Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

21
December
2018
Svømning
Dutch Open Swimming Championships
Tilburg
25
Januar
2019
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
26
Januar
2019
Svømning
Limfjords Cup 2019
Struer Energi Park

NM & NM-Junior 

 

Tekst
Tekst


Esbjergensiske svømmere tester teknikken


20-04-2018 23:27:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.


I denne weekend sætter landets hurtigste årgangssvømmere hinanden stævne ved Danske Årgangsmesterskaber i henholdsvis Vest og Øst. Holstebro Svømme Club afholder i samarbejde med Dansk Svømmeunion mesterskabet for de vestdanske svømmere, hvor Esbjerg Svømmeklub stiller til start med i alt 22 talentfulde svømmere. Andenholdstræner i den vestjyske svømmeklub, Kris Wesselink, er efter det første stævneafsnit godt tilfreds med sine svømmeres performance.

 

”Frem mod VÅM har vi arbejdet med det, vi kalder gratis fart, som er mulig at opnå efter start og vending. Fokus har derfor været på, hvornår svømmerne starter deres undervandssvømning, hvilket ikke skal være for hurtigt, da de skal udnytte det glid, som de får fra deres afsæt fra kanten eller startskamlen. Vurderet på eftermiddagens præstationer har det fungeret rigtig godt indtil nu,” siger Kris Wesselink.

 

Sæsonen for årgangssvømmerne i Esbjerg Svømmeklub er planlagt ud fra cyklusser, der består af syv uger. I den nuværende cyklus har der, under de mange træningspas, været fokus på at blive bedre til at udnytte den gratis fart, hvilket eksempelvis har foregået ved, at svømmerne har skulle glide én og en halv meter inden de starter deres undervandssvømning.

 

Andeholdstræner Kris Wesselink (venstre) og ansvarlig tredjeholdstræner

Henrik Rathschau Sørensen (højre). Begge fra Esbjerg Svømmeklub.

Foto: Klaus Bach Christensen

 

En af måderne, det er blevet øvet på, har foregået ved, at svømmerne har ageret coach for hinanden, hvilket, ifølge Kris Wesselink, har visualiseret den gratis fart for svømmerne, da de nu har kunne se dens effekter. Makkerøvelserne har de generelt haft held med at anvende i Esbjerg Svømmeklub, hvilket de har draget nytte af frem mod holdkapperne, der konkurreres i under Vestdanske Årgangsmesterskaber. 

 

”I morgen under mesterskabet skal vi svømme holdkap, og det er altså meget sjældent, at vi øver holdkapstarter. Vi har dog brugt makkerkonceptet i forbindelse med holdkapstarter, hvor vi har sat svømmerne sammen tre og tre og efterfølgende givet dem nogle fokuspunkter, som de kunne fokusere på. Her har skiftetiden naturligvis været central.”

 

”Konceptet har vi også brugt på kryds og tværs af holdene, hvilket er med til at skabe stærke relationer og en god holdånd helt fra førsteholdssvømmeren til svømmenre på tredjeholdet.”

 

Tidligere på året ophævede den daværende cheftræner, Örn Arnarson, og Esbjerg Svømmeklub samarbejdet. Bo Jacobsen er efterfølgende blevet ansat som cheftræner i den vestjyske svømmeklub. Selvom han ikke har været længe på posten, har det ikke været svært for Kris Wesselink at gennemskue, hvad den dygtige og rutinerede træner skal bidrage med. 

 

”Det er min klare forventning, at Bo kommer til at skabe en teknisk rødtråd gennem hele klubben, hvor holdenes enkelte trænere så kommer til at stå for den praktiske del under de opstillede rammer."

 

Det tekniske fokus harmonerer med måden, hvorpå Kris Wesselink tænker svømning, hvilket også er det, han fremhæver, da han uddyber, hvad han er tilfreds med ovenpå mesterskabets første konkurrencedag.

 

”I alt hvad vi foretager os, har vi stort fokus på processen og svømmernes udvikling. Faktum er, at vi efter i dag har flere individuelle medaljetagere end sidste år – helt præcist to. Udviklingen i Esbjerg Svømmeklub er god, og at vi har flere svømmere i hver enkelt årgang, er resultaterne fra Svømmeskolen flotte arbejde, som vi nu høster frugterne af. Jeg er ret imponeret over, at vi allerede nu har flere individuelle medaljetagere, end vi havde under hele mesterskabet sidste år, nu hvor det endnu ikke er medaljerne, vi har i fokus men derimod den individuelle udvikling.”

 

SvømmeSport siger tak til Kris Wesselink for interviewet!

 

Husk at Danske Årgangsmesterskaber kan følges igen i morgen fra klokken 10.00. 

For live esultater fra Vest klik her

For liveresultater fra Øst klik her.Se de seneste nyheder

14-12-2018 12:37:00

DM for hold 2018 begynder i dag fredag og der konkurreres på livet løs i flere svømmehaller frem til søndag, hvor det endelige resultat foreligger.

 
13-12-2018

De danske svømmere, der deltog ved NM og NM Junior i weekenden leverede stribevis af flotte præstationer.

 
12-12-2018 12:00:00

Canadiske Dean Boles har valgt at stoppe som landstræner for de danske svømmere med udgangen af 2018.  

 
10-12-2018 19:45:00

Prisen gik til Bruno Martiri, som har taget et langt sejt træk for sporten i klubben i 30 imponerende år.

 
10-12-2018 12:25:00

Lørdag havde få danske starter, mens søndag blev dagen, hvor Danmark tog yderligere tre podieplaceringer i form af to bronzemedaljer og en sølvmedalje.