Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
16-01-2020 08:41:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

25
Januar
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


EJM-holdet deltager ved Glasgow International Swim Meet


18-05-2018 17:27:00:
Af: Klaus Bach Christensen

I den kommende weekend skal det danske EM Juniorhold teste formen i Glasgow, som senere på året danner rammerne om sommerens EM Langbane. 


Om præcis en uge deltager det danske EJM-hold ved Glasgow International Swim Meet. Her skal svømmerne teste formen af, samle erfaring og ikke mindst rystes sammen som gruppe inden sommerens europæiske juniormesterskab på langbane, som afholdes i Helsinki. Thomas Stub, som er talentansvarlig i Dansk Svømmeunion håber, at udbyttet af stævnedeltagelsen bliver stort.

 

- Vores deltagelse skal helt sikkert ses som et skridt i vores forberedelse frem mod sommerens EM Junior. Stævnedeltagelsen skal særligt bruges til at ryste de enkelte grupper, der består af en håndfuld svømmere og en træner, sammen. Derudover handler det om at få svømmerne ud i nogle uvante rammer, hvor de hverken kender de andre svømmere eller omgivelserne, siger Thomas Stub og uddyber. 

 

- For nogle svømmere er det en stor stressfaktor pludselig at skulle præstere i et nyt og ukendt forum. Min tanke er derfor at forsøge at være på forkant med udfordringer som disse.

 

Hele det danske EJM-hold deltager ved Glasgow International Swim Meet 2018.

Copyright: Jesper Nielsen - STTFOTO.

 

Det er første gang, at det skotske stævne bliver afholdt, og af programlisten fremgår det, at niveauet varierer fra disciplin til disciplin. Der er særligt mange britiske svømmere tilmeldt stævnet, hvor den dygtige medleysvømmer, Hannah Miley, nok er den mest kendte.

 

- Det vil være super fint, hvis alle vores deltagende svømmere både får muligheden for at svømme indledende- og finaleløb. På dette tidspunkt af sæsonen, er det ikke min forventning, at alle vores juniorsvømmere svømmer op til deres bedste på grund af, de er i en hård træningsblok hjemme i deres klubber. Mange af svømmerne skal derfor præstere, hvis de vil med i finalerne, siger Thomas Stub. 

 

Den danske EJM-gruppe består af en blanding af rutinerede og nye svømmere i juniorlandsholdsregi. Dansk Svømmeunions talentansvarlige håber derfor på, at nogle af de erfarne svømmere kan lære fra sig og få de nye svømmere med i gruppen. Opgaven skal svømmerne dog ikke være alene om. De skal have hjælp af de deltagende trænere. 

 

- Det bliver helt sikkert trænernes rolle at fremhæve nogle ambassadører i gruppen, så de andre svømmere automatisk får nogle at læne sig op ad. Det kan passende være de erfarne svømmere, som har været med flere gange.

 

Under stævnet deltager alle de juniorsvømmere, som er udtaget til at skulle repræsentere de danske farver under EM Junior 2018. Listen over de svømmere kan ses herForuden svømmerne deltager også følgende trænere.

  • Kasper Linddal, Gentofte Svømmeklub
  • Flemming Poulsen, Sigma Swim 
  • Martin Hersom Hansen, GTI
  • Johan Seistrup, Vejle Svømmeklub 

 

Nedenfor har vi samlet de vigtigste informationer, du skal bruge i forbindelse med Glasgow International Swim Meet, som starter om præcis en uge.

 

SvømmeSport siger tak til Thomas Stub for interviewet og ønsker EJM-holdet et godt stævne, som vi glæder os til at følge.Se de seneste nyheder

24-01-2020 12:19:00

I en pressemeddelelse fremgår det, at klubben har styrket både sin svømmeskole med en svømmefaglig chef og talentudviklingen med tilknytning af Caroline Lindborg, som kommer til klubben med stor passion og viden om svømning.

 
22-01-2020 13:26:00

Partnerskabet skal blandt andet være med til at styrke setuppet omkring de bedste svømmere i Sigma Swim, kompetenceudvikle trænerne samt bidrage til udvikling af samspillet mellem træningsmiljøerne i området om den lokale talentudvikling. 
 

 
20-01-2020 09:16:00

Bliv bedre til at støtte dit barn og få gode råd med hjem når Janne R. Mortensen, Mental Motion, kommer med oplæg herom ved DM Årgang i Gladsaxe.

 
16-01-2020 08:41:00

Vi har en god nyhed til alle forældre til unge talenter i dansk svømmesport.

 
13-01-2020 09:40:00

Den nye træner har en spændende ”atletprofil” at byde ind med i trænerteamet og er samtidig den første kvindelige træner på NTC.