Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
16-01-2020 08:41:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Januar
2020
25
Januar
2020

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Andet stop på forårets Euro Tour


14-03-2019 19:32:00:
Af: Rebecca Hegelund

Landsholdssvømmerne har været i fuld gang under den tekniske camp i Antwerpen.


Seks af landsholdets svømmere har netop overstået flere dage med test af teknik og taktik på den tekniske camp i Antwerpen i Belgien. Træningslejren var andet stop på forårets Euro Tour, der har til formål at forberede svømmerne bedst muligt til kvalifikationsstævnet Danish Open i begyndelse af april.

 

– Med Euro Tour-konceptet får svømmerne mulighed for i et internationalt perspektiv at stille skarpt på de allermindste detaljer både i forhold til teknik og taktik. Erfaringer fra tidligere sæsoner har vist, at kombinationen af international stævnedeltagelse og en træningslejr, hvor de har mulighed for at få foretaget tekniske analyser på højeste niveau, er med til at fintune og optimere svømmernes evner til at præstere ved blandt andet Danish Open, forklarer sportschef Lars Green Bach.        

 

Over en periode på godt 14 dage er landsholdssvømmerne på tur rundt i Europa med indledende stævne i Barcelona, træningslejr i Antwerpen og afslutningsvis også til stævne i Edinburgh. Konceptet med Euro Tour har de seneste fire sæsoner været anvendt som forberedelse til Danish Open, og især svømmerne er begejstret for det lærerige set-up.

 

– Jeg er rigtig glad for, at jeg slog tre personlige rekorder ved stævnet i Barcelona. Det er selvfølgelig altid dejligt at slå PR, men det var især rigtig dejligt, at det var i to af mine primære løb nemlig 400m fri og 400m medley. Det er også dejligt at se, at træningen går den rigtige vej, og at det kan ses, når jeg er til stævner. Det har givet mig en masse selvtillid og en masse tro på, jeg godt kan, fortæller landsholdssvømmer Katrine Buch Villesen fra Aalborg Svømmeklub.

 

Det er en erfaring, som landsholdssvømmer Helena Rosendahl Bach fra Holstebro Svømmeclub har gjort sig, idet hun også har oplevet at stævnet i Barcelona gav yderligere blod på tanden.

 

– Jeg synes egentligt, at jeg ramte en rigtig god fart til stævnet i Barcelona, så nu er det mere de tekniske detaljer som min start, der skal arbejdes med, og som jeg skal tage med videre til blandt andet Danish Open. Jeg skal for eksempel være mere aggressiv i min start, så er der noget med mit benspark, lige når jeg kommer ned i vandet, og så er der noget i forhold til mit armtag, jeg skal have fokus på. Så der er nok at arbejde videre med, fortæller Helena Rosendahl Bach.

 

Foruden kampgejst og selvtillid frem mod Danish Open, får svømmerne, der er med på Euro Tour, også en øget bevidsthed omkring teknik på grund af vekslen mellem stævner og konkurrencerover meget få dage.

 

– Jeg har her i Antwerpen arbejdet rigtig meget med min flyteknik, fordi vi til stævnet i Barcelona så nogle ting, som vi helt klart skulle forbedre inden Danish Open. Det er noget med, at jeg skal svømme lidt fladere fly, så jeg ikke skal bruge så mange kræfter på at svømme op og ned, ligesom mine arme skal være lidt tættere på vandoverfladen. Og så er der jo bare rigtig gode muligheder for her i Antwerpen at få arbejdet med de ting, fordi der her er mulighed for langbanetræning og for at gøre brug af det kamera- og analyseudstyr, som de har her, fortæller landsholdssvømmer Caroline Erichsen fra Sigma Swim Birkerød.    

