Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

20
Oktober
2019
22
Oktober
2019

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Positiv stemning forud for EM Junior


02-07-2018 17:41:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Den personlige udvikling og præstationen er i fokus og skal i kombination bane vejen for dansk succes under EM Junior 2018.


Sommeren nærmer sig med hastige skridt, hvilket traditionen tro er lig med afholdelsen af de store internationale mesterskaber. Senere på sommeren gælder det EM på langbane i Glasgow, men inden da skal de bedste europæiske juniorsvømmere i aktion, når Helsinki slår dørerne op til EM Junior 2018. Danmark stiller talsktærkt op til mesterskabet med ikke mindre end 20 svømmere, og Dansk Svømmeunion har tidligere på dagen udsendt en pressemeddelelse som optakt til det europæiske juniormesterskab. Den kan du læse her.

 

Det afholder dog ikke os på SvømmeSport fra også at varme op til mesterskabet i selskab med talentansvarlig i Dansk Svømmeunion, Thomas Stub, der glæder sig til at se de danske juniorsvømmere an på en af de absolutte største scener. 

 

- Deltagelsen i EM Junior handler om at konkurrere i mod de bedste juniorer i Europa, og at hver enkelt svømmer i den sammenhæng er så kompetitiv som mulig og leverer sin absolut bedste svømning på dagen. At levere sit bedste i mod de bedste juniorsvømmere i Europa er vigtig læring, hvorimod der ikke er meget læring i at præsentere dårligt, siger Thomas Stub.

 

Han forklarer, at de danske svømmere virker godt forberedt, hvilket har givet ham en positiv fornemmelse af den danske deltagelse i EM Junior. Særligt håber han, at juniorsvømmeren fortsætter de flotte takter, de viste under udtagelsesstævnet til EM Junior, Danish Open, der blev afholdt tilbage i april.   

 

- Deltagelsen i EM Junior er en vigtig læringsmulighed for de unge svømmere, der har kvalificeret sig. Netop fordi de er unge, er udvikling i fokus, da det er utrolig vigtig, at juniorsvømmere hele tiden er i udvikling på forskellige områder, og at de på den måde hver eneste dag bliver bedre rustet til på et tidspunkt at kunne gøre sig gældende på internationalt seniorniveau, forklarer Thomas Stub.

 

De danske svømmere og udspringere nåede lige at mødes inden EM Junior i udspring sluttede.

Foto: Viktor Valore.

 

Netop den personlige udvikling har de udtagende svømmere og staben omkring EM-holdet haft stort fokus på under EM-forberedelserne. Dansk Svømmeunions talentansvarlige forklarer, at man i fællesskab har italesat det faktum, at kvalifikationen til EM Junior i sig selv ikke er specielt interessant. Det interessante er derimod at kvalificere sig og efterfølgende præsetere på et så højt muligt niveau under europamesterskabet for juniorer.

 

- Det betyder, at hvis jeg skal stå at være tilfreds, når EM Junior er færdigsvømmet, så skal jeg stå med en fornemmelse af, at alle de danske svømmere har formået at levere en god præstation i den hårde europæiske konkurrence, de vil opleve. Forhåbentlig vil vi også se mange af svømmerne kvalificere sig til en eller flere semifinaler i 50, 100 og 200 meter, hvilket svarer til en top 16-placering, siger Thomas Stub.

 

Alt information vedrørende EM Junior 2018, kan findes på den officielle hjemmeside ved at klikke her.

 

På SvømmeSport ønsker vi de deltagende svømmere held og lykke og siger tak til Thomas Stub for interviewet.Se de seneste nyheder

15-10-2019 08:00:00

Bliv klogere på unge, mental sundhed, kropsidealer og fitnessdoping, når Anti Doping Danmark inviterer til konferencen ’Fitnessdoping og folkesundhed’.

 
11-10-2019 11:48:41

Vestdanske Masters i Aalborg 26/10-2019 er desværre aflyst.

 
11-10-2019 11:43:05

FINA Facilitetsregler og Regelfortolkningerne for svømning er blevet opdateret.

 
21-09-2019 18:15:03

Event Campen for juniorlandsholdet, Great Danes, Holdkap projektet og landsholdet fortsatte lørdag, med teambuilding øvelser og konkurrencer på stranden sammen med TrygFonden Kystlivrednings rutinerede kystlivreddere som instruktører. 

 
20-09-2019 21:45:47

40 landsholdssvømmere samlet i Idrættens Hus i Brøndby, for at deltage i Dansk Svømmeunions årlige eventcamp.