Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

21
December
2018
Svømning
Dutch Open Swimming Championships
Tilburg
25
Januar
2019
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
26
Januar
2019
Svømning
Limfjords Cup 2019
Struer Energi Park

NM & NM-Junior 

 

Tekst
Tekst


EM-svømmer: Den skal have fuld gas


14-07-2018 11:29:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Helena Rosendahl Bach vil bygge videre på forårets fornemme præstationer frem mod sommerens EM Langbane.


Mens Danmarks fremmeste svømmere i disse dage er samlet i Odense, hvor årets DM Langbane afholdes, nærmer et af sommerens andre store mesterskaber sig. Langbane-EM, der afholdes i skotske Glasgow, har 17 danske svømmere som bekendt kvalificeret sig til under forårets Danish Open. En af de kvalificerede EM-svømmere er Helena Rosendahl Bach fra Holstebro Svømme Club.

 

Under det traditionsrige stævne i Rom, Sette Colli, deltog langdistancesvømmeren i flere semifinaler, og under det igangværende DM har hun fortsat sine flotte takter. Selv er Helena Rosendahl Bach en smule overrasket over sine præstationer.

 

- I øjeblikket er jeg i rigtig tung træning, hvilket vil sige, at jeg træner rigtig meget og hårdt. Derfor er det overraskende, men også rigtig dejligt, at det er gået så godt i Rom og her under DM, hvor jeg i nogle af mine løb endda har forbedret mine personlige rekorder. Det havde jeg slet ikke regnet med på nuværende tidspunkt, siger Helena Rosendahl Bach og fortsætter.

 

- Jeg svømmer ofte de lange løb, så jeg har de seneste par uger svømmet en masse stævnekilometer. For mig har det været god træning og givet mig mulighed for at prøve nogle af de ting af, som jeg har fokuseret på under min træning.

 

Under Danish Open kvalificerede Holstebro-svømmeren sig til EM i 1500 meter fri, og under det igangværende DM vandt hun guld på distancen. Her fik hun den første DIF-medalje hængt om halsen til sin store begejstring.

 

Det var meget vildt, og en medalje jeg længe har håbet på at blive god nok til at vinde. Når jeg tidligere har set andre svømmere få overrakt sådan en, har jeg altid tænkt, at sådan en ville jeg også have. Så det har været så skønt at få lov at vinde hele to af salgsen indtil nu.

 

Helena Rosendahl Bach har ved DM Langbane vundet sine første DIF-medaljer.

Medaljerne blev sikret efter sejren på henholdsvis 400- og 1500 meter fri.

Foto: Klaus Bach Christensen.

 

Konkurrencer og medaljer motiverer Helena Rosendahl Bach, og hun bruger netop glæden over de to ting i sin daglige træning. For det forudsætter naturligvis en vis træningsmængde at konkurrere på det niveau, som langdistancesvømmeren gør. Og netop træningsmængden siden forårets Danish Open, mener hun, er den store årsag bag sin positive udvikling.

 

Se her listen over de 17 EM-svømmere.

 

- Jeg er rigtig glad for min træningsindsats efter Danish Open, hvor jeg har trænet langt og hårdt. Det har givet mig en utrolig grundform og rykket på de tider, som jeg svømmer derhjemme under træning. Frem mod EM er det planen at forstætte et par uger med den hårde træning, for så at stille skarpt på de tekniske detaljer under min nedtrapning. Her har jeg særligt fokus på mine starter og vendinger, som jeg bør og skal forbedre for at flytte mit niveau yderligere.

 

I forbindelse med sin nedtrapning håber Helena Rosendahl Bach at få mere overskud, således hun kan rette fokus på sin EM-deltagelse, hvor hun har fire individuelle starter samt en holdkapdeltagelse i kvindernes 4x200 meter fri. Hun mærker dog allerede nu spændingen og sin glædelse over endnu en gang at skulle repræsentere Danmark på den store svømmescene, hvilket hun også gjorde under EM i Royal Arena.

 

- EM-stemningen er ved at ramme mig, og jeg glæder mig rigtig meget til at skulle afsted! Personligt håber jeg at komme i top-16 i nogle af mine løb, og kan jeg kvalificere mig til en semifinale, vil det naturligvis være prikken over iet. Derudover går vi efter at lave noget magisk i holdkappen og forhåbentlig kvalificere os til finalen. Det ville være stort, siger Helena Rosendahl Bach, før hun afslutter.

 

- Mine foreløbige tider med så hård og tung en træningsmængde in mente, har naturligvis givet mig nogle forhåbninger og forvetninger til, hvad jeg kan præsentere, når jeg er nedtrappet. Så jeg ser spændt frem til at komme ud at gøre alt, hvad jeg kan for at nå mine mål og præstere på et så højt niveau som muligt under EM.

 

Fra SvømmeSport skal lyde et stort tak for interviewet. Vi ønsker dig held og lykke ved EM, Helena Rosendahl Bach! 

Se de seneste nyheder

14-12-2018 12:37:00

DM for hold 2018 begynder i dag fredag og der konkurreres på livet løs i flere svømmehaller frem til søndag, hvor det endelige resultat foreligger.

 
13-12-2018

De danske svømmere, der deltog ved NM og NM Junior i weekenden leverede stribevis af flotte præstationer.

 
12-12-2018 12:00:00

Canadiske Dean Boles har valgt at stoppe som landstræner for de danske svømmere med udgangen af 2018.  

 
10-12-2018 19:45:00

Prisen gik til Bruno Martiri, som har taget et langt sejt træk for sporten i klubben i 30 imponerende år.

 
10-12-2018 12:25:00

Lørdag havde få danske starter, mens søndag blev dagen, hvor Danmark tog yderligere tre podieplaceringer i form af to bronzemedaljer og en sølvmedalje.