fordi han og de andre Triton svømmere dagligt træner i bassinet. Og vandfølingen er ikke uden betydning.

 

- Den følelse, jeg har med vandet, betyder meget for min svømning, siger Frans.

 

 

 

Frans Johannessen har ikke  kunne træne den sidste måned, da han er skadet. Ligenu er det vigtigste at komme 

over skaden, så formen igen kan bygges op. Han vil derfor ikke være at finde på startlisten til langbanemesterskabet. 

Copyright Patrick Kraemer. 

 

 

Frans skal ikke selv stille op til Øst Junior/Senior Langbanemesterskab, da han på nuværende tidspunkt er skadet.Selvom han ikke selv skal i bassinet, ser han frem til at se sine holdkammerater i aktion.

 

- Jeg forventer, at de går ud og giver den gas. Stævnet bliver en test af deres form, så de kan blive klogere på, hvad de mangler frem mod Danish Open, siger Frans.

 

Og så håber han, at klubkammeraterne til fulde vil udnytte muligheden for at konkurrere på hjemmebane

 

- Jeg håber, de vil nyde det. At de går amok og slipper deres "inner beast" fri, når de skal i vandet, siger Frans.

 

SvømmeSport takker Frans Johannessen for interviewet. Se de seneste nyheder

11-02-2019 18:20:00

Den danske OL-guldvinder Pernille Blume har i begyndelsen af året fået foretaget en vellykket operation for at få lukket et mindre hul ved hjertet.

 
11-02-2019 09:17:00

Martin Bang Christensen har de forgangne to weekender forberedt sig til Grand Prix i Rostock - det resulterede i en flot førsteplads ved tysk tårnmesterskab.

 
05-02-2019 10:01:00

Du kan godt begynde at glæde dig. Der er præcis to måneder til, at de første svømmere hopper i vandet ved Danish Open, som i år har fået helt nyt format.

 
01-02-2019 17:04:00

Partnerskabet mellem H2Odense, Odense Kommune og Dansk Svømmeunion skal blandt andet resultere i et styrket strategisk fokus på processen fra talentudvikling til international high performance, udviklingsplaner for konkurrencetrænerne samt bidrag, der skal styrke samspillet mellem træningsmiljøerne på Fyn.

 
01-02-2019 13:53:00

De kommende tre uger venter tre stævner for 20-årige Martin, som har afgørende betydning for udspringerens mulighed for deltagelse ved de kommende store internationale mesterskaber.