Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
16-01-2020 08:41:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Januar
2020
25
Januar
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Verdensrekordholder og OL-bronzevinder, Rikke Møller Pedersen, indstiller sin internationale svømmekarriere


14-01-2019 11:23:00:
Af: Nora Thomsen

En af Danmarks største svømmeprofiler, Rikke Møller Pedersen, har besluttet at indstille sin internationale svømmekarriere.


Pressemeddelelse udsendt af Dansk Svømmeunion mandag den 14. januar:

Overvejelserne har rumsteret et stykke tid og har nu taget så meget form, at svømmeren, der er tilknyttet Kolding Svømmeklub og det nationale træningscenter/NTC, er klar til at melde sin beslutning officielt ud.

- Det har været en svær beslutning, der har taget mig lang tid at træffe. Jeg har mærket efter igen og igen, og jeg har analyseret på ”skal stoppe/skal ikke stoppe”. Det har været en vanskelig proces. Men nu har jeg haft tid nok til overvejelser, og i dag føler jeg mig klar til at fortælle omverdenen, at jeg stopper, fortæller Rikke Møller Pedersen og fortsætter:

- I 24 år har svømning været mit ét og alt og i 15 år har jeg været så privilegeret at svømme sammen med og mod verdens største profiler på den internationale scene. Det har været en fantastisk rejse, som jeg vil tænke tilbage på med stor glæde resten af livet. Og jeg vil helt sikkert fortsætte med at følge udviklingen i dansk svømning og forhåbentlig bidrage til svømningen gennem undervisning og gennem Vandakademiet. Det bliver nyt for mig, og det glæder jeg mig til.


Et af de øjeblikke, som vi aldrig glemmer - Rikke sætter verdensrekord i 200 m brystsvømning
ved VM 2013 i Barcelona. Foto: Patrick Kraemer. 

Rikke Møller Pedersens internationale karriere inkluderer nogle af de ypperste resultater, man kan opnå i svømning.
Deltagelse ved OL i både 2012 og 2016. I 2016 i Rio de Janeiro var Rikke med i 4x100 m medleyholdkappen, hvor Danmark sikrede bronze i Europa-rekordtid.
En sølvmedalje ved VM på langbane i 2013. Her svømmede Rikke Møller Pedersen en enestående semifinale i 200 m brystsvømning i ny verdens-rekordtid i 2.19,11. Denne verdensrekord er fortsat gældende.
Og der er flere stærke rekordtider på listen. Her kan også nævnes verdensrekorden på kortbane i 4x50 m medleyholdkap ved EM på kortbane i 2013 (i Herning) og igen ved VM på kortbane i Doha i 2014. Ved VM på kortbane i Doha i 2014 blev det også til en Europarekord i 4x100 m medleyholdkap.
Rikke Møller Pedersen er endvidere indehaver af fire titler som verdensmester samt tre sølvmedaljer ved VM på kortbane.
Ved EM på langbane er det blevet til fire guldmedaljer, en sølvmedalje samt en bronzemedalje. Og ved EM på kortbane har danskeren svømmet otte guldmedaljer og tre sølvmedaljer hjem.

Ovenstående, som også inkluderer en nærmest uendelig liste af mesterskabssejre og rekorder i nordisk/dansk regi, sætter tyk streg under hvilket format af en svømmer, vi her har at gøre med. Det er en af de absolut største danske svømmeprofiler og en af Danmarks mest vindende atleter i det hele taget, vi i dag takker af med.

I Dansk Svømmeunion modtages beslutningen med lige dele respekt og vemod.

- Med Rikkes beslutning om at indstille svømmekarrieren, sættes der nu punktum for en helt enestående karriere i dansk eliteidræt med podieplaceringer på de største scener. Rikke har i rigtig mange år været ikke alene Danmarks ubestridt bedste kvindelige brystsvømmer, men samtidig en af verdens allerbedste på den teknisk, fysisk og mentalt krævende 200 m brystsvømning. Ja faktisk er der de seneste mere end fem år ikke en eneste, der har formået at svømme hurtigere end Rikke. Hendes verdensrekord fra 2013 er, helt exceptionelt for svømmesporten, fortsat gældende den dag i dag og viser med al tydelighed, hvilken verdensklasseatlet Rikke er, siger Dansk Svømmeunions sportschef Lars Green Bach og fortsætter:        

 

- Rikke har givet Danmark talrige fantastiske sportslige oplevelser, som uden tvivl har inspireret mange mennesker både i og uden for sporten til at forfølge deres drømme og ambitioner i livet. Det gælder ikke blot i forhold til det, som Rikke kan som atlet, men også i forhold til måden hvorpå Rikke på fornemste vis har demonstreret, at ”den danske model”, hvor elitesport og uddannelse går hånd i hånd, kan lade sig gøre i Danmark. Jeg har stor respekt for den svære beslutning, som Rikke har truffet. For en atlet som Rikke, der elsker sin sport så højt og som har investeret enormt heri, er det en af karrierens vanskeligste beslutninger at træffe. For os andre bliver det naturligvis vemodigt, at vi fremover må undvære Rikke og hendes kvaliteter på landsholdet under de store internationale begivenheder, ligesom vi vil savne at se hende race internationalt med sin sublime teknik. Men samtidig er beslutningen jo netop også et udtryk for, at Rikke er tro mod sig selv, tro mod det, der har gjort hende til den enestående atlet hun er, og tro mod det, som konkurrence på allerhøjeste niveau i en stor olympisk sportsgren kræver, lyder det afslutningsvist fra Dansk Svømmeunions sportschef.

Rikke Møller Pedersen, som netop er fyldt 30 år, har parallelt med sin svømmekarriere taget en uddannelse som bachelor i Leisure Management, som hun afsluttede sidste år.

Dansk Svømmeunion linker her til en særlig afskedshilsen forfattet af Rikke Møller Pedersen selv. Her får læseren lidt flere personlige ord med på vejen om den unikke rejse, som Rikke Møller Pedersen har gennemlevet takket være sin sport samtidig med, at den nu tidligere svømmer retter en stor tak til omverdenen for at have hjulpet hende under rejsen. 


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937 

Se de seneste nyheder

22-01-2020 13:26:00

Partnerskabet skal blandt andet være med til at styrke setuppet omkring de bedste svømmere i Sigma Swim, kompetenceudvikle trænerne samt bidrage til udvikling af samspillet mellem træningsmiljøerne i området om den lokale talentudvikling. 
 

 
20-01-2020 09:16:00

Bliv bedre til at støtte dit barn og få gode råd med hjem når Janne R. Mortensen, Mental Motion, kommer med oplæg herom ved DM Årgang i Gladsaxe.

 
16-01-2020 08:41:00

Vi har en god nyhed til alle forældre til unge talenter i dansk svømmesport.

 
13-01-2020 09:40:00

Den nye træner har en spændende ”atletprofil” at byde ind med i trænerteamet og er samtidig den første kvindelige træner på NTC. 

 
09-01-2020 07:23:00

Opsigelsen skyldes et ønske i familien om at vende hjem til Island oven på 13 år i Danmark.