Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

5
Juni
2020
5
Juni
2020
Svømning - Svømmetider
Vest Årgang 2020, Aalborg

Haraldslund Vand- og Kulturhus (Aflyst)
5
Juni
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Den første tid har haft en stejl læringskurve


31-05-2018 22:32:11:
Af: Freja Marquardt

Snart er det en måned siden, at Gorm Rasmussen blev ansat i projektstillingen som fysisk træner i Dansk Svømmeunion. Siden ansættelsen har tiden været præget af en stejl læringskurve.


Det er snart en måned siden Gorm Rasmussen begyndte i sin stilling i Dansk Svømmeunion i projektstillingen som fysisk træner. Det er meningen, at han sammen med trænerne i sportsafdelingen, landsholdssvømmernes klubtrænere og Team Danmark eksperter skal være med til at sikre udviklingen af de danske svømmere til højeste internationale niveau. 

 

Han fortæller her til SvømmeSport, hvordan den første tid har været. 

 

- Den første tid har været med en relativ høj læringskurve. Der har været mange nye indtryk, og der er specielt meget, som jeg har skulle lære om svømning som sport, siger Gorm Rasmussen. 

 

Gorm Rasmussen kommer med en kandidatgrad indenfor idræt, og han har erhvervet sig særlig ekspertise indenfor koordination og motorisk kontrol samt neurofysiologi og biomekanik. Ansættelsen i projektstillingen sker med det perspektiv, at Gorm med sin ekspertise kan bidrage med nye perspektiver, som vil være med til at løfte dansk svømning. 

 

 

Gorm Rasmussen har nydt sin første måned i projektstillingen som fysisk træner i Dansk Svømmeuinon.

Foto: Dansk Svømmeunion. 

 

Det er specielt træningskulturen i svømmesporten, der adskiller sig fra det, som Gorm Rasmussen tidligere har oplevet.  

 

- Svømmere er mere vant til at være superviserede. Der er altid en træner tilstede, og det hænger jo selvfølgelig også sammen med, at der er nogle sikkerhedsregler. Men de atleter, jeg tidligere har arbejdet sammen med, har trænet meget alene. siger Gorm Rasmussen.

 

Den forskel er Gorm Rasmussen glad for, for det giver ham mulighed for at tilbringe langt mere tid med atleterne, men det betyder selvfølgelig også, at svømmerne forventer langt mere af ham.

 

Han vendte hjem fra Tyrkiet sammen med resten af  EM-holdet her for ca. 10 dage siden, og den tur var meget givende for ham. 

 

- Den tur var meget givende i forhold til at få etableret et samarbejde med klubtrænerne, som var med, samt NTC og Team Danmark eksperterne, som også var med. Og så selvfølgelig at have en del timer sammen med svømmerne, siger Gorm Rasmussen. 

 

Ansættelsen løber frem til 31. December 2020 og Gorm Rasmussen har allerede mange idéer til, hvad tiden skal bruges på. Blandt andet håber han at kunne udvikle nogle få praktiske værktøjer indenfor fysisk træning, som også klubtrænerne kan få glæde af. 

 

Derfor ser han også frem til at møde dem i de kommende måneder. Der venter med andre ord masser af arbejde forude, nu hvor første måned så småt er afsluttet. 

 

- Den første tid har virkelig været rar. Jeg er blevet taget godt imod af alle; kollegaer, svømmere og klubtrænere. Alle har været lydhøre overfor mine idéer, og jeg synes, det har været meget positivt, siger Gorm Rasmussen. 

 

SvømmeSport takker Gorm Rasmussen for interviewet!

 

Se de seneste nyheder

29-05-2020 10:17:33

Coronakrisen har store konsekvenser for dansk svømmesport, da lukkede svømmehaller gør det umuligt at træne optimalt.

 
29-05-2020 08:54:45

Der er så god kontrol over coronasmitten, at svømmehallerne kan åbnes. Det siger Radikale Venstres partileder.

 
28-05-2020 09:50:26

Sportsafdelingen orienterer om den seneste uges udmeldinger.

 
28-05-2020 09:04:00

Kirsten Detlef bliver pr. 1. august ny cheftræner i Horsens Svømmeklub.

 
27-05-2020 14:28:00

Dansk Svømmeunion inviterer til generalforsamling i Idrættens Hus i Brøndby lørdag den 12. september.