Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

28
Juni
2019
Svømning
BOCKSTENSDOPPET 2019
Varberg, Sverige

EISM 2019

 

 

Tekst
Tekst


Seniorlandsholdet rejser videre mod Paris efter teknisk camp


08-03-2018 09:09:59:
Af: Freja Marquardt

Seniorlandsholdet har i disse dage været på teknisk camp i Antwerpen. I dag rejser de videre mod Paris for at deltage i FFN Golden Tour. 


Seniorlandsholdet har netop overstået en minitræningslejr i Antwerpen, hvor fokus har været på at få rettet små detaljer ved landsholdssvømmernes teknik. Der er i Antwerpen unikke muligheder for at videofilme svømmerne, og det er heller ikke første gang, landsholdssvømmerne får testet deres teknik der.

 

I dag er store rejsedag, hvor landsholdet med tog rejser mod Paris for at deltage i FFN Golden Tour. Her vil holdet fra NTC slutte sig til dem. Marina Heller Hansen, Sigma Swim Allerød, giver her et mere indgående indblik i, hvordan dagene på den tekniske camp er forløbet.

 

- Mandag var første dag på campen, og den var dedikeret til starter. Tirsdag havde vi fokus på vendinger, og i går, (red. onsdag) blev vi filmet under en  “race-simulation”, hvilket vil sige, at alt skal foregå i det samme tempo, som vi ville svømme til et stævne. Her var fokus på alt fra startspring til indslag, siger Marina.

 

På campen har det tekniske arbejde været meget fokuseret, og svømmerne blev filmet af adskillige kameraer og fra flere vinkler.

 

 - Typisk lavede vi en enkelt start eller vending, der blev filmet fra 6 forskellige kameraer og fra forskellige vinkler. Derefter gennemgik vi videoerne med to tekniske analytikere og vores trænere. Her fik vi måske to til tre fokuspunkter, vi skal ændre eller gøre bedre. Til sidst fik vi mulighed for at lave to starter eller vendinger mere og igen gennemgå videoerne, for at se om ændringerne gjorde en forskel. Det er utroligt nyttigt at se sig selv på video for at få rettet de vigtige små detaljer, siger Marina.

 

Marina var også med i Antwerpen tilbage i september 2017, og hun kan allerede nu se, at hun har rykket sig positivt siden da. Både indenfor hendes starter og vendinger. Men hun er sikker på, at begge dele kan blive endnu bedre. 

 

 

 

 

Marina Heller Hansen håber, at hun allerede ved FFN Golden Tour i Paris så småt kan implementere

de tekniske rettelser og ændringer, som hun har fået på denne tekniske camp. Til stævnet i Paris stiller

Marina op i 50,100 og 200 fly og 100 og 200 fri. 

Copyright SVØM

 

Dagene på den tekniske camp har været godt pakkede, og der var ikke mange timer, som ikke var fyldt ud.  Marinas skema så nogenlunde således ud:

 

7:00 Morgenmad 

7:30 Opvarmning på land

8:00-10:00 Træning

11:00-11:30 Teknisk arbejde med analytikerne

12:30 Frokost 

14:00 Middagslur 

16:30 Opvarmning på land 

17:00 Fælles opvarmning og teknik i vandet

17:30-19:00 Træning

19:15-20:00 Styrketræning

20:15 Aftensmad 

22:00 Godnat

 

Inden den tekniske camp begyndte, var seniorlandsholdet til Diamond Speedo Race 2018 i Antwerpen. Marina er godt tilfreds med sine løb fra stævnet, og hun ser frem til FFN Golden Tour i Paris, som hun og de andre landsholdssvømmere skal deltage ved i den kommende weekend.

 

- Jeg fik svømmet nogle gode og hårde stævnemeter under Diamond Speedo Race. I Paris forventer jeg ligeledes at kunne levere nogle gode løb på trods af, at vi ligger i hård træning. Jeg håber også, at jeg kan implementere nogle af de tekniske ændringer fra denne camp allerede ved stævnet i Paris, siger Marina. 

 

Den tekniske camp er nu slut, og Marina har fået en del tekniske detaljer, som hun nu skal hjem og arbejde videre med efter stævnet i Paris og frem mod Danish Open. Her håber hun at kunne se resultaterne af det hårde arbejde, som hun har lagt i bassinet de sidste mange uger.

 

SvømmeSport takker Marina Heller Hansen for interviewet!

 



 

Se de seneste nyheder

23-06-2019 22:00:00

Denne weekenden har landsholdet deltaget ved det internationale stævne Sette Colli, som også var det tredje og sidste stop på den VM-forberedende tur.

 
19-06-2019 19:00:00

Andet stop på landsholdets VM-forberedende tur er Open de France, hvor fire af landsholdets svømmer har deltaget.

 
17-06-2019 12:00:00

Fem danske landsholdssvømmere har netop overstået Mare Nostrum i Barcelona med ganske respektable resultater.

 
12-06-2019 16:15:00

Dansk Svømmeunion kan i dag offentliggøre, at det nuværende træner-team på unionens og Team Danmarks Nationale Træningscenter (NTC) i svømning ændres.

 
03-06-2019 16:30:00

Ved den første udgave af FINA’s nye stævnekoncept, Champions Swim Series, viste Pernille Blume flotte takter mod verdens absolutte elite.