Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

29
August
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Danskere rykker tættere på den europæiske elite


28-08-2018 17:43:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Landsholdstræner for åbent vand-svømning, Thomas Stub, glæder sig over dansk fremgang ved LEN Europa Cup. 


I weekenden var der stor aktivitet på pladsen foran Den Sorte Diamant, da der lørdag blev afholdt både LEN Europa Cup, TrygFonden Christiansborg Rundt samt KRÜGER Stafetten. Ved det femte af i alt seks afsnit stillede seks danske åbent vand-svømmere til start, og deres præstationer imponerer landsholdstræner for åbent vand-svømning, Thomas Stub.

 

- De seneste år har der tegnet sig et tydeligt billede af, at de udøvere, vi har med, udvikler sig. De nærmer sig skridt for skridt Europas elite, selvom der fortsat er et stykke til, at danskerne kan kæmpe med om podieplaceringerne.

 

Åbent vand-svømmer, Peter Mandrup Madsen fra AGF Svømning, viste sidste år vejen, da han formåede at svømme med feltet hele vejen til mål. I år kunne den efterhånden erfarne Open Water-svømmer dog ikke følge favoritfeltet på sidste omgang, hvilket skyldes et højere niveau.

 

- Feltet var betydeligt stærkere i år, end det var sidste år, hvor der også blev svømmet i et mere roligt tempo. I år deltog blandt andet sommerens europamester Kristóf Rasovszky samt en håndfuld andre fra Europas absolutte top, så jeg er stadig meget tilfreds med, at Peter (red. Peter Mandrup Madsen) følger så flot med, siger Thomas Stub.

 

Seks danske svømmere stillede til start ved weekendens afsnit af LEN Europa Cup 2018.
Foto: Klaus Bach Christensen.

 

Mens flere profiler hoppede i de københavnske kanaler på herresiden, var der færre deltagende profiler på kvindesiden. Her var der, ifølge landsholdstræneren, ikke den store tvivl om, hvem der ville vinde og tage sig af de øvrige podieplaceringer. Thomas Stub ser dog Lærke Toft Rudbys (JGI/A6) sjetteplads som et tegn på, at også hun løftede sit niveau ved weekendens internationale stævne.

 

Læs også: Europæisk stjernestøv i Københavns kanaler.

 

Med visheden om, at der fortsat mangler lidt for at kunne blande sig blandt den absolutte europæiske top, var det primære mål for de unge, deltagende svømmere da også at høste erfaring, hvilket lykkes, da flere af svømmerne længe fulgte favoritfelterne.

 

- Vi havde landets bedste åbent vand-svømmere i aktion, og jeg håber, at de fik fornemmelsen af, hvad de mangler, hvis de skal være med blandt de bedste i Europa. Vil man være med på det niveau, er det ikke nok at være den bedste i Danmark, man skal simpelthen kunne noget yderligere, siger Thomas Stub og uddyber.

 

- Det gennemførte arrangement i København var virkelig en god mulighed for at teste niveauet af mod de bedste og mærke på egen krop, hvad der skal til for at være med, når løbet skal afgøres.

 

De danske landsholdssvømmere i åbent vand skal i den kommende weekend i aktion igen. 12 svømmere rejser til Frankrig, hvor de skal deltage i et fransk Open Water-event i stedet for Nordiske Mesterskaber, hvor konkurrencen de seneste år har været for lille. De seks LEN Europa Cup-svømmere suppleres af yderligere seks svømmere.

 

SvømmeSport takker Thomas Stub for interviewet og ønsker landsholdssvømmerne et godt stævne i Frankrig. Se de seneste nyheder

03-07-2020 13:02:48

Konkurrencetrænere bør udnytte træningspotentialet i åbent vand, mener FINA-dommer.

 
02-07-2020 15:27:52

Sportsafdelingen orienterer om den seneste tids sportslige nyheder.

 
02-07-2020 10:18:50

Sportsafdelingen har udtaget landsholdsbruttogrupperne for sæson 2020/2021.

 
01-07-2020 10:17:38

Konkurrencetrænere bør udnytte træningspotentialet i åbent vand, mener FINA-dommer.

 
30-06-2020 07:57:20

Erfaren åbent vand-svømmer fortæller, hvad du skal være opmærksom på som ny åbent vand-svømmer.