Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
16-01-2020 08:41:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

25
Januar
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Laura Venetia Valore udtaget til EJM 2018 i udspring


12-05-2018 15:15:00:
Af: Freja Marquardt

Efter forårets kvalifikationsstævner har Dansk Svømmeunion udtaget Laura Venetia Valore til Europæiske Juniormesterskaber i Helsinki.


Dansk Svømmeunion har udtaget Laura Venetia Valore, Hovedstadens Svømmeklub, til De Europæiske Juniormesterskaber i udspring, der afholdes i Helsinki, Finland, fra den 25. juni og frem til den 1. juli. Laura skal afsted som eneste repræsentant for Danmark. 

 

Du kan se en video af den springserie, som Laura kvalificerede sig til EJM på her.

 

Hun har tidligere deltaget ved EJM tilbage i sommeren 2016, og hun er to gange blevet Nordisk Mester i sin årgangsgruppe. Lige nu træner den sekstenårige Laura med det irske landshold i Dublin, og de er syv udspringere på holdet. Hun går på på EF Language School, hvor hun følger faget engelsk, og resten af tiden bruger hun på sin træning.

 

- Jeg ville gerne bruge et år på at dygtiggøre mig indenfor min sport, inden jeg skulle starte på en gymnasial uddannelse. Der er ikke efterskoler i Danmark med fokus på udspring, og derfor stod valget mellem Irland og Tyskland. Og så valgte jeg Irland, siger Laura. 

 

Hun har et til to daglige pas, som enten foregår på land eller i vand. Landtræningen er styrketræning og spring i trampolin og ud i springgrav. Det er under landtræningen, at hun som regel først prøver kræfter med nye spring, inden hun overfører teknikken til at kunne træne udspringene i vandet. 

 

- Det er rarest at træne springene på land først, hvis det er en helt ny teknik. Så kan jeg få det indøvet godt, inden jeg skal prøve kræfter med det i vandet, siger Laura, der også gerne søger råd hos sine ældre holdkammerater.

 

Af og til går det galt, når Laura træner sine udspring. For en måneds tid siden kom hun for tæt på vippen, og endte med at slå en flig af sin ene skinnebensknogle.

 

- Det er en del af den sport, som jeg elsker, og det tager jeg med. I de situationer gælder det bare om at komme op på vippen igen hurtigst muligt og huske på, at der måske er ét spring som går galt, mens de næste hundrede er perfekte, siger Laura, som nu kun har et lille ar tilbage efter uheldet. 

 

Laura er udtaget i 1 og 3 meter udspring, og hun er den eneste udspringer, som skal repræsentere Danmark til sommerens Europæiske Juniormesterskaber. Hun glæder sig meget, for det er en helt speciel oplevelse at være til De Europæiske Juniormesterskaber end de andre internationale stævner og mesterskaber, hun tidligere har deltaget ved.

 

- Det bliver lidt specielt, at skulle afsted som eneste dansker. Men jeg glæder mig til at møde mine konkurrenter fra de andre nationer. Vi er jo også venner, og det bliver godt at få talt med dem igen og se, hvor meget de har udviklet sig siden sidst, siger Laura Venetia Valore. 

 

Laura Venetia Valore fra Hovedstadens Svømmeklub skal som eneste udspringer

repræsentere Danmark ved De Europæiske Juniormesterskaber i Udspring,

som afholdes i Helsinki. 

Foto: Victor Valore. 

 

Under sommerens EJM er det efter aftale med irske svømmeforbundet besluttet, at det vil være Laura’s nuværende træner, Damian Ball, som tager ansvaret for hende for at skabe trygge og velkendte rammer for hende, når hun skal ud og konkurrere.

 

Jeg er meget glad for min træner, Damian. Han er dygtig og har styr på det, han laver. Han er god til at komme omkring de vanskeligheder, som jeg kan have med mine spring. Hvis jeg er udfordret, så kommer han altid med nye måder og idéer, og så lykkedes det altid alligevel. Jeg har udviklet mig utrolig meget i løbet af de sidste ni måneder, siger Laura. 

 

Hun har ingen forventninger til sin placering ved sommerens Europæiske Juniormesterskab, men derimod har hun nogle mål for, hvordan hendes springserie skal forløbe. Hun vil gøre sit bedste og så håbe på, at det vil få dommerne til at give hendes udspring høje point. 

 

- Jeg glæder mig til at skulle afsted og repræsentere Danmark. Det er altid spændende at deltage ved et stort Internationalt Mesterskab, siger Laura.  

 

SvømmeSport takker Laura Venetia Valore for interviewet og ønsker hende held og lykke til sommerens Europæiske Juniormesterskaber i udspring. 

 

 

 

Udtagelsen af Laura Venetia Valore sker på baggrund af de kvalifikationskrav, som er udmeldt under 31. januar, og de kan læses her.

 

For yderligere information kontakt:

Morten Hinnerup, udviklingschef, Dansk Svømmeunion - moh@svoem.dk

Victor Valore, disciplinleder udspring, Dansk Svømmeunion - victor.valore@gmail.com
Tags: Udspring

 

Se de seneste nyheder

24-01-2020 12:19:00

I en pressemeddelelse fremgår det, at klubben har styrket både sin svømmeskole med en svømmefaglig chef og talentudviklingen med tilknytning af Caroline Lindborg, som kommer til klubben med stor passion og viden om svømning.

 
22-01-2020 13:26:00

Partnerskabet skal blandt andet være med til at styrke setuppet omkring de bedste svømmere i Sigma Swim, kompetenceudvikle trænerne samt bidrage til udvikling af samspillet mellem træningsmiljøerne i området om den lokale talentudvikling. 
 

 
20-01-2020 09:16:00

Bliv bedre til at støtte dit barn og få gode råd med hjem når Janne R. Mortensen, Mental Motion, kommer med oplæg herom ved DM Årgang i Gladsaxe.

 
16-01-2020 08:41:00

Vi har en god nyhed til alle forældre til unge talenter i dansk svømmesport.

 
13-01-2020 09:40:00

Den nye træner har en spændende ”atletprofil” at byde ind med i trænerteamet og er samtidig den første kvindelige træner på NTC.