Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

21
December
2018
Svømning
Dutch Open Swimming Championships
Tilburg
25
Januar
2019
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
26
Januar
2019
Svømning
Limfjords Cup 2019
Struer Energi Park

NM & NM-Junior 

 

Tekst
Tekst


Medgang motiverer juniorrekordindehaver


14-04-2018 14:27:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Brystsvømmer Josephine Kruse forbedrede sin danske rekord fredag til Danish Open. Rekorden giver hende lyst til at fortsætte sit hårde træningsarbejde.


Danish Open har indtil nu budt på to danske rekorder og to danske juniorrekorder. Den ene af juniorrekorderne stod juniorsvømmer Josephine Kruse bag, da hun med tiden 1.09.67 forbedrede sin hidtidige rekord på 100 meter bryst med seks hundrededele af et sekund. Dagen derpå er brystsvømmerens smil stadig stort. 

 

- Det var så uventet, at jeg ville svømme så hurtigt, som jeg gjorde. Siden nordiske mesterskaber tilbage i december har jeg døjet med en skade i ryggen, hvilket har sat nogle begrænsninger i forhold til min træning, så jeg havde slet ikke regnet med at svømme så hurtigt og forbedre min tidligere juniorrekord, siger Josephine Kruse.

 

Josephine Kruse fra Sigma Swim Allerød svømmede ny dansk juniorrekord på 100 meter bryst. Den nye rekord er nu så hurtig som 1.09.67.

Foto: Klaus Bach Christensen

 

Den storsmilende Sigma Swim Allerød-svømmer forklarer, at de seneste måneder har været meget hårde, blandt andet på grund af hendes rygskade. Derudover har Sigma-svømmerne oplevet to trænerskifter indenfor en relativt kort tidsperiode.

 

- Det er på ingen måde optimalt hele tiden at skulle omstille sig til en ny måde at træne på. Jeg synes dog, at vores nye trænersetup fungerer rigtig godt, og jeg er sikker på, at det nok skal blive godt. Det indikerer tiderne her til Danish Open da også, siger den danske juniorrekordindehaver. 

 

Tiden på 1.09.67 er under A-kravet til sommerens EJM og blev svømmet i finaleheatet, hvor den unge juniorsvømmer konkurrerede mod flere af EM-svømmerne fra december heriblandt Matilde Schrøder, der vandt finalen foran blandt andet Rikke Møller Pedersen. Selvom det hverken var første gang, og nok heller ikke bliver sidste gang, at Josephine Kruse får lov at sætte de ældre svømmere stævne, gjorde oplevelsen stadig indtryk på juniorrekordindehaveren.

 

- Det motiverer mig helt vildt at konkurrere og svømme i heat sammen med landets hurtigste svømmere. Glædeligt var det også at se, at jeg sagtens kunne følge med på de første 50 meter, og så viser min hjemtur, at der stadig er noget, som jeg skal hjem og arbejdere videre med frem mod EJM, hvor jeg håber at blive udtaget, siger Josephine Kruse.

 

SvømmeSport ønsker Josephine stort tillykke med den flotte juniorrekord.Se de seneste nyheder

14-12-2018 12:37:00

DM for hold 2018 begynder i dag fredag og der konkurreres på livet løs i flere svømmehaller frem til søndag, hvor det endelige resultat foreligger.

 
13-12-2018

De danske svømmere, der deltog ved NM og NM Junior i weekenden leverede stribevis af flotte præstationer.

 
12-12-2018 12:00:00

Canadiske Dean Boles har valgt at stoppe som landstræner for de danske svømmere med udgangen af 2018.  

 
10-12-2018 19:45:00

Prisen gik til Bruno Martiri, som har taget et langt sejt træk for sporten i klubben i 30 imponerende år.

 
10-12-2018 12:25:00

Lørdag havde få danske starter, mens søndag blev dagen, hvor Danmark tog yderligere tre podieplaceringer i form af to bronzemedaljer og en sølvmedalje.