Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

17
November
2019
17
November
2019

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Pernille Blume klar til nyt FINA-koncept


04-03-2019 18:20:15:
Af: Rebecca Hegelund

Som eneste dansker skal Pernille Blume kæmpe mod verdens absolutte elite, når der for første gang afholdes FINA Champions Swim Series 2019.


Pernille Blume er klar til at repræsentere Danmark ved et nyt stævnekoncept fra FINA, det såkaldte Champions Swim Series 2019. Den danske svømmeprofil skal i løbet af april, maj og juni konkurrere med verdens absolut bedste svømmere, og det er noget, som Pernille Blume ser frem til. 

 

– Jeg glæder mig til at få endnu en mulighed for at konkurrere med verdens bedste sprintere inden VM i Gwangju. Mine kvindelige modstandere kan virkelig presse mig, og på den måde kan jeg netop få prøvet kræfter med, hvad jeg kan præstere i sådanne pressede situationer. Det giver derfor rigtig god mening og rigtig god træning at kunne race imod mine største konkurrenter ved FINA Champions Swim Series 2019, fortæller Pernille Blume.

 

I begyndelsen af året har FINA lanceret Champions Swim Series 2019, hvor det kun er svømmere med medaljer vundet ved OL i Rio de Janeiro i 2016 og VM i Budapest i 2017 samt verdensrekordindehavere, som inviteres til at deltage. Og der er lagt op til yderligere hård konkurrence, eftersom kun fire svømmere pr. nation kan udvælges.

 

– Først og fremmest er det jo interessant, at FINA tager initiativ til et stævnekoncept, hvor verdens allerbedste nuværende svømmere får mulighed for at konkurrere med hinanden på langbane. International konkurrence på højeste niveau er nemlig vigtigt for atleternes fortsatte sportslige udvikling. Dernæst er jeg sikker på, at såfremt FINA Champions Swim Series bliver en succes over de kommende år, så kan vi forvente et endnu højere sportsligt niveau ved fremtidens VM og OL, vurderer sportschef Lars Green Bach.

 

Pernille Blume efter 100m fri ved VM i 2017, der blev afholdt i Budapest i Ungarn. Foto: Patrick Kraemer.

 

Som bekendt har Pernille Blume fået foretaget en mindre operation, og der har derfor været tvivl om, hvorvidt hun kunne nå at blive klar til FINA Champions Swim Series 2019. Men efter to uger på træningslejr i Sydafrika sammen med resten af holdet fra det Nationale Træningscenter (NTC) er både Pernille Blume og NTC-cheftræner Martin Truijens optimistiske. Begge regner de med, at hun kan deltage ved det første stævne i FINA Champions Swim Series 2019, som begynder i slutningen af april.

 

– Det her nye koncept, hvor de bedste møder de bedste, er rigtig interessant set ud fra et sportsligt synspunkt. Det er også derfor, Pernille Blume skal deltage. Og så længe genoptræningen går som planlagt, så regner vi med, at hun er fuldt tilbage i slutningen af april, hvilket er perfekt timet i forhold til FINA Champions Swim Series 2019, siger NTC-cheftræner Martin Truijens. 

 

Det er Pernille Blumes OL-guldmedalje på 50m fri ved OL i Rio de Janeiro i 2016 og VM-bronzemedaljen fra Budapest i 2017 på 100 fri, der har sikret hende en invitation til den prestigefyldte stævneserie blandt verdenseliten. Foruden anseelsen ved at være blandt de udvalgte, er der i det nye stævnekoncept også en økonomisk gevinst, som vil kunne styrke interessen for rækken af nye internationale stævner.  

 

– Men deltagelsen bør efter min mening først og fremmest ske ud fra et sportsligt perspektiv og ikke på bekostning af det, som vægter højeste i denne sæson – VM på langbane i Gwangju. Derfor er det også på baggrund af dette sportslige perspektiv, at vi har vurderet, at Pernille Blume kan have gavn af at deltage ved de tre stævner. Nå det så er sagt, så kan økonomien også have betydning for, at FINA kan tiltrække de bedste atleter på dette tidspunkt af sæsonen og dermed skabe et stævne med den sportslige kvalitet, som de har ambitioner om, konkluderer sportschef Lars Green Bach.   

 

Champions Swim Series 2019 afholdes over tre omgang i løbet af foråret og den tidlige sommer, og i år er det i Guangzhou i Kina, Budapest i Ungarn samt Indianapolis i USA.

 

For yderligere information kan nedenstående kontaktes:

Lars Green Bach, sportschef, Dansk Svømmeunion: +45 29 20 61 60Se de seneste nyheder

15-11-2019 19:40:00

Dansk Svømmeunion kan i dag præsentere det træner- og lederteam, som skal understøtte de 23 udtagne danske svømmere ved EM på kortbane i Glasgow til december.

 
15-11-2019 09:30:00

Vinderen bliver afsløret ved den årlige sportsgalla ’Sport 2019’ i Jyske Bank BOXEN i Herning den 4. januar. 

 
10-11-2019 21:51:00

Fire aktive dage i bassinet i Esbjerg er afsluttet med udtagelse af 23 svømmere til EM på kortbane samt otte svømmere til NM på kortbane.

 
08-11-2019 18:07:00

Den tidligere elitesvømmer er i dag indehaver af rekorden i at være verdensrekordholder.

 
07-11-2019 07:50:00

De kommende Årgangstræner- og Børnetræneruddannelser har frist for tilmelding henholdsvis den 18. december for Årgangstræneruddannelsen og 11. december for Børnetræneruddannelse.