Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

20
Oktober
2019
22
Oktober
2019

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Den første tid har haft en stejl læringskurve


31-05-2018 22:32:11:
Af: Freja Marquardt

Snart er det en måned siden, at Gorm Rasmussen blev ansat i projektstillingen som fysisk træner i Dansk Svømmeunion. Siden ansættelsen har tiden været præget af en stejl læringskurve.


Det er snart en måned siden Gorm Rasmussen begyndte i sin stilling i Dansk Svømmeunion i projektstillingen som fysisk træner. Det er meningen, at han sammen med trænerne i sportsafdelingen, landsholdssvømmernes klubtrænere og Team Danmark eksperter skal være med til at sikre udviklingen af de danske svømmere til højeste internationale niveau. 

 

Han fortæller her til SvømmeSport, hvordan den første tid har været. 

 

- Den første tid har været med en relativ høj læringskurve. Der har været mange nye indtryk, og der er specielt meget, som jeg har skulle lære om svømning som sport, siger Gorm Rasmussen. 

 

Gorm Rasmussen kommer med en kandidatgrad indenfor idræt, og han har erhvervet sig særlig ekspertise indenfor koordination og motorisk kontrol samt neurofysiologi og biomekanik. Ansættelsen i projektstillingen sker med det perspektiv, at Gorm med sin ekspertise kan bidrage med nye perspektiver, som vil være med til at løfte dansk svømning. 

 

 

Gorm Rasmussen har nydt sin første måned i projektstillingen som fysisk træner i Dansk Svømmeuinon.

Foto: Dansk Svømmeunion. 

 

Det er specielt træningskulturen i svømmesporten, der adskiller sig fra det, som Gorm Rasmussen tidligere har oplevet.  

 

- Svømmere er mere vant til at være superviserede. Der er altid en træner tilstede, og det hænger jo selvfølgelig også sammen med, at der er nogle sikkerhedsregler. Men de atleter, jeg tidligere har arbejdet sammen med, har trænet meget alene. siger Gorm Rasmussen.

 

Den forskel er Gorm Rasmussen glad for, for det giver ham mulighed for at tilbringe langt mere tid med atleterne, men det betyder selvfølgelig også, at svømmerne forventer langt mere af ham.

 

Han vendte hjem fra Tyrkiet sammen med resten af  EM-holdet her for ca. 10 dage siden, og den tur var meget givende for ham. 

 

- Den tur var meget givende i forhold til at få etableret et samarbejde med klubtrænerne, som var med, samt NTC og Team Danmark eksperterne, som også var med. Og så selvfølgelig at have en del timer sammen med svømmerne, siger Gorm Rasmussen. 

 

Ansættelsen løber frem til 31. December 2020 og Gorm Rasmussen har allerede mange idéer til, hvad tiden skal bruges på. Blandt andet håber han at kunne udvikle nogle få praktiske værktøjer indenfor fysisk træning, som også klubtrænerne kan få glæde af. 

 

Derfor ser han også frem til at møde dem i de kommende måneder. Der venter med andre ord masser af arbejde forude, nu hvor første måned så småt er afsluttet. 

 

- Den første tid har virkelig været rar. Jeg er blevet taget godt imod af alle; kollegaer, svømmere og klubtrænere. Alle har været lydhøre overfor mine idéer, og jeg synes, det har været meget positivt, siger Gorm Rasmussen. 

 

SvømmeSport takker Gorm Rasmussen for interviewet!

 

Se de seneste nyheder

15-10-2019 08:00:00

Bliv klogere på unge, mental sundhed, kropsidealer og fitnessdoping, når Anti Doping Danmark inviterer til konferencen ’Fitnessdoping og folkesundhed’.

 
11-10-2019 11:48:41

Vestdanske Masters i Aalborg 26/10-2019 er desværre aflyst.

 
11-10-2019 11:43:05

FINA Facilitetsregler og Regelfortolkningerne for svømning er blevet opdateret.

 
21-09-2019 18:15:03

Event Campen for juniorlandsholdet, Great Danes, Holdkap projektet og landsholdet fortsatte lørdag, med teambuilding øvelser og konkurrencer på stranden sammen med TrygFonden Kystlivrednings rutinerede kystlivreddere som instruktører. 

 
20-09-2019 21:45:47

40 landsholdssvømmere samlet i Idrættens Hus i Brøndby, for at deltage i Dansk Svømmeunions årlige eventcamp.