Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
08-12-2019 20:16:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

13
December
2019

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Dobbelt dansk EM-medaljevinder: Det var en barnedrøm


15-08-2018 16:41:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Årets Damesvømmer, Emilie Beckmann, svømmede ved EM Langbane to sølvmedaljer hjem til Danmark.


Under vinterens EM Kortbane i København fik Emilie Beckmann fra Tune IF/GTI/NTC sit endelige gennembrud, og ved sommerens EM Langbane i Glasgow slog hun så endelig fast, at hun er kommet for at blive. Tre løb resulterede i tre finalepladser og i ikke mindre end to sølvmedaljer.

 

- Jeg synes, EM gik rigtig godt - forstået på den måde, at jeg nåede de mål, som jeg havde sat mig inden europamesterskabet. Jeg skulle i finalen på 50- og 100 meter butterfly, hvilket jeg lykkedes med, og derudover var jeg med til at kvalificere holdkappen til finalen, siger Emilie Beckmann og uddyber om sidstedagen ved EM, hvor de to sølvmedaljer kom i hus.

 

- At EM kulminerer med, at jeg får to sølvmedaljer om halsen. Det havde jeg ikke lige regnet med. Efter jeg havde svømmet 50 meter butterfly i det indledende løb, havde jeg dog fået et lille håb om, at det godt kunne lade sig gøre. Da jeg så vandt semifinalen, der blev der tændt et eller andet i mig, og jeg tænkte. “Det her, det kan jeg godt. Der er ikke nogen i det felt, udover Sarah (red. Sarah Sjöström), der kan slå mig, når jeg er på mit bedste." Så det handlede om at finde det frem. 

 

Emilie Beckmann med sin sølvmedalje i hånden efter finalen i 50 meter butterfly.

Foto: Patrick B. Kramer

 

Senere samme aften gjaldt det så finalen i damernes holdkap 4x100 meter medley, for butterflysvømmeren. Om morgenen havde Beckmann været med til at svømme holdkappen videre efter, hvad hun selv siger, var et tungt morgenløb. I finalen gled den danske svømmer dog elegant gennem vandet, hvilket blandt andet skyldes den tidligere medaljeceremoni. 

 

- Når man går ned og vinder en medalje, så er det som om alt det, der gør ondt i kroppen, det glemmer man lidt, og så lader man bare adrenalinen pumpe og glæden fylde. Det var vigtigt for mig at svømme hurtigt og derved være med til at løfte stævnet en lille smule for de andre piger. At det så slutter af, på den næsten bedst mulige måde, er jo meget godt.

 

Beckmann forklarer, at de gode EM-resultater var en stor personlig sejr, da de indikerer, at hun håndterede både hendes egne og omverdenen forventninger helt rigtigt. Ifølge hende handler det om ikke at lade forventningerne stige en til hovedet, men i stedet bruge dem som en positiv opmuntring.

 

Læs også: Emilie Beckmann vinder EM-sølv på 50 meter butterfly.

 

Ovenpå den lange sæson og de intense EM-dage venter der nu et par ugers sommerferie for Emilie Beckmann, inden svømningen og 3. semester på statskundskab atter kalder. 

 

- Den næste tid står på en masse sol, strand og shopping. Jeg tager sammen med Pernille Blume et smut til Barcelona og Lisabon, hvor det handler om at få hygget, koblet af og gøre de ting, som piger i vores alder nu en gang får tiden til at gå med, siger Beckmann og forklarer, hvad hendes næste store mål er.

 

- Jeg ville virkelig gerne deltage ved VM Kortbane, men det er desværre prioriteret fra. Istedet skal vi i løbet af efteråret på træningslejr i Tykio, hvor vi i den forbindelse deltager ved et World Cup stævne, hvilket for mit vedkommende bliver første gang.

 

SvømmeSport ønsker Emilie Beckmann tillykke med det veloverståede EM og ønsker hende en god sommerferie. VI glæder os til at se dig i bassinet igen. 

Se de seneste nyheder

10-12-2019 13:27:00

Fire danske udspringere deltog i weekenden ved de Nordiske Junior- og Seniormesterskaber i Eriksdalsbadet i Stockholm.

 
08-12-2019 20:16:00

Pernille Blume sikrede Danmarks EM-medalje nummer fem.

 
08-12-2019 11:59:00

Danmarks fremmeste svømmere skal kæmpe om medaljer på EMs sidstedag.

 
07-12-2019 20:12:00

Syv danskere var i vandet under EM-finalerne lørdag aften i Glasgow.

 
07-12-2019 11:43:00

Dansk rekord og juniorrekord, da seks svømmere kvalificerede sig til EM-finaler.