Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

5
Juni
2020
5
Juni
2020
Svømning - Svømmetider
Vest Årgang 2020, Aalborg

Haraldslund Vand- og Kulturhus (Aflyst)
5
Juni
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Nikolaj Kirketerp-Møller har høje forventninger til søndagens Danske Mesterskab i konkurrencelivredning


19-04-2018 21:35:53:
Af: Freja Marquardt

Nikolaj Kirketerp-Møller har høje forventninger til sig selv, når der på søndag afholdes DM i bassinlivredning. Her får han at se om træningsplanen har båret frugt, og han går efter at kvalificere sig til VM.


På søndag afholdes de Danske Mesterskaber i indendørs konkurrencelivredning, og blandt de ca. 130 deltagere er Nikolaj Kirketerp-Møller fra Klampenborg SLSC. Nikolaj Kirketerp-Møller har en lang svømmekarriere bag sig. Han startede i Køge Svømmeklub, og flyttede så til West Swim Esbjerg - som nu er en del af Esbjerg Svømmeklub. Derefter rykkede han til Lyngby Svømmeklub og er nu i KU Svømning og vandpolo, som tidligere hed USG. Men til konkurrencelivredning stiller han altså op for Klampenborg SLSC.

 

Det er efterhånden nogle år siden Nikolaj Kirketerp-Møller for første gang prøvede kræfter med konkurrencelivredning, og dengang var det slet ikke med fokus på at dyrke den, men derimod for at træne sig op til at blive Kystlivredder.

 

- Første gang jeg stiftede bekendtskab med sporten var i 2013, hvor jeg blev introduceret igennem nogle venner. I starten var det tænkt som færdigheds træning til uddannelsen som kystlivredder i Trygfonden Kystlivredning. Men man må sige, at jeg har fået smag for det og er blevet hængende, selv efter at jeg er stoppet med at arbejde som kystlivredder, siger Nikolaj Kirketerp-Møller.

 

Men det tog hurtigt fart, og der gik ikke længe inden han deltog ved sit første internationale mesterskab.  

 

- Mit første internationale stævne var VM i Montpellier i 2014, hvor mit bedste resultat var en 9 plads i surfrace, som er en udendørs svømmedisciplin på omkring 500 meter. Året efter i Wales blev det til to sølvmedaljer, en i holddisciplinen SERC og en i 50m carry, som er en individuel indendørs disciplin bestående af 25 meter svømning og 25 meter bjærgning af dukke, siger Nikolaj Kirketerp-Møller.

 

 

Nikolaj Kirketerp-Møller begyndte at dyrke konkurrencelivredning i forbindelse

med sit job som kystlivredder, men sporten har nu bragt ham vidt omkring. 

Billede: Privatfoto

 

Hvis Nikolaj Kirketerp-Møller skal udpege, hvad det var ved sporten, som fangede ham, så må det være alsidigheden. 

 

- Konkurrencelivredning består af to dele, en indendørs og en udendørs. Den indendørs del, som omhandler forskellige discipliner i poolen, der til forveksling kan ligne et svømmestævne, dog med lidt mere udstyr. Den udendørs del, der foregår på stranden, er meget anderledes. De udendørs discipliner involverer udover svømning også board, surfski samt et par løbediscipliner på sand. Den store forskel i svømning er, at der ofte kan være bølger og strøm, man skal tage højde for, samtidig med at man ikke er adskilt fra sine konkurrenter. Det giver en vis uforudsigelighed i konkurrencerne.  Jeg er helt sikkert tiltrukket af alsidigheden i sporten. I og med at det nærmest er to forskellige sportsgrene med de indendørs og udendørs discipliner er der rig mulighed for at variere sin træning, siger Nikolaj Kirketerp-Møller.

 

Konkurrencelivredning dyrkes i både bassin og i havet. Det er vidt forskelligt 

at konkurrere i, og for Nikolaj Kirketerp-Møller er der næsten tale om to sportsgrene. 

Billede: Privatfoto

 

Nikolaj Kirketerp-Møller har i kraft af sin baggrund som elitesvømmer en fordel i de indendørs discipliner, og i år er det også det, han satser på. Han har store forventninger til sig selv, når det hele går løs på søndag.

 

- Mit helt klare mål er at kvalificere mig til VM i Australien senere i år. Men jeg glæder mig især til at se resultatet af min træning henover vinteren. Jeg har prøvet med en noget alternativ form for træning med meget lidt tid i vandet og mere fokus på styrke på land. Jeg håber at kunne få en fornemmelse af om det har været den rigtige satsning eller om jeg må revidere min træningsplan frem mod VM,  siger Nikolaj Kirketerp-Møller.

 

SvømmeSport takker Nikolaj Kirketerp-Møller for interviewetSe de seneste nyheder

29-05-2020 10:17:33

Coronakrisen har store konsekvenser for dansk svømmesport, da lukkede svømmehaller gør det umuligt at træne optimalt.

 
29-05-2020 08:54:45

Der er så god kontrol over coronasmitten, at svømmehallerne kan åbnes. Det siger Radikale Venstres partileder.

 
28-05-2020 09:50:26

Sportsafdelingen orienterer om den seneste uges udmeldinger.

 
28-05-2020 09:04:00

Kirsten Detlef bliver pr. 1. august ny cheftræner i Horsens Svømmeklub.

 
27-05-2020 14:28:00

Dansk Svømmeunion inviterer til generalforsamling i Idrættens Hus i Brøndby lørdag den 12. september.