Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
19-08-2019 21:00:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

23
August
2019

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


Esbjergensiske svømmere tester teknikken


20-04-2018 23:27:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.


I denne weekend sætter landets hurtigste årgangssvømmere hinanden stævne ved Danske Årgangsmesterskaber i henholdsvis Vest og Øst. Holstebro Svømme Club afholder i samarbejde med Dansk Svømmeunion mesterskabet for de vestdanske svømmere, hvor Esbjerg Svømmeklub stiller til start med i alt 22 talentfulde svømmere. Andenholdstræner i den vestjyske svømmeklub, Kris Wesselink, er efter det første stævneafsnit godt tilfreds med sine svømmeres performance.

 

”Frem mod VÅM har vi arbejdet med det, vi kalder gratis fart, som er mulig at opnå efter start og vending. Fokus har derfor været på, hvornår svømmerne starter deres undervandssvømning, hvilket ikke skal være for hurtigt, da de skal udnytte det glid, som de får fra deres afsæt fra kanten eller startskamlen. Vurderet på eftermiddagens præstationer har det fungeret rigtig godt indtil nu,” siger Kris Wesselink.

 

Sæsonen for årgangssvømmerne i Esbjerg Svømmeklub er planlagt ud fra cyklusser, der består af syv uger. I den nuværende cyklus har der, under de mange træningspas, været fokus på at blive bedre til at udnytte den gratis fart, hvilket eksempelvis har foregået ved, at svømmerne har skulle glide én og en halv meter inden de starter deres undervandssvømning.

 

Andeholdstræner Kris Wesselink (venstre) og ansvarlig tredjeholdstræner

Henrik Rathschau Sørensen (højre). Begge fra Esbjerg Svømmeklub.

Foto: Klaus Bach Christensen

 

En af måderne, det er blevet øvet på, har foregået ved, at svømmerne har ageret coach for hinanden, hvilket, ifølge Kris Wesselink, har visualiseret den gratis fart for svømmerne, da de nu har kunne se dens effekter. Makkerøvelserne har de generelt haft held med at anvende i Esbjerg Svømmeklub, hvilket de har draget nytte af frem mod holdkapperne, der konkurreres i under Vestdanske Årgangsmesterskaber. 

 

”I morgen under mesterskabet skal vi svømme holdkap, og det er altså meget sjældent, at vi øver holdkapstarter. Vi har dog brugt makkerkonceptet i forbindelse med holdkapstarter, hvor vi har sat svømmerne sammen tre og tre og efterfølgende givet dem nogle fokuspunkter, som de kunne fokusere på. Her har skiftetiden naturligvis været central.”

 

”Konceptet har vi også brugt på kryds og tværs af holdene, hvilket er med til at skabe stærke relationer og en god holdånd helt fra førsteholdssvømmeren til svømmenre på tredjeholdet.”

 

Tidligere på året ophævede den daværende cheftræner, Örn Arnarson, og Esbjerg Svømmeklub samarbejdet. Bo Jacobsen er efterfølgende blevet ansat som cheftræner i den vestjyske svømmeklub. Selvom han ikke har været længe på posten, har det ikke været svært for Kris Wesselink at gennemskue, hvad den dygtige og rutinerede træner skal bidrage med. 

 

”Det er min klare forventning, at Bo kommer til at skabe en teknisk rødtråd gennem hele klubben, hvor holdenes enkelte trænere så kommer til at stå for den praktiske del under de opstillede rammer."

 

Det tekniske fokus harmonerer med måden, hvorpå Kris Wesselink tænker svømning, hvilket også er det, han fremhæver, da han uddyber, hvad han er tilfreds med ovenpå mesterskabets første konkurrencedag.

 

”I alt hvad vi foretager os, har vi stort fokus på processen og svømmernes udvikling. Faktum er, at vi efter i dag har flere individuelle medaljetagere end sidste år – helt præcist to. Udviklingen i Esbjerg Svømmeklub er god, og at vi har flere svømmere i hver enkelt årgang, er resultaterne fra Svømmeskolen flotte arbejde, som vi nu høster frugterne af. Jeg er ret imponeret over, at vi allerede nu har flere individuelle medaljetagere, end vi havde under hele mesterskabet sidste år, nu hvor det endnu ikke er medaljerne, vi har i fokus men derimod den individuelle udvikling.”

 

SvømmeSport siger tak til Kris Wesselink for interviewet!

 

Husk at Danske Årgangsmesterskaber kan følges igen i morgen fra klokken 10.00. 

For live esultater fra Vest klik her

For liveresultater fra Øst klik her.Se de seneste nyheder

19-08-2019 21:00:00
Tirsdag morgen indledes 2019-udgave af verdensmesterskaberne for juniorer i Budapest.
 
15-08-2019 14:15:00

Ny opdatering pr. august 2019.

 
15-08-2019 11:26:00

Oven på ni års pause er der nu atter udklækket svømmetrænere i Danmark med den fornemme uddannelse Idrættens Træner Akademi (ITA).

 
13-08-2019 11:05:00

Jels Sø bliver omdrejningspunktet for flere spændende DM-aktiviteter lørdag den 17. august.
 

 
11-08-2019 13:52:00

Det lykkedes desværre ikke for Martin Bang Christensen at præstere spring som forventet på tårn (10 m) søndag i Kiev.