Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
16-01-2020 08:41:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

22
Januar
2020
24
Januar
2020

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Ny partnerskabsaftale om H2Odense som talentudviklingsmiljø


01-02-2019 17:04:00:
Af: Nora Thomsen

Partnerskabet mellem H2Odense, Odense Kommune og Dansk Svømmeunion skal blandt andet resultere i et styrket strategisk fokus på processen fra talentudvikling til international high performance, udviklingsplaner for konkurrencetrænerne samt bidrag, der skal styrke samspillet mellem træningsmiljøerne på Fyn.


Pressemeddelelse udsendt af Dansk Svømmeunion i dag, fredag den 1. februar:

Med dagens aftaleunderskrift indgår H2Odense, Odense Kommune og Dansk Svømmeunion en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.

 

– Svømmesporten i Odense har gennem de seneste år undergået store og positive forandringer med blandt andet etableringen af H2Odense og et styrket lokalt samarbejde med svømmesporten i centrum. Med den nye partnerskabsaftale glæder vi os over at være med til at forstærke og videreudvikle træningsmiljøet i Odense, som en del af vores ambition om at opnå en stærkere sammenhæng mellem junior- og seniorsvømning på internationalt niveau. Derudover er Odense jo en af vores store uddannelsesbyer, og det vil komme til at spille en stor rolle for både den fynske talentudvikling og for målsætningen om at støtte svømmerne i deres internationale svømmekarriere samtidig med, at de kan tage en uddannelse, udtaler sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, og fortsætter:

 

– Forud for aftalen er udfærdiget en indsatsplan, der tegner retningen for, hvordan det videre arbejde med at udforme en sportslig strategi, som er forankret i den nye organisation, skal foregå. Her er det blandt andet bestemt, at der skal fokus på at styrke rekrutteringen af svømmere, at arbejde for motivationen og fastholdelsen af dem samt at sikre inspiration og kompetenceudvikling af trænerne. Alt dette er områder, der har stor betydning for, at vi som svømmenation kontinuerligt kan tage kampen op med vores stærke internationale konkurrenter og opnå resultater, vi kan være stolte af. Derfor glæder vi os også over den styrkede platform, som dansk svømning nu får med de gode partnere hos H2Odense og Odense Kommune.

 

Hos H2Odense er der ligeledes begejstring over, at partnerskabssaftalen nu er underskrevet. Den betyder nemlig, at klubbens indsats for udvikling af talenter og ambitioner herfor er tydeliggjort og blåstemplet.

 

– Vi kommer først og fremmest til at bruge energi på at strukturere klubben og strukturere vores indsats i forhold til talentudvikling og morgendagens svømmestjerner. Og med partnerskabsaftalen får vi ikke alene en anerkendelse af vores evner, ambitioner og potentialer, vi får også midlerne og ekspertisen fra Dansk Svømmeunion, så vi i langt højere grad vil kunne realisere disse evner, ambitioner og potentialer. Derudover får vi med aftalen en klar opbakning fra Odense Kommune, der her bekræfter vigtigheden af at have et sundt og aktivt idrætsmiljø som grundlag for at fremme en frugtbar talentudvikling. Og det er netop et vigtigt statement i en kommune, som vil eliteidrætten. Med andre ord forpligter partnerskabsaftalen altså alle tre partnere til at skabe de bedste vilkår for fynsk svømning samtidig med, at vi internt i klubben forpligter os til at fokusere vores indsats på talentudvikling mange år frem, forklarer formand for H2Odense, Klaus Andresen.

 

Også Odense Kommune ser frem til det kommende samarbejde og fremhæver i den forbindelse den gode proces, som ligger forud for den partnerskabsaftale, der netop er underskrevet.

 

– Det er en god aftale for både fynsk og dansk svømning, foruden at den er et resultat af et godt og tæt forløb. Svømning er en af vores store sportsgrene med stolte traditioner, så det er virkelig dejligt, at vi får styrket talentudviklingen her på Fyn. Vi har mange dygtige svømmere, trænere og ledere, som vil blive løftet yderligere i fremtiden, og så glæder jeg mig særligt over, at parterne forpligter sig til at understøtte svømmernes mentale sundhed og trivsel. Det er et af de centrale punkter i den talentudviklingsstrategi, som Odense Kommune vedtog sidste år, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

 

Partnerskabsaftalen mellem H2Odense, Odense Kommune og Dansk Svømmeunion er en toårig aftale, der således afsluttes ved udgangen af december 2020. Med aftalen har Dansk Svømmeunion indgået i alt syv partnerskabsaftaler om talentudviklingsmiljøer. Foruden Odense har også Slagelse, Helsingør, Vejle, Køge, Ballerup og Esbjerg indgået partnerskabsaftaler om talentudviklingsmiljøer, mens der i Aalborg er indgået partnerskabsaftale om et High Performance Miljø.


Dansk Svømmeunion har ifølge sin sportslige strategi til hensigt at indgå minimum otte partnerskabsaftaler i løbet af perioden 2017-2020. 

For yderligere information kontakt:

Jane Jegind, by- og kulturrådmand, Odense Kommune, mobil: 20 91 10 31

Kim Vistisen, Fritid og Eliteidræt, Odense Kommune, mobil: 29 24 43 69

Klaus Andresen, formand, H2Odense, mobil: 61 34 37 38

Lars Green Bach, sportschef, Dansk Svømmeunion, mobil: 29 20 61 60

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937

www.svoem.orgSe de seneste nyheder

20-01-2020 09:16:00

Bliv bedre til at støtte dit barn og få gode råd med hjem når Janne R. Mortensen, Mental Motion, kommer med oplæg herom ved DM Årgang i Gladsaxe.

 
16-01-2020 08:41:00

Vi har en god nyhed til alle forældre til unge talenter i dansk svømmesport.

 
13-01-2020 09:40:00

Den nye træner har en spændende ”atletprofil” at byde ind med i trænerteamet og er samtidig den første kvindelige træner på NTC. 

 
09-01-2020 07:23:00

Opsigelsen skyldes et ønske i familien om at vende hjem til Island oven på 13 år i Danmark.

 
05-01-2020 12:50:00

Den fornemme hæder blev tildelt svømmeren fra AGF Svømning/NTC ved den årlige sportsgalla ”Sport 2019” i Jyske Bank BOXEN i Herning lørdag aften.