Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
11-02-2019 18:20:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

23
Februar
2019
Svømning
Fördemaster
Flensborg
1
Marts
2019
Svømning
Kronborg Open 2019
Helsingør Svømmehal
8
Marts
2019
Svømning
Øst Junior/Senior, Langbane
East Kilbride Badet

NM & NM-Junior 

 

Tekst
Tekst


Medgang motiverer juniorrekordindehaver


14-04-2018 14:27:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Brystsvømmer Josephine Kruse forbedrede sin danske rekord fredag til Danish Open. Rekorden giver hende lyst til at fortsætte sit hårde træningsarbejde.


Danish Open har indtil nu budt på to danske rekorder og to danske juniorrekorder. Den ene af juniorrekorderne stod juniorsvømmer Josephine Kruse bag, da hun med tiden 1.09.67 forbedrede sin hidtidige rekord på 100 meter bryst med seks hundrededele af et sekund. Dagen derpå er brystsvømmerens smil stadig stort. 

 

- Det var så uventet, at jeg ville svømme så hurtigt, som jeg gjorde. Siden nordiske mesterskaber tilbage i december har jeg døjet med en skade i ryggen, hvilket har sat nogle begrænsninger i forhold til min træning, så jeg havde slet ikke regnet med at svømme så hurtigt og forbedre min tidligere juniorrekord, siger Josephine Kruse.

 

Josephine Kruse fra Sigma Swim Allerød svømmede ny dansk juniorrekord på 100 meter bryst. Den nye rekord er nu så hurtig som 1.09.67.

Foto: Klaus Bach Christensen

 

Den storsmilende Sigma Swim Allerød-svømmer forklarer, at de seneste måneder har været meget hårde, blandt andet på grund af hendes rygskade. Derudover har Sigma-svømmerne oplevet to trænerskifter indenfor en relativt kort tidsperiode.

 

- Det er på ingen måde optimalt hele tiden at skulle omstille sig til en ny måde at træne på. Jeg synes dog, at vores nye trænersetup fungerer rigtig godt, og jeg er sikker på, at det nok skal blive godt. Det indikerer tiderne her til Danish Open da også, siger den danske juniorrekordindehaver. 

 

Tiden på 1.09.67 er under A-kravet til sommerens EJM og blev svømmet i finaleheatet, hvor den unge juniorsvømmer konkurrerede mod flere af EM-svømmerne fra december heriblandt Matilde Schrøder, der vandt finalen foran blandt andet Rikke Møller Pedersen. Selvom det hverken var første gang, og nok heller ikke bliver sidste gang, at Josephine Kruse får lov at sætte de ældre svømmere stævne, gjorde oplevelsen stadig indtryk på juniorrekordindehaveren.

 

- Det motiverer mig helt vildt at konkurrere og svømme i heat sammen med landets hurtigste svømmere. Glædeligt var det også at se, at jeg sagtens kunne følge med på de første 50 meter, og så viser min hjemtur, at der stadig er noget, som jeg skal hjem og arbejdere videre med frem mod EJM, hvor jeg håber at blive udtaget, siger Josephine Kruse.

 

SvømmeSport ønsker Josephine stort tillykke med den flotte juniorrekord.Se de seneste nyheder

11-02-2019 18:20:00

Den danske OL-guldvinder Pernille Blume har i begyndelsen af året fået foretaget en vellykket operation for at få lukket et mindre hul ved hjertet.

 
11-02-2019 09:17:00

Martin Bang Christensen har de forgangne to weekender forberedt sig til Grand Prix i Rostock - det resulterede i en flot førsteplads ved tysk tårnmesterskab.

 
05-02-2019 10:01:00

Du kan godt begynde at glæde dig. Der er præcis to måneder til, at de første svømmere hopper i vandet ved Danish Open, som i år har fået helt nyt format.

 
01-02-2019 17:04:00

Partnerskabet mellem H2Odense, Odense Kommune og Dansk Svømmeunion skal blandt andet resultere i et styrket strategisk fokus på processen fra talentudvikling til international high performance, udviklingsplaner for konkurrencetrænerne samt bidrag, der skal styrke samspillet mellem træningsmiljøerne på Fyn.

 
01-02-2019 13:53:00

De kommende tre uger venter tre stævner for 20-årige Martin, som har afgørende betydning for udspringerens mulighed for deltagelse ved de kommende store internationale mesterskaber.