 

Det er også noget, som landsholdssvømmer Josefine B. Pedersen fra MK31 / VAT-Copenhagen kan nikke genkendende til, idet hun ligeledes har brugt træningslejren til at rette op på mindre detaljer, som ikke sad lige i skabet ved stævnet i Barcelona:

 

– Jeg synes jeg lykkedes ret godt med at holde pacen, selvom jeg egentligt ikke har trænet så meget 200-pace. Og det viser mig, at jeg har det aerobe med, og så er det egentligt bare farten, jeg skal arbejde med. Derudover skal jeg også arbejde med at få samlet bensparket helt, og få aktiveret inderlåret og musklerne der, så jeg kan få det sidste ud af bensparket, fortæller Josefine B. Pedersen.  

 

Foruden at arbejde med de små detaljer, kan Euro Tour også bruges til at prøve en ny taktik af ved et stævne, hvor der ikke er kvalifikationspladser på spil, og på den måde erfare, om de er anvendelige.

 

– Det vigtigste ved Euro Tour har været at komme ud og få testet formen af og lige se, hvor jeg er henne. Især det at få prøvet de sidste detaljer af, og se hvordan de fungerer, har været vigtigt for mig. Jeg har blandt andet prøvet en anden teknik på mine langdistance løb, end det jeg plejer. Det viste sig dog at være en teknik, der kun holdte de første 200m, og så var det ligesom det. Det var ret givende at gøre sig den erfaring, så jeg ved, at det ikke er den teknik, jeg skal bruge, når jeg kommer til Danish Open, fortæller landsholdssvømmer Alexander Aslak Nørgaard fra Sigma Swim Birkerød.   

 

Efter den tekniske camp skal svømmerne videre til International Swim Meet i Edinburgh, hvor svømmerne ser frem til at gøre brug af de mange træningserfaringer, som de har gjort sig de seneste dage i Antwerpen.

 

– Jeg har fokuseret rigtig meget på at lære nye ting og få filmet det, som jeg gerne ville have filmet for så at finde ud af, hvordan jeg kan gøre de små ting meget bedre. Her har jeg blandt andet fokuseret på detaljerne omring starten og på, hvordan jeg skal stå på skamlen, ligesom jeg har haft fokus på vendingerne. Så nu skal jeg til stævnet i Edinburgh prøve at få de ting, som vi har arbejdet med her i Antwerpen videre ind i mine løb og så se, hvordan det kommer til at gå, fortæller landsholdssvømmer Julie Kepp Jensen fra JGI / A6.   

 

Årets Euro Tour blev indledt i Barcelona, hvor svømmerne deltog i Trofeu Club Natacio Sabadell fra den 8. til den 11. marts. Efterfølgende har svømmerne været på teknisk træningslejr i Antwerpen, inden de torsdag den 14. marts tager videre til Edinbrug International Swim Meet.

 

Se også de to videoer på Svømmesports Facebook-side, hvor de seks landsholdssvømmere fortæller om deres oplevelser i Antwerpen.

 

Følgende landsholdssvømmere har deltaget på den tekniske camp i Antwerpen:

Alexander Aslak Nørgaard, Sigma Swim Birkerød

Caroline Erichsen, Sigma Swim Birkerød

Helena Rosendahl Bach, Holstebro Svømmeclub

Josefine B. Pedersen, MK31 / VAT-Copenhagen

Julie Kepp Jensen, JGI / A6

Katrine Buch Villesen, Aalborg Svømmeklub 

Se de seneste nyheder

22-01-2020 13:26:00

Partnerskabet skal blandt andet være med til at styrke setuppet omkring de bedste svømmere i Sigma Swim, kompetenceudvikle trænerne samt bidrage til udvikling af samspillet mellem træningsmiljøerne i området om den lokale talentudvikling. 
 

 
20-01-2020 09:16:00

Bliv bedre til at støtte dit barn og få gode råd med hjem når Janne R. Mortensen, Mental Motion, kommer med oplæg herom ved DM Årgang i Gladsaxe.

 
16-01-2020 08:41:00

Vi har en god nyhed til alle forældre til unge talenter i dansk svømmesport.

 
13-01-2020 09:40:00

Den nye træner har en spændende ”atletprofil” at byde ind med i trænerteamet og er samtidig den første kvindelige træner på NTC. 

 
09-01-2020 07:23:00

Opsigelsen skyldes et ønske i familien om at vende hjem til Island oven på 13 år i Danmark.