Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
08-12-2019 20:16:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

13
December
2019

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Dansk svømning hædrer svømmere for deres dobbelte karrierer


13-07-2018 18:50:00:
Af: SvømmeSport

Dansk Svømmeunion anerkender ved DM i Odense Universitets Svømmehal de DM-svømmere, der netop har afsluttet en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse.


Svømmesport på minimum højeste nationale niveau i kombination med gennemførelse af en uddannelse er noget, der stiller høje krav. Det gælder ikke alene den studerende svømmer, men også klubbernes ledere og trænere, som skal få den sportslige udvikling til at gå hånd i hånd med krav og forventninger i uddannelsessystemet.

Svømmere, der lykkes med at balancere tingene i en dobbelt karriere (dual career), demonstrerer typisk stærke kompetencer inden for engagement, disciplin og målrettethed. Kompetencer, som de også kan få glæde af i den civile karriere, der følger efter en lang svømmekarriere og afsluttet uddannelse.

- Svømmesporten er defineret af nogle høje standarder hvad angår det daglige træningsomfang og -indhold. Dertil kommer regelmæssige konkurrencer på det rette sportslige niveau, for at kunne skabe den ønskede sportslige udvikling. At kunne kombinere dette med uddannelse er en krævende sag, og jeg imponeres til stadighed over, hvor godt svømmere og deres klubber lykkes hermed. Den indsats ønsker vi med dette initiativ at anerkende og sætte ekstra fokus på, samtidig med, at DM-svømmerne får et officielt bevis på de kompetencer, de hermed har demonstreret, udtaler Dansk Svømmeunions sportschef Lars Green Bach, og fortsætter:

- Samtidig vil jeg gerne benytte lejligheden til at rette en tak til Team Danmark og alle de uddannelsesinstitutioner landet over, der er med til at skabe den nødvendige fleksibilitet i hverdagen for de danske svømmere. Forståelse, indlevelse og gode samarbejdsrelationer er vigtige parametre i at det lykkes, og i at der skabes gode rammer for både sportslig, uddannelsesmæssig og personlig udvikling for den enkelte svømmer - både nu og her og til tiden efter svømmekarrieren, lyder det afslutningsvist fra Dansk Svømmeunions sportschef. 

Rikke Møller Pedersen er en af de svømmere, der netop har afslutte sin uddannelse som bachelor i Leisure Management på Professionshøjskolen Absalon. Rikke hentede blandt andet inspiration hos ældre svømmere til at give sig i kast med en dobbelt karriere:

- Da jeg var ny på landsholdet, lærte jeg svømmerne Louise Jansen og Julie Hjorth-Hansen at kende. De var begge to studerende sideløbende med, at de havde deres svømmekarrierer at passe. Louise læste økonomi og Julie læste medicin. Jeg tror, jeg var lidt fascineret af, at de magtede begge dele. De virkede som hele mennesker og havde en masse spændende at byde ind med – udover svømning. Jeg syntes, de virkede som meget stærke kvinder. Og hvis det var muligt for dem, ja, så måtte det vel også være muligt for mig. Så de har på den måde været forbilleder for mig. På samme måde håber jeg også på at kunne inspirere andre til ligeledes at turde kaste sig ud i en videregående uddannelse. Det er altså muligt at tage en videregående uddannelse sideløbende med, at man dyrker elitesport på højeste niveau. Det budskab vil jeg meget gerne give videre her, udtaler Rikke Møller Pedersen.

På baggrund af indstillinger fra klubberne hædrede dansk svømning forud for fredagens finaleafsnit ved DM i Odense således nedenstående DM-svømmere for at have demonstreret evnen til at kombinere svømmesport og uddannelse.
 

Niklas Hedegaard

Kandidat i Business and Politics

Farum Svømmeklub

Rikke Møller Pedersen

Bachelor i Leisure Management

Kolding Svømmeklub

Isabella K. Sørensen

Bachelor i Matematik og Økonomi 

Aalborg Svømmeklub

Laura Glerup Jensen

HF

H2Odense

Mads Ottosen

HF

Holbæk Svømme Klub

Amanda Højberg

HTX

Gladsaxe Svøm, GSC

Simon Vingolf

HTX

Esbjerg Svømmeklub

Martin Szokody

HTX

Ringsted Svømmeklub

Simon Jeppesen

HTX

AGF

Lasse Kriegel Skovrup

STX

Farum Svømmeklub

Philip Greve

STX

Farum Svømmeklub

Lars Thor Sørensen

STX

Vest Brøndby

Jackie Gade

STX

Aalborg Svømmeklub

Nicolas Blanch

STX

Aalborg Svømmeklub

Maria Grandt

STX

Hovedstadens Svømmeklub

Anna Brandt Nielsen

STX

Lyngby Svømmeklub

Jonas Hørslev Sørensen

STX

AGF

Mathias Zander Rysgaard

STX

Holbæk Svømmeklub

 


Rikke Møller Pedersen, Kolding Svømmeklub/NTC, var blandt de 18 svømmere, der fredag aften
blev hædret med diplomer i Odense Universitets Svømmehal.

Oven på fredagens hæder til de i alt 18 svømmere fortsatte DM i Odense Universitets Svømmehal med fredagens finaleafsnit.
Mesterskaberne fortsætter til og med søndag. Læs mere om mesterskaberne her.

For yderligere information kan sportschef Lars Green Bach kontaktes på mobil: 29 20 61 60.


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937

www.svoem.orgSe de seneste nyheder

10-12-2019 13:27:00

Fire danske udspringere deltog i weekenden ved de Nordiske Junior- og Seniormesterskaber i Eriksdalsbadet i Stockholm.

 
08-12-2019 20:16:00

Pernille Blume sikrede Danmarks EM-medalje nummer fem.

 
08-12-2019 11:59:00

Danmarks fremmeste svømmere skal kæmpe om medaljer på EMs sidstedag.

 
07-12-2019 20:12:00

Syv danskere var i vandet under EM-finalerne lørdag aften i Glasgow.

 
07-12-2019 11:43:00

Dansk rekord og juniorrekord, da seks svømmere kvalificerede sig til EM-finaler.