Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
05-12-2019 20:35:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

8
December
2019
8
December
2019

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Open Water giver helt fantastiske naturoplevelser


13-05-2018 20:21:20:
Af: Freja Marquardt

Open Water sæsonen er lige om hjørnet, og til stævnerne er der rig mulighed for, at deltagerne vil kunne opleve den fantastiske danske natur på en helt anderledes måde.


Open Water sæsonen er snart over os, og i de kommende sommermåneder og med få afstikkere ind i september ligger en lang perlerække af OW-stævner rundt omkring i hele Danmark.

 

SvømmeSport har været i kontakt med Jens Mikkelsen fra Silkeborg Svømmeklub, og han fortæller lidt her om, hvordan en god flok fra svømmeklubben i sommermånederne træner Open Water. 

 

- I Silkeborg har vi mange søer og åer omkring os, så jeg synes, at det er helt naturligt, at kombinere den traditionelle konkurrencesvømning (Masters,red.), med de lidt længere distancer i åbent vand. Særligt Alminde Sø tilbyder fine forhold, og så er der mulighed for omklædning på søbadene. Stævnerne er med til at holde formen oppe, og når man stadig har et konkurrencegen i kroppen, skal man selvfølgelig også med til diverse OW arrangementer rundt omkring i landet, siger Jens Mikkelsen.

 

To af svømmerne fra Silkeborg Svømmeklub på vej over Alminde Sø.

Foto: Privatfoto

 

 

Jens har undervejs i sine mange Open Water konkurrencer haft mange spændende og gode oplevelser med svømning i åbent vand. Specielt fremhæver han OW stævnet i Holstebro, som blev svømmet i åen, hvor der er utrolig kraftig medstrøm. Det var en fed oplevelse, og han ærgre sig over, at stævnet ikke længere afholdes.

 

- Der er en mere afslappet atmosfære til OW stævner. Jeg vil sammenligne det lidt med et motionsløb, hvor alle kan være med. Alt lige fra gamle rutinerede vandrotter til nye svømmere, som vil prøve kræfter med svømning i åbent vand. Alle vil naturligvis gerne svømme op til deres bedste, men det virker normalt ikke så stressende, som man nogle gange ser til konkurrencesvømning, hvor der skal præsteres på et lidt andet niveau, siger Jens Mikkelsen.

 

Han har undervejs på sine træningsture og til OW stævner stødt på lidt af hvert; gedder, flodkrebs, snoge og engang var han også lige lovlig tæt på en svane, som vogtede over sin familie.          

     

- En af de lidt større oplevelser var en ”søndagstur” fra Viborg til Randers igennem den flotte Midtjyske natur. Vi mødtes en lille gruppe OW nørder fra nær og fjern. Nogle stod af/på undervejs, men vi var et par stykker som med opbakning fra familie og venner svømmede hele strækningen på 42 km. Jeg husker særligt et stykke, hvor sivene langs åen var tildækket med en kæmpe flok Kejserguldsmede. Solens stråler og vandet fik deres blålige krop til at reflekterer på en helt fantastisk måde, som ikke kan gengives på skrift. Sådan noget skal opleves på egen hånd, siger Jens Mikkelsen.

 

Nogle af Silkeborg Svømmeklubs Open Water svømmere. Fra venstre side: Anne Farving, Jette Harder, Anne Buhrkal, Tina Flaskager, Steffen Skjødt, Jens Mikkelsen, Charlotte Nissen, Søren Tolstrup, Tom Larsen og Kim Bruun. Foto: Privatfoto

 

Mastersholdet fra Silkeborg Svømmeklub træner indendørs stort set hele året, men fra og med maj måned træner de, som har lyst, også fast i Silkeborgs søer. Nogle venter dog til, vandtemperaturen når de tocifrede varmegrader. Holdet består af rutinerede svømmere, men niveauet spænder bredt, og derfor bliver der internt i små grupper aftalt længde og intensitet, inden svømmeturen påbegyndes. 

 

- Jeg blev introduceret til Open Water stævner af Karin Østergaard, en tidligere svømmenørd i klubben, som med sine fantastiske overtalelsesevner fik os med i søen. Hende sender jeg stadig en venlig tanke, hver gang vi starter på en ny sæson. Dengang deltog vi også i langt flere stævner end i dag, men jeg ved ikke, hvad der skete med startgebyrerne, så nu er vi blevet lidt mere selektive. Men sådan er det jo nok med udbud og efterspørgsel, siger Jens Mikkelsen.

 

Jens Mikkelsens bedste råd til andre, som ønsker at prøve kræfter med Open Water stævner, er, at man skal lære at svømme crawl ordentligt. Der er mange klubber, som tilbyder deciderede crawl-kurser, hvor man kan lære den rette teknik.

 

- Først når man mestrer teknikken, giver det mening at kigge efter våddragt. Den skal sidde og føles godt. Prøv gerne flere modeller hvis det er muligt, og vent med at købe den dyreste model til du kender dit behov. Ellers er det bare at komme af sted, men husk at have respekt for vandet og følg Svømmeunionens råd, siger Jens Mikkelsen. 

 

Jens Mikkelsen råder andre, som ønsker at opstarte et hold, hvor der trænes Open Water, til at kontakte den lokale svømmeklub eller Dansk Svømmeunion. 

Du kan læse Dansk Svømmeunions gode råd her.

 

SvømmeSport takker Jens Mikkelsen for interviewet! Se de seneste nyheder

06-12-2019 20:33:00

Danmark vinder sin 4. EM-medalje og præsterer en nordisk samt to danske rekorder. 

 
06-12-2019 11:41:00

Danmarks svømmere svømmer videre på EM-succes.

 
05-12-2019 20:35:00

De danske landsholdssvømmere badede i bronzemedaljer torsdag aften i Glasgow.

 
05-12-2019 14:16:00

Når Politiken, Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark hylder fremtidens sportsstjerner med kåringen af Årets Fund den 29. december, er Alexander Aslak Nørgaard (Sigma Swim Birkerød) med blandt de nominerede.

 

 
05-12-2019 12:33:00

Ved EM Kortbane i Glasgow kvalificerede seks danskere sig til aftenens finaler.