Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Martin Bang Christensen klar til FINA Grand Prix i flot form


11-02-2019 09:17:00:
Af: Nora Thomsen

Martin Bang Christensen har de forgangne to weekender forberedt sig til Grand Prix i Rostock - det resulterede i en flot førsteplads ved tysk tårnmesterskab.


Martin Bang Christensen skal henover tre weekender i februar vise, om han har niveauet til at deltage individuelt ved EM i Kiev til august. Samtidig skal hans præstation vurderes i forhold til at eftersætte en eventuel VM kvalifikation.

Åbne britiske mesterskaber
Første udfordring var åbne britiske mesterskaber i den engelske kystby Plymouth. Martin meldtes klar og skadesfri, og træner Yakov Munkebo var fortrøstningsfuld i forhold til Martins forberedelse, inden han skulle møde et stærkt britisk felt på 10 meter platformen.

Presset var maksimalt i et felt med OL medaljevinder Tom Daley og nye OL håb som Kyle Kothari og Matty Lee. Martin kom fornuftigt fra start med sin håndstand dobbelt baglæns halvanden skrue og 3½ tysker. Der skulle således præsteres i de næste fire spring for at holde sig til feltet. Med en middelmådig 3½ baglæns og en godkendt 3½ molberg begyndte planen om en dansk finaledeltagelse at være alvorligt udfordret.

De to sidste spring i Martins serie, 2½ baglæns salto med 2½ skrue og 4½ forlæns, er hans sværeste spring og således mulighed for at nå finalen. Desværre kiksede begge spring og Martin blev noteret for 304,90 point, vel under hans personlige rekord på 371,10 point. Med en 12. plads i det indledende felt var Martin således den første springer, som ikke klarede finalefeltet, og weekenden i Plymouth var kommet til en brat afslutning for danskeren.

International Deutsche Hallenmeisterschaften
Den efterfølgende weekend var der inviteret til International Deutsche Hallenmeisterschaften i Berlin, som er det tyske off-season mesterskab, der de seneste år har været åben for international deltagelse.

Det tyske stævne bringer blandede følelser for den danske udspringer. I 2015 vandt han guldi tårn-synkro sammen med makkeren Andreas Sargent Larsen. Individuelt deltog han i 2017 og gjorde en fin figur i indledende og semifinale, men måtte trække sig fra finalen, skadet. I 2018 var han ligeledes skrevet til start, men en skade under opvarmningen sendte ham retur til Harslev med uforrettet sag.

Lørdag morgen var energien god, Martin skadesfri og sammen med sin træner, Yakov Munkebo, blev der meldt om gode forventninger til dagen. I et felt af tyske og schweiziske modstandere stillede Martin til start med en samlet sværhedsgrad på 20,4 - feltets bedste.

Baglæns dobbelt håndstand med halvanden skrue blev sat til 6½/7 og en fjerdeplads i feltet ud af første runde. 3½ tysker blev noteret til 7/7½, og Martin var nu i front af feltet for indledende runde - en position, han ikke siden forlod. 3½ baglæns til 7/7½ og 3½ molberg til 7 fastholdte det danske moment. 2½ baglæns med 2½ skrue var seriens svageste spring og dommerpanelet var splittet i alt mellem 4 og 6, så tællende karakterer blev 5/5½.

Sidste spring i indledende runde blev 4½ forlæns til 7/7½ med et pointtal på 81,40. Samlet set afsluttede Martin den indledende runde i 417,35 point, hvilket udover personlig rekord også er danmarksrekord for en herre tårnserie.

Semifinalen blev sprunget under forventningspres fra den flotte indledende runde. Desværre kom Martin skidt fra start i håndstand til 4½/5 og både hans skruespring og 4½ forlæns manglede at vise tænder som i den indledende runde. Finalepladsen blev sikret stabilt med en placering som nummer 3 ud af de 8 til finalen.

Finalen blev et opgør mellem Florian Fandler og Timo Barthel fra tyskland, schweiziske Jan Wermelinger og Martin. De første fire runder var næsten en gentagelse af indledende runde. Martin sprang flot og præcist, startede ud i fjerde plads og avancerede til front i anden runde.

I femte runde kunne Martin ikke levere sin 2½ baglæns med 2½ skrue og blev noteret for 3/3½ hvorefter Florian Fandler lå i spids, 3½ point foran Martin ved indgangen til sidste runde.

Florian præsterede 73,60 point i sit sidste spring, og det var således alene op til Martin at afgøre, hvordan podiet skulle organiseres. Med 76 point for sin 4½ forlæns ville Martin kunne kravle til tops, og der skulle således leveres bingo 7 fra dommerne for at realisere dette. For danskerne på tilskuerrækkerne hørte man Martins mor, med ro i stemmen, bekendtgøre ”det klarer han!”.

Stor var forventningen fra det samlede publikum, da Martin besteg platformen og gjorde sig klar. Presset var maksimalt på den 20-årige udspringer, der afmålte sit tilløb. Med et kraftigt afsæt, god rotation og et flot nedslag blev der jubel blandt det danske publikum, der ikke afventede dommernes vurdering for at se det danske guld.

Dommerne erklærede sig enige og kvitterede med 8, 7½, 8, 7½, 8, 8 og 7. Martins samlede score nåede 389,90, og med 11 points forspring til Florian Fandler kunne Martin bestige toppen af podiet og landstræner Yakov Munkebo hænge medaljen om halsen på sin aarhusianske atlet.


Et dejligt øjeblik fra weekendens International Deutsche Hallenmeisterschaften 2019 - Danmarks Martin Bang Christensen med guldmedalje om halsen. Foto: Victor Valore.
 

Martin Bang Christensen udfører 4½ forlæns salto til 86,95 point og vinder de åbne tyske mesterskaber i Berlin.


Næste weekend venter FINA Grand Prix
Oven på denne flotte præstation er den danske duo nu rejst videre til Rostock. Her skal der i ugens løb justeres detaljer inden det søndag den 17. februar går løs mod nogle af verdens bedste tårnspringere ved det traditionsrige FINA Grand Prix, der afholdes for 25. gang i den tyske Østersøby.

På vegne af Dansk Svømmeunion, Victor Valore.Se de seneste nyheder

25-09-2020 13:13:00

På sundhedsmyndighedernes anbefaling har regeringen indført en række nye tiltag for at hindre ukontrolleret spredning af Corona-virus, som også har betydning for adfærden i forenings- og klubregi.
 

 
25-09-2020 09:55:56

I Solrød Svømmeklub er konkurrencesvømmerne atter at finde i stævnebukser og konkurrencedragter.

 
24-09-2020 11:53:32

Viden om startspring skal understøtte en langsigtet sportslig udvikling.

 
23-09-2020 08:23:44

Vidensdeling om landsholdsarbejdet skal resultere i vidensbaseret udvikling.

 
21-09-2020 12:23:39

Se her den kommende sportslige strategi og handleplan for dansk svømmesport.