Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

17
Oktober
2019
Svømning - Svømmetider
Ikast Max-pas, Ikast

Ikast Svømmecenter (træningshallen)
20
Oktober
2019

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


Oskar Lindholm ser frem til at teste raceplan af i Glasgow


21-05-2018 08:36:42:
Af: Freja Marquardt

Om mindre end en uge deltager EJM-truppen ved Glasgow International Swim Meet som en del af forberedelserne frem mod sommerens Europæiske Juniormesterskab i Helsinki. 


I næste weekend skal EJM-truppen deltage ved Glasgow International Swim Meet som en del af forberedelserne frem mod sommerens Europæiske Juniormesterskab på langbane, der bliver afholdt i Helsinki. Stævnet i Glasgow har til formål at teste svømmernes fysiske form, men også at få rystet gruppen sammen inden det for alvor går løs til EJM om nogle få uger.  

 

Udtaget til EJM er Oskar Lindholm fra Aarhus Swim/Lyseng IF, og til stævnet i Glasgow skal han svømme 200, 800 og 1500 fri. Han vil bruge stævnet som forberedelse til EJM, og han håber, at det vil være muligt at forbedre tiderne fra Danish Open. 

 

- Jeg er udtaget til EJM i 800 og 1500 fri, men jeg skal også svømme 400 fri. Det ligger på førstedagen, og det er et godt løb at komme i gang med stævnet på. Jeg håber også på at kunne få lov til at svømme 4x200 fri til EJM sammen med de andre drenge, da det at svømme holdkap sammen med juniorlandsholdet bare er noget helt specielt, siger Oskar Lindholm.

 

 

Til Glasgow International Swim Meet skal Oskar Lindholm svømme 200,

800 og 1500 fri. Stævnet skal bruges til at teste formen, men også til at 

samle erfaringer fra løbene, som kan bruges, når han igen vender hjem

og fortsætter træningen frem mod EJM, der afholdes i Helsinki.

Foto: Morten Lindholm.

 

Derudover skal stævnet i den kommende weekend også bruges til at prøve forskellige raceplans af, og derfor regner Oskar Lindholm også med, at nogle af løbene skal svømmes anderledes, end han plejer at gøre det. 

 

Selvom deltagelsen ved Glasgow International Swim Meet og til det kommende EJM i Helsinki langtfra bliver Oskar Lindholms første oplevelse med at repræsentere Danmark, så er det alligevel noget helt specielt ifølge ham. 

 

- Jeg synes altid, jeg får et ekstra boost, når jeg skal ud og repræsentere de røde og hvide farver. EJM er det største, af de internationale stævner jeg har været med til, og derfor er jeg meget spændt på, hvordan det hele kommer til at gå, siger Oskar Linholm. 

 

I år vil han bruge deltagelsen til EJM som læring, så han ved, hvordan det er at deltage ved sådan et stort internationalt mesterskab. Forhåbentligt vil det hjælpe ham i processen mod at kunne gå hele vejen næste år og måske endda komme hjem med nogle medaljer. 

 

- Udover at samle gode erfaringer er det mit mål at få svømmet nogle rigtigt hurtige tider hjem og at blive den hurtigste 2001 i 800 og 1500 fri, siger Oskar Lindholm. '

 

Siden Danish Open og frem mod stævnet i Glasgow har Oskar Lindholms træning kørt fuldstændig efter planen, og ugerne har været præget af en masse lange og hårde træningspas, der har udfordret ham både fysisk og psykisk. 

 

- I uge 20 prøvede vi at simulere en træningslejr herhjemme i Aarhus. Det vil sige, at jeg har trænet to gange dagligt hele ugen. Det fungerede rigtig fint, og jeg har nu et godt fundament, hvor jeg kan begynde at bygge på med mere fartorienteret træning. Jeg træner desuden også langt bedre, end jeg gjorde frem mod Danish Open, hvor jeg havde et udmærket stævne, men slet ikke fik vist mit fulde potentiale. Jeg har arbejdet hårdt de sidste mange uger, for at jeg til de kommende stævner kan vise,  at jeg har mere i mig, end man så til Danish Open. 

 

Når Oskar Lindholm vender hjem fra Glasgow International Swim Meet sammen med resten af EJM-truppen, er der kun få uger til det for alvor går løs i Helsinki til sommerens Europæiske Juniormesterskab. Indtil da står den på mere stævneorienteret træning for Oskar Lindholm.

 

- Jeg ser frem til en hård og intens træningsperiode, når jeg vender hjem fra Glasgow. Men jeg gør gerne det hårde arbejde herhjemme til træning, så jeg i hvert fald har gjort mit bedste for, at det kan blive en succes til EJM, siger Oskar Lindholm.

 

SvømmeSport takker Oskar Lindholm for interviewet! Se de seneste nyheder

15-10-2019 08:00:00

Bliv klogere på unge, mental sundhed, kropsidealer og fitnessdoping, når Anti Doping Danmark inviterer til konferencen ’Fitnessdoping og folkesundhed’.

 
11-10-2019 11:48:41

Vestdanske Masters i Aalborg 26/10-2019 er desværre aflyst.

 
11-10-2019 11:43:05

FINA Facilitetsregler og Regelfortolkningerne for svømning er blevet opdateret.

 
21-09-2019 18:15:03

Event Campen for juniorlandsholdet, Great Danes, Holdkap projektet og landsholdet fortsatte lørdag, med teambuilding øvelser og konkurrencer på stranden sammen med TrygFonden Kystlivrednings rutinerede kystlivreddere som instruktører. 

 
20-09-2019 21:45:47

40 landsholdssvømmere samlet i Idrættens Hus i Brøndby, for at deltage i Dansk Svømmeunions årlige eventcamp.