Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

14
December
2018
Svømning
DM-H 3. division
Viborg Svømmehal
14
December
2018
Svømning
DM-H Finale Åben Turnering
Gribskov Svømmehal
14
December
2018
Svømning
DM-H 1. Division
Birkerød Svømmehal

NM & NM-Junior 

 

Tekst
Tekst


Kortbanesæsonens takter skal videreføres


10-04-2018 16:34:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Dansk Svømmeunions talentansvarlige, Thomas Stub, ser gerne, at de danske juniorsvømmerne formår at flytte niveauet fra kortbanesæsonen, når Danish Open starter på torsdag.


Som altid er der meget på spil, når Danish Open afholdes. Under stævnet skal seniorsvømmerne blandt andet forsøge at svømme under de hurtige kvalifikationstider til sommerens EM på langbane, mens det for juniorsvømmerne primært handler om at kvalificere sig til de europæiske juniormesterskaber og nordiske juniormesterskaber.

 

- Jeg så meget lovende takter sidst på kortbanesæsonen - både til DM og ikke mindst nordiske juniormesterskaber, som ikke mindre end 32 svømmere havde kvalificeret sig til, siger Thomas Stub, der er talentansvarlig i Dansk Svømmeunion.

 

Op til udtagelsesperioden for juniorsvømmerne tilbage i november måned havde Thomas Stub strammet tiderne en smule. Det skyldes, at der de sidste par år havde været flere kvalificerede svømmere, end de 24 svømmere, som er det antal kvalificerede svømmere, unionen i teorien arbejder med. Flere juniorsvømmere hævede dog så blot deres niveau det tilsvarende.

 

- Det niveau, som juniorsvømmerne viste, var for mig en positiv overraskelse. Jeg er derfor meget optimistisk og glæder mig til at se, om klubbernes juniorsvømmere har formået at videreføre deres niveau fra kortbanesæsonen, siger Thomas Stub og uddyber om sine forventninger.

 

- I bund og grund handler det om, at juniorsvømmere skal udvikle sig, hvilket både gælder for de, som i øjeblikket svømmer hurtigst, og alle de andre talentfulde svømmere, der er i de danske klubmiljøer rundt omkring. Det afgørende er kort og godt, at alle juniorsvømmere løbende rykker deres niveau mod seniorniveauet.

 

Talentasnvarlig i Dansk Svømmeunion, Thomas Stub, glæder sig til at se juniorsvømmerne i aktion ved Danish Open i Bellahøj Svømmestadion. 

Foto: Dansk Svømmeunion

 

Umiddelbart efter Danish Open bliver de juniorsvømmere udtaget, som skal repræsentere Danmark til henholdsvis EJM og NJM. Til EJM forudsiger Thomas Stub, at 18 til 20 svømmere kvalificerer sig, men det er svært at forudsige, hvem det bliver inden Danish Open, der svømmes på lagbane.

 

- I forhold til at svømme på kortbane kræver det simpelthen noget mere råstyrke at svømme rigtig stærkt på langbane, hvilket ikke tæller til alle juniorsvømmeres fordel endnu. Undervandssvømning har de seneste år fået en større og større betydning, og du ser på juniorniveau, at flere og flere mestrer denne del. Dog har styrkeudviklingen ikke fuldt med i mange tilfælde, hvilket skyldes, at svømmerne trods alt ikke er ældre.

 

Svømmerne omkring juniorlandsholdet deltog tilbage i januar ved Euro Meet, der blev afholdt i Luxembourg. Et af formålene med turen var blandt andet at udsætte juniorsvømmerne for modstand fra den europæiske juniorelite.

 

- Svømmerne fik at mærke på egen krop, at det kræver meget mere at konkurrere på den europæiske scene sammenlignet med den danske og nordiske. Jeg håber, de som deltog, har fået en positiv oplevelse med hjem derfra og noget international power, som de forhåbentlig kan drage nytte af i forhold til at forbedre deres niveau fra sidste års langbanesæson, siger Thomas Stub. 

 

Stor tak til Dansk Svømmeunions talentansvarlige for interviewet. SvømmeSport følger Danish Open tæt, og skal du ikke selv overvære mesterskabet, kan du følge med på forreste række her på siden eller på vores Facebookside.     

Se de seneste nyheder

14-12-2018 12:37:00

DM for hold 2018 begynder i dag fredag og der konkurreres på livet løs i flere svømmehaller frem til søndag, hvor det endelige resultat foreligger.

 
13-12-2018

De danske svømmere, der deltog ved NM og NM Junior i weekenden leverede stribevis af flotte præstationer.

 
12-12-2018 12:00:00

Canadiske Dean Boles har valgt at stoppe som landstræner for de danske svømmere med udgangen af 2018.  

 
10-12-2018 19:45:00

Prisen gik til Bruno Martiri, som har taget et langt sejt træk for sporten i klubben i 30 imponerende år.

 
10-12-2018 12:25:00

Lørdag havde få danske starter, mens søndag blev dagen, hvor Danmark tog yderligere tre podieplaceringer i form af to bronzemedaljer og en sølvmedalje.