Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

30
August
2019

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


EM-forberedelserne går ind i sin sidste fase


15-07-2018 18:09:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Fire klubtrænere er udtaget til det danske EM-hold. Tre af dem sætter her ord på, hvad der skal arbejdes med frem mod sommerens europamesterskab.


DM Langbane er så småt ved at nå sin ende, men det betyder langt fra, at langbanesæsonen er forbi for landets bedste svømmere. Tværtimod er den ved at nå sit absolutte klimaks med små tre uger til den officielle start af EM Langbane. 17 svømmere har i løbet af foråret kvalificeret sig til det europæiske mesterskab, hvilket har ført til udtagelse af fire klubtrænere. Tre af trænerne har deltaget samtlige dage under DM, og på SvømmeSport har vi taget temperaturen hos dem, inden EM-forberedelserne går ind i sin sidste fase.

 
 
Bjørn Sørensen, cheftræner hos Agfs Svømmeafdeling
Hvad skal der ske frem mod EM?
Først og fremmest handler det om at få Tobias B. Bjerg forberedt så godt som overhovedet muligt. I tiden frem mod europamesterskabet skal vi forsøge at gøre den sidste og afgørende forskel for, at han kan nå en eller flere EM-semifinaler, som klart er målet. Han skal svømme 50- og 100 meter bryst samt 50 meter fri. 
 
Hvad glæder du dig til - personligt?
Nu er det Tobias, der skal svømme, men jeg glæder mig alligevel til at blive målt og vejet på den helt store scene som træner. Derudover ser jeg frem til en forhåbentlig masse god svømning, og så håber jeg, at de danske svømmere kan forbedre deres tilmeldingstider, for vi kommer helt sikkert ikke sovende til semifinalerne.
 
Hvad er dit ansvar under EM?
Som udgangpunkt skal jeg have fokus på Tobias, og så skal jeg hjælpe Mads Bjørn Hansen (NTC-træner), hvis det bliver nødvendigt.
 
Olaf Wildeboer, Bjørn Sørensen og Mads Maj sammen under DM Langbane 2018.
Foto: Klaus Bach Christensen.
 
Olaf Wildeboer, cheftræner hos Hovedstadens Svømmeklub
Hvad skal der ske frem mod EM?
Vi - Anna Wermuth og Maria Grandt, fortsætter med at træne i Bellahøj, hvor vi de næste uger stadig vil have fokus på meget og hård træning. Derudover tager vi et par dage til Sverige for at komme i nogle nye rammer og finde det rette spændingsniveau. Under DM har de begge svømmet tæt på deres personlige rekorder, så det ser lovende ud i forhold til at præstere, når de er nedtrappet under EM.
 
Hvad er dit ansvar under EM?
Primært skal jeg koncentrere mig om mine to svømmere. Derudover skal jeg hjælpe Anton Ørskov Ipsen. Han har dog programmer med fra sin træner i USA, så det bliver mere omkring det mentale og det at sætte ham rigtigt op.
 
Hvad glæder du dig til - personligt?
Som svømmer og træner har jeg været med til en del europamesterskaber efterhånden, men jeg nyder det stadig. Det er vores mål at præstere på internationalt niveau, så jeg regner stærkt med, at vi forbedrer vores placering i forhold til startlisten og måske kan krydre det med en eller flere semifinaler.
 
Mads Maj, cheftræner hos Holstebro Svømme Club
Hvad skal der ske frem mod EM?
Helena Rosendahl Bach skal holde fast i takter, hun har vist på det seneste, og vi fortsætter umiddelbart i samme spor lidt endnu. Derefter skal vi have øvet det at kunne holde farten ind i vendingerne, så selve vendingen bliver bedre. Derudover får vi besøg af Laura Glerup Jensen fra H2Odense, som også er kvalificeret til EM. Nogle dage vil vi tage til Aarhus og træne med Tobias B. Bjerg og Bjørn Sørensen. En af dagene vil vi også tage en tur i Djurs Sommerland for at løsne lidt op.
 
Hvad er dit ansvar under EM?
Jeg skal naturligvis se efter Helena og Laura. Derudover har jeg også det overordnede ansvar for kvindernes 4x200 meter fri holdkap, og ellers skal jeg supporte og hjælpe til, hvor der er brug for det.
 
Hvad glæder du dig til - personligt?
Det har været utrolig spændende og lærerigt at være en del af de aktiviteter, som EM-holdet har haft siden den officielle udtagelse. Det har givet mig indblik i, hvad både de danske og internationale svømmere og trænere gør. De ting glæder jeg mig til at se i praksis og så generelt til at være en del af, som sker på landsholdet. 
 
Den fjerde klubtræner, der er udtaget til EM-holdet, er cheftræner hos A6 Jon Langberg. På grund af Open Water-aktiviteter denne weekend har han ikke deltaget ved DM Langbane. 
 
SvømmeSport ønsker trænerne held og lykke med de sidste EM-forberedelser. 


 

Se de seneste nyheder

24-08-2019 10:00:00

Det er ikke kun i vandet, at vi finder dansk bidrag ved VM for Juniorer – også på bassinkanten slår Danmark sine folder.

 
23-08-2019 22:00:00

Både Clara Rybak-Andersen og Thea Blomsterberg var i aktion ved fredagens indledende afsnit, der bød på 200m individuel medley

 
22-08-2019 22:00:00

Thea Blomsterberg satte endnu en gang dansk junior rekord – denne gang på 100m brystsvømning.

 
22-08-2019 10:00:00

Konkurrencelivredningens mange alsidige discipliner vil kunne opleves på tæt hold, når det går løs med et tætpakket program på lørdag ved Rødbyhavn Strand.
 

 
20-08-2019 22:00:00

VM for juniorer på langbane indledtes tirsdag med dansk junior rekord til Thea Blomsterberg på 50m brystsvømning.