Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
11-02-2019 18:20:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

22
Februar
2019
Svømning
SA Grand Prix International Swimming Meet
Stellenbosch, Sydafrika
23
Februar
2019
Svømning
Fördemaster
Flensborg
1
Marts
2019
Svømning
Kronborg Open 2019
Helsingør Svømmehal

NM & NM-Junior 

 

Tekst
Tekst


Øst Langbane i weekenden i Ballerup


16-03-2018 16:30:00:
Af: SvømmeSport

Weekendens stævne er det første i East Kilbride Badet siden istandsættelsen.


Svømmeklubben Triton har de seneste år hvert år lagt vand til Øst Langbane og har stor erfaring med afvikling af mesterskaber og større svømmestævner, og har nu altså også en ny og forbedret facilitet til formålet. Bedre indeklima, ny dug med 15-meter markeringer, justerede startskamler og forbedret vandgennemstrømning i bassinet er nogle af de markante forbedringer.
 
SvømmeSport har i den forbindelse talt med Svømmeklubben Tritons formand Mark Hinchely.
 
SvømmeSport:
Der har tidligere været talt en del om strøm i konkurrencebassinet i East Kilbride Badet. Har man fundet årsagen til dette i forbindelse med istandsættelsen?
 
Mark Hinchely:
Jeg har fået oplyst fra de personer i Triton, der har fulgt arbejdet med renoveringen af East Kilbride Badet, at der i renoveringen har været fokus på netop strømforholdene i bassinet, og de problemer der har været med disse. Jeg kan forstå, at Rambøll, som har stået for renoveringen, har løst problemet med strømforholdene, så svømmerne kan med ro i sindet give den fuld gas nu her til Øst Langbane. 
 
 
SvømmeSport:
Hvilke andre forbedringer i East Kilbride Badet kan du berette om?
 
Mark Hinchely:
Ud over udbedringen af strømforholdene i bassinet, så har hallen og omklædningsrummene generelt fået et ansigtsløft. Der er kommet ovenlys i hallen, som giver en hel anden oplevelse af rummet. Der er lagt nyt tag på svømmehallen, hvilket betyder, at der ikke bliver så varmt, når solen står på. Indeklimaet er blevet forbedret ved, at man har reguleret vandtemperaturen på varmvandsbassinet. Og sidst men ikke mindst har man fået justeret startskamlerne, så de nu er placeret så de opfylder FINA's facilitetskrav.
 
Så vi glæder os til at byde alle svømmere, trænere, officials og tilskuere velkommen til Øst Langbane i vores ”nye” hal i Ballerup.
 
 
SvømmeSport:
Du er nyvalgt formand og har været nødt til at stoppe samarbejde med to af jeres trænere. Kan du løfte sløret for jeres fremadrettede planer.
 
Mark Hinchely:
Vi har med beslutningen om at stoppe samarbejdet med to trænere fået ro på vores budget. Vi planlægger at slå en ny trænerstilling op i morgen fredag. Vedkommende skal fra næste sæson stå i spidsen for Tritons sportslige og elitære strategi. Lige nu er bestyrelsen, i samarbejde med svømmere og trænere i fuld gang med en kulturanalyse af klubben, som er med til at pege på, hvilke forventninger der er til den nye træner, og hvilke rammer der er for ansættelsen.
Vi har haft en god dialog med SVØM om indgåelse af en partnerskabsaftale, og vi håber at få afsluttet drøftelserne inden så længe og dermed få en aftale på plads, så vi kan starte dette samarbejde op.
 
Partnerskabsaftalen er for os en naturlig forlængelse af det mangeårige samarbejde, som vi har haft med Ballerup Kommune og elitekommunesamarbejdet med SVØM, Team Danmark og Team Ballerup. Kommunen er en stor støtte for os i den proces, vi som ny bestyrelse er i gang med lige nu, og vi har fået hjælp til at få lavet den omtalte kulturanalyse. Endvidere får vi assistance til at arbejde videre med og justere klubbens udviklingsstrategi og sportslige strategi.
 
Så ambitionerne og intentioner om, at Triton skal gøre sig gældende i dansk svømning og med deltagelse på landsholdene er fortsat eksisterende – og det skal samarbejdet med SVØM og elitekommunesamarbejdet være med til at sikre.


Se de seneste nyheder

11-02-2019 18:20:00

Den danske OL-guldvinder Pernille Blume har i begyndelsen af året fået foretaget en vellykket operation for at få lukket et mindre hul ved hjertet.

 
11-02-2019 09:17:00

Martin Bang Christensen har de forgangne to weekender forberedt sig til Grand Prix i Rostock - det resulterede i en flot førsteplads ved tysk tårnmesterskab.

 
05-02-2019 10:01:00

Du kan godt begynde at glæde dig. Der er præcis to måneder til, at de første svømmere hopper i vandet ved Danish Open, som i år har fået helt nyt format.

 
01-02-2019 17:04:00

Partnerskabet mellem H2Odense, Odense Kommune og Dansk Svømmeunion skal blandt andet resultere i et styrket strategisk fokus på processen fra talentudvikling til international high performance, udviklingsplaner for konkurrencetrænerne samt bidrag, der skal styrke samspillet mellem træningsmiljøerne på Fyn.

 
01-02-2019 13:53:00

De kommende tre uger venter tre stævner for 20-årige Martin, som har afgørende betydning for udspringerens mulighed for deltagelse ved de kommende store internationale mesterskaber.