Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

29
Juni
2018
Svømning
SetteColli
Rom
30
Juni
2018
Svømning
DM Årgang Langbane
Bellahøj Svømmestadion
4
Juli
2018
Svømning
EM-junior langbane
Helsinki (FIN)

Glasgow International Swim Meet

 

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Målet er at være blandt de bedste i Danmark


11-06-2018 21:00:00:
Af: Freja Marquardt

Lærke Ruby begyndte at svømme Open Water tilbage i 2014. I år skal hun for tredje gange deltage ved det Europæiske Juniormesterskab for Juniorer i Open Water. Målet er klart. Hun drømmer om at blive en af Danmarks bedste. 


Lærke Ruby prøvede for første gang kræfter med Open Water tilbage i 20014. Dengang oprettede Dansk Svømmeunion et talentudviklingsprojekt, som en sidegren af svømmesporten. Lærke Ruby blev straks bidt af det, og hun kvalificerede sig til at blive en del af holdet. I dag er hendes fokus udelukkende på Open Water. 

 

”Jeg kan godt lide, at der aldrig er to stævner, som er ens. Forholdene er aldrig de samme, og der er så meget uforudsigelighed forbundet med det.  Det er specielt den taktiske del af Open Water, som tiltaler mig. En god start er super vigtig, selvom det måske kan virke mærkeligt, når distancen er 10 km. Men det gælder om at blive en del af den første gruppe, fordi man kan spare meget energi ved at ligge i et felt fremfor at svømme alene,” siger Lærke Ruby.

 

Igen i år har hun kvalificeret sig til talentudviklingsholdet, og udtagelsen sker på baggrund af hendes præstationer fra sidste sæson. Det Europæiske mesterskab, som afholdes fra den 13.-15 juli i Valletta (Malta. Red), ligger tidligere i år end det plejer, og derfor kan der ikke nås at afvikles kvalifikationsstævner inden, fordi de ganske enkelt ville ligge for tæt på Mesterskabet.  

 

På billedet: Lærke Ruby under NM 2017.

Foto: Jon Langberg

 

”Det kræver meget og utrolig målrettet træning, at dygtiggøre sig indenfor Open Water. Der skal en hel del aerob træning til, og så bruger jeg også meget tid på at øve specifikke Open Water skills. Det kan være at svømme rundt om bøjer og at svømme i strøm, bølger og med masser af vind. Vejrforholdene spiller en enorm rolle. Derudover øver jeg min orientering, min start og afslutning. Det hele skal spille,” siger Lærke Ruby. 

 

Hun træner pt. ni gange om ugen med sit hold, men fordi hun skal have stort fokus på den aerobe del, svømmer hun længere distancer end de andre. Men nu, hvor vejret har gjort det muligt at komme udenfor i havet er en del af træningspassene blevet skiftet ud med træning i åbent vand. 

 

Det er essentielt at store dele af Lærke Rubys træning foregår i havet, fordi det er eneste mulighed for at træne Open Water teknikken korrekt. En ting, som også kræver træning at mestre, er ”fodringen”, som er nødvendig, hvis energiniveauet skal holdes oppe under 10 km. 

 

”Det foregår som regel med en hjemmelavet stang, som en medhjælper så strækker ud til mig, mens jeg ligger i vandet. Derpå er en kop-holder påført, og i den står en flaske med sukkervand til mig,” fortæller Lærke Ruby, som også godt kan have en energigel med i badedragten. 

 

Til sommerens Europæiske Open Water Mesterskab for Juniorer, hvor hun deltager for tredje gang, skal hun svømme 10 km Open Water, og hendes mål er at  få en bedre placering end sidste år samt at sikre sig nogle gode erfaringer, hun kan bruge i fremtiden. 

 

”Mit mål er at blive en af de hurtigste Open Water svømmere i Danmark, og så drømmer jeg om at deltage og repræsentere Danmark ved mange flere internationale mesterskaber,” siger Lærke Ruby. 

 

SvømmeSport takker Lærke Ruby for interviewet! Se de seneste nyheder

22-06-2018 09:34:00

Rikke Møller Pedersen er netop blevet bachelor og fortæller her om sine gode erfaringer med at være studerende og elitesvømmer på samme tid.
 

 
19-06-2018 20:08:00

NTC-cheftræner, Martin Truijens godkender de danske præstationer under Mare Nostrum, hvor det blev til flere danske podieplaceringer.

 
17-06-2018 16:39:00

Roskilde Fjord dannede rammerne om årets afholdelse af DM på 5 kilometer i åbent vand, der blev svømmet tidligere i dag. 

 
11-06-2018 21:00:00

Lærke Ruby begyndte at svømme Open Water tilbage i 2014. I år skal hun for tredje gange deltage ved det Europæiske Juniormesterskab for Juniorer i Open Water. Målet er klart. Hun drømmer om at blive en af Danmarks bedste. 

 
08-06-2018 08:55:00

Samtidig indstiller klubben samarbejdet med sportschef Ricki Clausen. Læs klubbens udsendte pressemeddelelse her.