Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 
14-07-2019 20:00:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


Landstræner Dean Boles siger farvel til dansk svømmesport


12-12-2018 12:00:00:
Af: Nora Thomsen

Canadiske Dean Boles har valgt at stoppe som landstræner for de danske svømmere med udgangen af 2018.  


Denne weekends veloverståede Nordiske Mesterskaber på kortbane bliver Dean Boles sidste opgave i de danske landsholdsfarver, idet han har valgt at opsige sin stilling som landstræner i dansk svømmesport. Det er især afstanden til familien i kombination med en unik jobåbning inden for svømmesporten i hjemlandet Canada, der har fået landstræneren til at træffe den vanskelige beslutning.

- Det er med meget blandede følelser, at jeg har truffet beslutningen om at forlade dansk svømning og vende hjem til Canada. Lige så svært, som det har været for mig at træffe beslutningen om at forlade Danmark og dansk svømning på et tidspunkt, hvor jeg oplever, dansk svømning er inde i en meget positiv udvikling, lige så meget har jeg følt et stærkt savn til min familie. Og jeg har nu fået en unik mulighed for både at komme tættere på min familie og samtidig være med til at præge udviklingen i Swim Ontario ud fra en nylig restruktureret plan og arbejde med canadisk svømning igen. Det er en helt speciel mulighed, som jeg kan mærke, jeg bliver nødt til at gribe, fortæller landstræner Dean Boles.   

Sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, forstår bevæggrundene for Dean Boles beslutning om at sige farvel til dansk svømmesport, men ærgrer sig samtidig over, at et meget både fagligt og personligt velfungerende samarbejde, vil ophøre ved årets udgang.

- Dean Boles har i mine øjne leveret en forbilledlig indsats som dansk landstræner i svømning. Med et fast og vedvarende internationalt udblik, et stærkt engagement og gode samarbejdsevner har han bidraget til nogle helt afgørende skridt i den fortsatte udvikling af dansk svømmesport. Funderet i nogle stærke og sunde værdier for arbejdet med vores landshold har Dean medvirket til, at dansk svømning har præsteret resultater på højeste internationale niveau i den periode, han har været dansk landstræner. Han har samtidig haft et stærkt blik for indsatser, der kan være med til at styrke bredden i toppen af dansk svømmesport på både kort og lang sigt, samt en god helhedsforståelse for Dansk Svømmeunions arbejde, rolle og ansvar i det hele taget. Jeg ærgrer mig derfor over Deans beslutning og er overbevist om, at der er mange, der lige som jeg vil komme til at savne ham i dansk svømning.

Lars Green Bach fortæller samtidig, at han på trods af Dean Boles fratrædelse ikke ser nogen grund til at bekymre sig om fremtiden, for dansk svømning står fortsat rigtig stærkt.

- Holdet mister en rigtig god og vigtig medspiller, men holdet består jo fortsat. Som jeg ser det, har dansk svømning en række stærke klub- og træningsmiljøer, der sammen med et kompetent team af medarbejdere i Sportsafdelingen vil kunne fortsætte arbejdet inden for rammerne af dansk svømmesports sportslige strategi og handleplan ”Fra stolte resultater til nye fælles ambitioner”. Jeg er derfor fortrøstningsfuld i forhold til, at vi kan fastholde vores fokus på landsholdssvømmernes internationale udvikling og præstationer. Vi må selvfølgelig forvente, at der vil være ting, der med Deans fratræden må prioriteres anderledes eller indsatser, der må udskydes, indtil der er fundet en løsning på det hul, Dean efterlader. Men vores ambition er uforandret og lyder fortsat, at dansk landsholdssvømning hører til på højeste internationale niveau, lyder det fra sportschefen i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach.

Dean Boles har siden juni 2015 været ansat som landstræner. Han har blandt andet haft detoverordnede sportsfaglige ansvar for landsholdene i Dansk Svømmeunion og for samarbejdet med de danske svømmeklubber om fortsat udvikling af high performance i dansk svømmesport.

- Mine 3 ½ år i Danmark som landstræner for dansk svømmesport har været utrolig givende og udviklende for mig. Jeg har fået mulighed for at samarbejde med nogle enestående mennesker, som føler en dyb passion for deres sport. Det har været et privilegium for mig at arbejde med dansk svømning og mærke den dygtighed og professionalisme, der driver dansk svømning til at kunne præstere langt over evne i international sammenhæng. Lige nu oplever jeg, at dansk svømmesport er inde i en rigtig god periode, og jeg synes, det tegner lovende for fremtiden - specielt perioden frem mod sommeren 2019 og videre mod OL i Tokyo 2020, fortæller Dean Boles.


Med opsigelsen har Dansk Svømmeunion, i dialog med Team Danmark, indledt en proces frem mod en ny kandidat til Sportsafdelingen, der kan bidrage til at fortsætte det gode arbejde med Danmarks landsholdssvømmere og deres træningsmiljøer frem mod OL i Tokyo i 2020 – og det videre udviklingsarbejde frem mod OL i 2024 i Paris.

For yderligere information:
Landstræner i Dansk Svømmeunion, Dean Boles, mobil: 29 20 61 58.
Sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, mobil: 29 20 61 60.

 

Se de seneste nyheder

15-07-2019 18:00:00

Danmarksmesterskaberne på langbane 2019 bød på flere dage med spændende svømning og tætte opgør i et flot set-up i Helsingør Svømmehal.

 
15-07-2019 11:00:00

De danske juniorsvømmere leverede rigtig gode præstationer ved weekendens Nordiske Mesterskab for junior- og årgangssvømmere i DGI Huset Vejle.

 
14-07-2019 20:00:00

Det allersidste afsnit ved dette års DM på langbane i Helsingør Svømmehal er netop afviklet, og der var helt til sidste minut en fantastisk stemning og masser af flot svømning. 

 
13-07-2019 20:00:00

Det tredje finaleafsnit ved dette års DM på langbane bød på både flot svømning og intens kamp om mesterskabstitlerne i Helsingør Svømmehal.

 
12-07-2019 20:00:00

Det var endnu et afsnit med en række nervepirrende opgør og højlydt jubel, da fredagens finaleafsnit fandt sted for kort tid siden i Helsingør Svømmehal.