Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
16-01-2020 08:41:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

25
Januar
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


”Vi kommer til at sætte barren højere”


15-05-2018 10:22:53:
Af: Freja Marquardt

Simon Winther tiltrådte den 3. april stillingen som Dansk Svømmeunions træneruddannelses- og ATK-konsulent. Fra hans stol er meldingen klar. Det er slut med at sætte barren efter laveste fællesnævner. 


Tirsdag den 3. april begyndte Simon Winther i Dansk Svømmeunions nyoprettede stilling som træneruddannelses- og ATK –konsulent. De første par uger gik med at finde sig til rette i et helt nyt arbejdsmiljø, men nu er han i fuld gang med sine projekter. 

 

- Det går fint. Det har været en stor opgave at sætte sig ind i alt, hvad der foregår - ikke bare i SVØM men også i Idrættens hus. Men det har udelukkende været et møde med positive og engagerede mennesker, så det har været en fornøjelse. Det er lidt for tidligt at tale om, hvordan en klassisk dag ser ud, men jeg bruger lige nu en del tid på at researche på mit område, siger Simon Winther.

 

Simon Winther ser stort udviklingspotentiale på trænerfronten i Danmark. I hans øjne er trænerne rundt omkring i de danske klubber uhyre talentfulde, men de mangler den faglige udfordring, som skal til, hvis flere danske trænere skal ramme et højt internationalt niveau. 

 

Det største potentiale er for ham at se hos den unge generation af trænere, og derfor gælder det for ham om at få opgraderet træneruddannelsens mellemniveauer sådan, at der bliver stillet større krav og udfordringer til de unge trænere. 

 

- Vi kommer til at definere rammerne og kravene omkring de forskellige træneruddannelser meget skarpere, end de er i dag. Vi kommer til at teste om deltagerne på uddannelserne lever op til kravene. Et af de gennemgående ønsker hele vejen rundt i systemet - og på dialogmøderne -  har været at sætte barren højere end laveste fællesnævner. Det må ikke længere være nok, at man kan sidde på en stol et par weekender uden at falde i søvn, og så får man et kursusbevis. I fremtiden skal man som deltager demonstrere, at man både forstår den nødvendige viden og endnu vigtigere, at man forstår at bruge den. Det er mit håb, at vi på den måde kan skabe større værdi for klubberne og mere stolthed hos de trænere, som modtager et bevis, siger Simon Winther. 

 

Han håber at kunne danne bro mellem klubber og Dansk Svømmeunion. Det sker lidt for ofte, at de to instanser fremstilles som havende modsatrettede interesser, men Simon Winther tror, at der er langt mere, som de to spillere har tilfælles, end man lige går og tror. 

 

- Jeg er blevet mødt af stor imødekommenhed og entusiasme i forbindelse med mit projekt. Også fra klubbernes side af. Det er som om, folk har ventet på det her i mange år. Jeg kender ikke en eneste, der ikke synes, det er en god ide at udvikle træneruddannelsen. Der er muligvis forskellige holdninger til, hvilke løsninger vi skal bruge, men de holdninger ser jeg ikke som en skillelinje mellem Dansk Svømmeunion og klubberne. Og skulle de opstå, så vil jeg se det som min fornemmeste opgave at sætte mig ned med dem, som ser anderledes på tingene, lytte til dem og forklare, hvorfor vi gør, som vi gør og evt. finde det rigtige kompromis, siger Simon Winther. 

 

Det er nu lidt over en måned siden, Simon Winther tiltrådte i sin nye stilling hos Dansk Svømmeunion. Foto: Privatfoto. 

 

Han kommer selv fra en baggrund med over 20 års arbejde på klubniveau, og han tror, at han har en meget god ide om, hvad klubberne ønsker sig og hvad de har behov for. Det er hans mål at han kan søsætte initiativer, som kan understøtte de ønsker og behov – til alles bedste.  Og selvom han godt ved, at det lyder som en cliche, så tror og håber Simon Winther på, at han kan gøre en forskel for Svømmedanmark ved at sætte sit præg på noget vigtigt, som får betydning for mange rundt omkring i landet. 

 

- Det er mit mål, at der efter mine tre år i jobbet vil være bedre, mere relevante og lettere tilgængelig uddannelser for klubberne. Vi har brug, at der er en kasse med håndgribelige talentudviklingsværktøjer for både klubber og trænere. Gode træningsmiljøer og bedre trænere giver bedre svømmere, siger Simon Winther.

 

SvømmeSport takker Simon Winther for interviewet! Se de seneste nyheder

24-01-2020 12:19:00

I en pressemeddelelse fremgår det, at klubben har styrket både sin svømmeskole med en svømmefaglig chef og talentudviklingen med tilknytning af Caroline Lindborg, som kommer til klubben med stor passion og viden om svømning.

 
22-01-2020 13:26:00

Partnerskabet skal blandt andet være med til at styrke setuppet omkring de bedste svømmere i Sigma Swim, kompetenceudvikle trænerne samt bidrage til udvikling af samspillet mellem træningsmiljøerne i området om den lokale talentudvikling. 
 

 
20-01-2020 09:16:00

Bliv bedre til at støtte dit barn og få gode råd med hjem når Janne R. Mortensen, Mental Motion, kommer med oplæg herom ved DM Årgang i Gladsaxe.

 
16-01-2020 08:41:00

Vi har en god nyhed til alle forældre til unge talenter i dansk svømmesport.

 
13-01-2020 09:40:00

Den nye træner har en spændende ”atletprofil” at byde ind med i trænerteamet og er samtidig den første kvindelige træner på NTC.