Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
16-01-2020 08:41:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Januar
2020
25
Januar
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Et anderledes Danish Open og DM Junior


21-03-2019 11:03:19:
Af: Rebecca Hegelund

Når Danish Open og DM Junior løber af stablen til april, bliver det et noget anderledes stævne end de foregående år.


Danish Open og DM Junior flyttes godt nok ud af Bellahøj Svømmestadion, men det vil efter planen fortsat blive afviklet i en anden svømmehal i Storkøbenhavn. Derfor er startlisterne til stævnet også blevet offentliggjort i dag. Og her vil den kvikke læser måske bemærke, at hverken Viktor B. Bromer eller Pernille Blumes navne fremgår. Begge svømmere har nemlig døjet med skader i den senere tid og i tæt samråd med deres trænere, og efter aftale med Dansk Svømmeunions sportslige ledelse, er det blevet besluttet, de ikke deltager ved Danish Open.

 

 – Det er smadder ærgerligt, at jeg ikke kan stille op til Danish Open. Jeg er stadig i gang med min genoptræning, og samtidig haft jeg haft et mindre uheld, hvor jeg har brækket min lillefinger. Derfor vil det være for tidligt at svømme til Danish Open, og vi har derfor besluttet at give mig lidt længere tid til at gennemføre min genoptræning, fortæller Pernille Blume.

 

Danish Open er forårets store kvalifikationsstævne, hvor de danske svømmere kæmper om pladser på blandt andet landsholdet og ved sommerens mange internationale mesterskaber. For de stærkeste seniorsvømmere er det VM på langbane i Gwangju i Korea, der er hovedmålet. Selvom Viktor B. Bromer og Pernille Blume ikke når at blive fri af deres skader tids nok til, at de kan stille til start ved Danish Open, så har de alligevel kvalificeret sig til VM, idet Dansk Svømmeunions sportslige ledelse har valgt at udtage de to svømmere i henhold til kvalifikationskriteriernes bestemmelser om subjektiv udtagelse.

 

– Viktor B. Bromer og Pernille Blume bliver udtaget på baggrund af deres seneste internationale langbaneresultater. For Viktor Bromer vil det være på 200m butterfly, mens det for Pernille Blume vil være på henholdsvis 50m fri og 100m fri. Både Viktor B. Bromer og Pernille Blumes hurtigste tider i disciplinerne stammer fra EM på langbane i Glasgow 2018, og her svømmede de begge under kravtiderne til dette års VM. Det er derfor min og landstræner Stefan Hansens vurdering, at de begge har potentiale til at leve op til kvalifikationskriterierenes overordnede intention, og at de derved begge bidrager positivt til dansk svømnings overordnede sportslige strategi, fortæller Lars Green Bach, sportschef i Dansk Svømmeunion.   

 

Genoptræningen kører som den skal

Den danske flysvømmer, Viktor B. Bromer, var så uheldig at få revet sit ledbånd over i den ene fod under en træningsserie på land i slutningen af februar, da han sammen med resten af det Nationale Træningscenter (NTC) var på træningslejr i Sydafrika. Karakteren af skaden har krævet mellem fire og seks ugers genoptræning, hvilket Viktor B. Bromer allerede er godt i gang med.

 

Det samme gør sig gældende for Pernille Blume. Hun fik som bekendt i begyndelsen af året foretaget en mindre operation, som forløb efter planen. Den danske svømmer har siden været godt i gang med sin genoptræning, der kun er blevet sat en smule tilbage af den brækket lillefinger.

 

– Jeg er ved rigtig godt mod, og jeg synes, at min genoptræning under hele forløbet har fungeret godt. Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at jeg ikke kan stille op ved Danish Open, men så kan jeg til gengæld være der for mine holdkammerater og støtte dem, og det ser jeg frem til, fortæller Pernille Blume.

 

Ved ikke at stille op til Danish Open, får både Viktor B. Bromer og Pernille Blume således ekstra ro til at få bugt med deres skader, idet de er fritaget fra det høje stressniveau, som konkurrencerne ellers vil medføre. Det er både svømmernes daglige trænere, Team Danmarks læger og Dansk Svømmeunions sportslige ledelse, som har vurderet, at den ekstra ro vil være med til at sikre, at begge svømmer kan blive 100 procent klar til sommerens VM i Gwangju.

 

Hvad angår beliggenheden for Danish Open og DM Junior er det Dansk Svømmeunions håb, at der kommer en endelig udmelding i begyndelse af uge 13.

 

For yderligere henvendelser kan sportschef Lars Green Bach kontaktes på mobil: 29 20 61 60 eller på e-mail: lgb@svoem.dk

 

Du kan se startlisterne til årets Danish Open her 

Se de seneste nyheder

22-01-2020 13:26:00

Partnerskabet skal blandt andet være med til at styrke setuppet omkring de bedste svømmere i Sigma Swim, kompetenceudvikle trænerne samt bidrage til udvikling af samspillet mellem træningsmiljøerne i området om den lokale talentudvikling. 
 

 
20-01-2020 09:16:00

Bliv bedre til at støtte dit barn og få gode råd med hjem når Janne R. Mortensen, Mental Motion, kommer med oplæg herom ved DM Årgang i Gladsaxe.

 
16-01-2020 08:41:00

Vi har en god nyhed til alle forældre til unge talenter i dansk svømmesport.

 
13-01-2020 09:40:00

Den nye træner har en spændende ”atletprofil” at byde ind med i trænerteamet og er samtidig den første kvindelige træner på NTC. 

 
09-01-2020 07:23:00

Opsigelsen skyldes et ønske i familien om at vende hjem til Island oven på 13 år i Danmark.