Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
11-02-2019 18:20:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

22
Februar
2019
Svømning
SA Grand Prix International Swimming Meet
Stellenbosch, Sydafrika
23
Februar
2019
Svømning
Fördemaster
Flensborg
1
Marts
2019
Svømning
Kronborg Open 2019
Helsingør Svømmehal

NM & NM-Junior 

 

Tekst
Tekst


Salling Fondene gør det muligt at opgradere det sportslige set-up omkring de bedste danske svømmere


04-05-2018 09:10:00:
Af: SvømmeSport

Med baggrund i donationen fra Salling Fondene til Team Danmark opgraderer Dansk Svømmeunion og Team Danmark nu den sportsfaglige ekspertise inden for fysisk træning.


Pressemeddelelse, udsendt af Dansk Svømmeunion i dag, fredag den 4. maj:

Dansk Svømmeunion har netop indgået aftale med Gorm Rasmussen om ansættelse i en projektstilling som fysisk træner i dansk svømmesport. Sammen med Sportsafdelingens trænere, landsholdssvømmernes klubtrænere og Team Danmarks øvrige eksperter, skal Gorm være med til at styrke den kontinuerlige udvikling af danske svømmere til højeste internationale niveau gennem omsætning af viden og ekspertise til fysisk træning i praksis. 


Dansk Svømmeunions nye kollega, Gorm Rasmussen.
Foto: Dansk Svømmeunion. 

I Dansk Svømmeunion er der glæde over ansættelsen af Gorm Rasmussen som fysisk træner, og de perspektiver, der er i opgraderingen af det sportslige set-up. 

- Vi glæder os meget over, at vi sammen med Team Danmark har fået mulighed for at opgradere vores ekspert set-up inden for fysisk træning. Det er et fagområde, hvor vi har identificeret potentiale for fortsat udvikling af den gængse praksis omkring svømmerne set i forhold til vores internationale konkurrenter - både i omfang og indhold, udtaler Dansk Svømmeunions sportschef Lars Green Bach og fortsætter:

- Med Gorm Rasmussen som en del af vores team i Sportsafdelingen får vi en ny profil, der kan bidrage med andre kompetencer, end det dansk svømmesport allerede kan trække på. Gorm vil med en meget velfunderet kandidatgrad i idræt, med særlig ekspertise inden for neurofysiologi, biomekanik, koordination og motorisk kontrol, samt med en praktisk baggrund inden for blandt andet styrkeløft, kunne bidrage med nye vinkler og perspektiver på fysisk træning i svømning. Vinkler og perspektiver, der skal være med til ruste dansk svømmesport til den fortsatte og stadig stigende benhårde internationale konkurrence.


I juni 2017 modtog Team Danmark en donation fra Salling Fondene på 50 mio. kroner til den fortsatte udvikling af dansk eliteidræt. Det er midler fra den donation, der har muliggjort ansættelsen af Gorm Rasmussen.

 

- Den nyeste viden og ekspertise bliver stadig mere afgørende i international eliteidræt. Derfor glæder jeg mig over, at vi via midlerne fra Salling Fondene med ansættelsen kan være med til at give den fysiske træning endnu et løft hos de bedste danske svømmere. Vi kommer fortsat til at have tæt dialog omkring den fysiske træning, og ansættelsen giver nye muligheder for at udvikle kvaliteten af den fysiske træning på både NTC og i de andre elitemiljøer i dansk svømning, siger Lone Hansen.

For Gorm Rasmussen er stillingen i Dansk Svømmeunion en oplagt mulighed for at fokusere yderligere på individualisering og niveau differentiering i svømmernes træning.

- Jeg ser frem til at samarbejde med svømmerne og mine nye kollegaer. Svømmerne har alle forskelligartede træningsbaggrunde, skadeshistorikker, kropsbygninger og erfaring med landtræning. Deres behov er derfor også meget forskelligartede. I kraft af min baggrund håber jeg at kunne bidrage til udviklingen af simple og praktiske værktøjer, der kan benyttes til individualisering og niveau differentiering af landtræning således svømmerne kan komme endnu tættere på deres maksimale sportslige potentiale.  

Gorm Rasmussen bliver en del af Dansk Svømmeunions Sportsafdeling i Idrættens Hus i Brøndby.
Projektstillingen som fysisk træner forløber i perioden 1. maj 2018 – 31. december 2020.

For yderligere information:
Lars Green Bach, sportschef, Dansk Svømmeunion, mobil: 29 20 61 60.
Lone Hansen, direktør, Team Danmark, mobil: 60 38 25 27.
Gorm Rasmussen, fysisk træner, Dansk Svømmeunion, mobil: 28 12 62 11.


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937 

Se de seneste nyheder

11-02-2019 18:20:00

Den danske OL-guldvinder Pernille Blume har i begyndelsen af året fået foretaget en vellykket operation for at få lukket et mindre hul ved hjertet.

 
11-02-2019 09:17:00

Martin Bang Christensen har de forgangne to weekender forberedt sig til Grand Prix i Rostock - det resulterede i en flot førsteplads ved tysk tårnmesterskab.

 
05-02-2019 10:01:00

Du kan godt begynde at glæde dig. Der er præcis to måneder til, at de første svømmere hopper i vandet ved Danish Open, som i år har fået helt nyt format.

 
01-02-2019 17:04:00

Partnerskabet mellem H2Odense, Odense Kommune og Dansk Svømmeunion skal blandt andet resultere i et styrket strategisk fokus på processen fra talentudvikling til international high performance, udviklingsplaner for konkurrencetrænerne samt bidrag, der skal styrke samspillet mellem træningsmiljøerne på Fyn.

 
01-02-2019 13:53:00

De kommende tre uger venter tre stævner for 20-årige Martin, som har afgørende betydning for udspringerens mulighed for deltagelse ved de kommende store internationale mesterskaber.