Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
05-12-2019 20:35:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

8
December
2019
8
December
2019

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Tre Gentofte-svømmere er klar til EM Junior 2018


05-05-2018 18:03:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Juniorsvømmerne i Gentofte Svømmeklub fastholder deres momentum fra årene som årgangssvømmere, hvilket ifølge cheftræner Kasper Linddal skyldes en grundlæggende kulturændring.


EJM-holdet blev udtaget efter Danish Open, og i perioden fra den 24. til den 29. april befandt de udtagende svømmere og trænere sig i Bergen i Norge. Her skulle juniorlandsholdet og trænerstaben omkring svømmerne rystes sammen og opbygge en stærk holdånd. En af de deltagende trænere var cheftræner i Gentofte Svømmeklub, Kasper Linddal, der siden 2013 har deltaget i aktiviteterne omkring NÅM og NJM, men ikke tidligere har han deltaget i aktiviteterne omkring et EJM-hold.

 

- Turen har været ganske fint afmålt imellem, at svømmerne kommer lidt i gang med træningen igen efter en kort pause efter Danish Open, og så har det været vigtigt at få rystet holdet godt sammen socialt. Begge dele er lykkes ganske udmærket, siger Kasper Linddal og uddyber, hvad han lærte af turen, hvor flere erfarne trænere også deltog.

 

 - Det handler om at opsøge de muligheder, der er, når man er afsted. Jeg har denne gang især fået trukket nogle guldkorn ud af Flemming Poulsen, der har givet nogle gode input til nogle af de svære beslutninger, der er i cheftrænerjobbet og det at tage klubbens talentarbejde til højeste niveau. Derudover er det altid inspirerende at se, hvad landets bedste er i stand til i træningsbassinet.

 

Cheftræner i Gentofte Svømmeklub Kasper Linddal sammen med sine tre udtagende EJM-svømmere.

Fra højre: Lucas Bruun Strøbek, Elisabeth Sabroe Ebbesen og Clara Rybak-Andersen.
Foto: Privatfoto.  

 

Med tre udtagende svømmere til årets EJM-hold er Gentofte Svømmeklub en af de svømmerklubber, som antalsmæssigt er størst repræsenteret. At svømmeklubben har tre svømmere kvalificeret, kan der ifølge cheftræner Kasper Linddal være flere årsager bag, men han pointerer, at den nuværende succes i høj grad skyldes den kulturændring, som svømmeklubben har gennemgået.  

 

- Der har ikke været store traditioner for svømning på højt niveau, og derfor er det noget af det, vi arbejder mest med til daglig – at hæve barren hver dag. Jeg kan godt lide disciplin og struktur på holdet, og vi taler hver uge på vores mandagsmøde om, hvad der fungerer, og hvad der ikke gør. Det er centralt at inddrage svømmerne i alle aspekter, og give dem en stor del af ansvaret for at udvikle holdet. Vi har længe haft nogle af landets bedste årgangssvømmere, så det har egentlig ”bare” været et spørgsmål om fastholdelse op i junioralderen og blive ved med at italesætte mulighederne overfor svømmere og forældre, forklarer Kasper Linddal.

 

Danmarks hold til EM Junior 2018 i Helsinki bliver på 20 svømmere – se her de udtagende svømmere!

 

For cheftræneren i Gentofte Svømmeklub handler det nu om at rette fokus mod langbanesæsonens afsluttende mesterskaber. For at lykkes med det, forklarer Kasper Linddal, at Gentofte-svømmerne kommer til at arbejde videre med mange af de samme processer, som de gjorde frem mod Danish Open. Under Danish Open var der dog flere elementer, som ikke lykkedes fuldt ud, så med den rette træning tror cheftræneren på, at svømmerne nok skal have lidt mere i posen næste gang, de skal i bassinet og konkurrere.

 

- Det er klart, at vi prøver at evaluere og optimere på enkelte ting. Og ellers handler det for EJM-svømmerne om at få et godt stævne i Glasgow om 3 uger og få italesat forventninger og udfordringer til EJM.

 

Kasper Linddal har som svømmer selv deltaget til EJM, hvilket skete under EM Junior 2004 i Portugal. Årets europæiske juniormesterskab bliver dermed ikke hans første deltagelse ved et EJM, men det bliver første gang, han skal agere træner, hvilket han ser frem til. 

 

- Det bliver helt sikkert imponerende at iagttage de større nationers mandskaber, og se nogle af de kommende verdensstjerner fra Europa svømme om kap. Jeg glæder mig selvfølgelig både til at se mine egne svømmere, men i særdeleshed se hele den danske trup udfolde sig og vise, at vi godt kan være med på det her niveau!

 

SvømmeSport takker Kasper Linddal for interviewet og ønsker ham og de øvrige EM Juniorsvømmere held og lykke med forberedelserne til mesterskabet.Se de seneste nyheder

06-12-2019 20:33:00

Danmark vinder sin 4. EM-medalje og præsterer en nordisk samt to danske rekorder. 

 
06-12-2019 11:41:00

Danmarks svømmere svømmer videre på EM-succes.

 
05-12-2019 20:35:00

De danske landsholdssvømmere badede i bronzemedaljer torsdag aften i Glasgow.

 
05-12-2019 14:16:00

Når Politiken, Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark hylder fremtidens sportsstjerner med kåringen af Årets Fund den 29. december, er Alexander Aslak Nørgaard (Sigma Swim Birkerød) med blandt de nominerede.

 

 
05-12-2019 12:33:00

Ved EM Kortbane i Glasgow kvalificerede seks danskere sig til aftenens finaler.