Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
21-02-2019 13:03:17
 
11-02-2019 18:20:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

22
Februar
2019
Svømning
SA Grand Prix International Swimming Meet
Stellenbosch, Sydafrika
23
Februar
2019
Svømning
Fördemaster
Flensborg
1
Marts
2019
Svømning
Kronborg Open 2019
Helsingør Svømmehal

NM & NM-Junior 

 

Tekst
Tekst


Danish Open er Danmarks største mesterskab


05-04-2018 17:02:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Johan Seistrup, der er elitetræner i Vejle Svømmeklub, glæder sig til at se den danske svømmeelite i aktion ved Danish Open, hvor han også håber på holdmæssig samt personlig succes.


Når årets Danish Open løber af stablen den 12.-14. april, bliver det med et større antal Vejle-svømmere, end hvad der de senere år har været tilfældet. Elitetræner i Vejle Svømmeklub, Johan Seistrup, har nemlig ændret på prioriteringen af Danish Open og fortæller herom.

 

- Normalt har Vejle Svømmeklub været repræsenteret med en lille håndfuld svømmere, når Danish Open er blevet afholdt. I år stiller vi til start med 13 svømmere, hvilket skyldes, at jeg har valgt at prioritere stævnet anderles, og fordi jeg gerne vil have en god stemning på holdet og ikke mindst et stærkt sammenhold.

 

Det som Johan Seistrup primært har ændret på, er de interne krav, som Vejle Svømmeklub opstiller for deres svømmere. Nogle svømmere i klubben har endnu ikke niveau til den internationale scene, men derfor skal de stadig kunne opnå en gulerod for en succesfuld udvikling.

 

- Jeg kunne sagtens have opsat strengere interne krav for svømmerne i forhold til at blive udtaget til Danish Open. I øjeblikket har vi nogle svømmere, der endnu ikke kan kvalificere sig til eksempelvis de nordiske og europæiske mesterskaber. De har dog blandt andet muligheden for at blive tilbudt deltagelse ved andre internationale mesterskaber, hvis de svømmer under vores opsatte interne krav til Danish Open, siger Johan Seistrup.

 

Johan Seistrup deltager senere i april til sit første Danish Open som elitetræner i Vejle Svømmeklub.

Foto: Privatfoto.

 

At der er meget på spil for svømmerne under Danish Open, er på ingen måde nogen nyhed. I år er Danish Open endnu en gang blevet godkendt af FINA som et mesterskab, hvor det er muligt at svømme under EM-kravene til sommerens EM på langbane i Glasgow. Derudover fungerer stævnet også som udtagelsesstævne til sommerens EM for juniorsvømmere, og netop derfor har Vejles elitetræner stort fokus på de fire konkurrencedage i det københavnske.

 

- Som svømmer skal du to til tre gange pr sæson peake – det samme gælder som træner. Derfor har jeg stort fokus på at præstere godt sammen med mine svømmere til Danish Open, da jeg her måler mig mod landets øvrige trænere, som er på mit niveau og de trænere, der måske lige er et niveau over mig. Det handler om at høste frugterne fra efterårets tekniske samt landtræningsbasserede træning og vinterens/forårets mere vandkoncentrerede træning, siger Johan Seistrup og uddyber, hvordan et succesfuldt Danish Open vil se ud i hans øjne.

 

- Førsteprioriteten er helt sikkert at se resultaterne af de sidste fire måneders træning, hvilket forhåbentlig kommer til at udmønte sig i en masse nye personlige rekorder og gode oplevelser for mine svømmere. Andenprioriteten er at få en til to svømmere med til sommerens internationale mesterskaber.

 

Foruden ambitionerne på sine svømmeres og egne vegne, glæder Johan Seistrup sig også til at opleve den danske svømmeelite på nærmeste hold.

 

- Den danske svømmeelite er efterhånden samlet to gange om året – til DM Kortbane og så til Danish Open, da begge mesterskaber ofte fungerer som kravtidstæver for de internationale mesterskaber. Så jeg glæder mig til at se alle svømmerne præstere bedst muligt og forhåbentligt at se de bedste svømmere flytte deres nuværende niveau en tand yderligere.

 

SvømmeSport takker Johan Seistrup for interviewet og ønsker de deltagende Vejle-svømmere held og lykke til Danish Open. 

Se de seneste nyheder

21-02-2019 13:03:17

For tredivte gang afholdes der Sommer Universiade for alle sportsatleter, som er tilmeldt og studerer på universitetet eller er i gang med en anden videregående uddannelse.

 
11-02-2019 18:20:00

Den danske OL-guldvinder Pernille Blume har i begyndelsen af året fået foretaget en vellykket operation for at få lukket et mindre hul ved hjertet.

 
11-02-2019 09:17:00

Martin Bang Christensen har de forgangne to weekender forberedt sig til Grand Prix i Rostock - det resulterede i en flot førsteplads ved tysk tårnmesterskab.

 
05-02-2019 10:01:00

Du kan godt begynde at glæde dig. Der er præcis to måneder til, at de første svømmere hopper i vandet ved Danish Open, som i år har fået helt nyt format.

 
01-02-2019 17:04:00

Partnerskabet mellem H2Odense, Odense Kommune og Dansk Svømmeunion skal blandt andet resultere i et styrket strategisk fokus på processen fra talentudvikling til international high performance, udviklingsplaner for konkurrencetrænerne samt bidrag, der skal styrke samspillet mellem træningsmiljøerne på Fyn.