Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
16-01-2020 08:41:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Januar
2020
25
Januar
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Før finalerne:


05-04-2019 17:45:19:
Af: Rebecca Hegelund

Velkommen til vores nye landstræner, Stefan Hansen


Stefan Hansen: Vi skal skabe et fællesskab i vores svømmenation

 

En let skvulpende bevægelse af vand mod kanten på et endnu tomt bassin, inden de første svømmere påbegynder træningen. Sådan har dagene tit taget form for den nye landstræner Stefan Hansen, hvor det i fremtiden også bliver lyden af plaskende papirbunker og sprøjtende tryk på computertastaturet, der kommer til at fylde en del:

 

 

– Men det er helt okay. For jeg skal jo stadig arbejde for svømningen. Og det er jo det, det hele handler om. At arbejde i fællesskab for at få succes, hvilket jo gælder uanset, om jeg står på kanten, som jeg har gjort hver eneste dag indtil nu, eller om jeg sidder i en mere administrativ og ledelsesmæssig position, som den jeg får som landstræner.

 

Stefan Hansen er klar til at stå i spidsen for dansk svømning. 

 

Stefan Hansen er for kun få dage siden tiltrådt som landstræner, men han er allerede i fuld gang med sit arbejde ved årets Danish Open og DM Junior. Det er jo i disse dage, at de danske svømmere kæmper om pladser på landsholdet, Great Danes og juniorlandsholdet, ligesom de knokler for at kvalificere sig til sommerens store mesterskaber som blandt andet VM i Gwangju og VM-junior i Budapest. Og ligesom Stefan Hansen allerede er i gang med sine mange opgaver, så er han også allerede helt klar over, hvad hans ambition som landstræner er:

 

– I Danmark har vi en kæmpe tradition for at lære vores børn at svømme. Vi har tilmed nogle helt enestående og meget stærke klubmiljøer. Den kombination og struktur giver et helt unikt grundlag for på sigt at udvikle store svømmestjerner. Jeg vil derfor gerne arbejde for at styrke sammenholdet i dansk svømning, så vi langt bedre kan udnytte både klubberne og det Nationale Træningscenters (NTC) styrker og potentiale. Vi skal med andre ord arbejde sammen med én fælles ambition om at skabe vedvarende succes på den internationale svømmescene.

 

Den nye landstræner er heldigvis godt bekendt med udformningen af det danske svømmelandskab, idet han har slået sine folder som træner i flere store klubber såsom Svømmeklubben Triton Ballerup, Gentofte Svømmeklub og Gladsaxe Svømmeklub. Derudover har han også været træner for mange af de svømmere, der i dag er tilknyttet landsholdet, idet han i 2013-2016 var træner på NTC. Det er alle disse trænererfaringer fra kanten, som han regner med, vil få allermest indflydelse på, om han får succes som landstræner:

 

Kampen om medaljerne i 50m fri finalen ved OL i Rio de Janeiro 2016 – Foto Patrick Kraemer

 

– Jeg skal jo have det forkromede overblik, men i praksis skal jeg samtidig fungere i en positiv og coachende rolle. Jeg skal være med til at sparre og hjælpe trænerne til finde den helt rigtige måde at hæve niveauet for deres landsholdssvømmere og klubbens øvrige svømmere generelt. For det gælder for enhver svømmer på højeste niveau, at hvis der skal være en kontinuerlig udvikling, så skal den baseres på et individuelt hensyn. Vi kan ikke behandle alle ens, hvis vi som svømmenation vil tage skridtet videre internationalt set. Derfor bliver kunsten også at skabe et sådan rum, hvor der er plads til et individuelt fokus, men hvor der samtidig tages hensyn til fællesskabet mellem svømmerne og trænerne. Og det ikke kun i den enkelte klub, men også på landsplan, at vi skal skabe et sådan nationalt fællesskab.

 

Stefan Hansen er tiltrådt som landstræner 1. april 2019. Han er flyttet tilbage til Danmark sammen med sin kone Charlotte og deres to børn efter i et par år at have været ansat som cheftræner på Bundesstützpunkt Berlin, svarende til NTC i Danmark.

 

Vi ønsker Stefan Hansen tillykke med stillingen, velkommen tilbage til dansk svømmesport og god fornøjelse med Danish Open og DM Junior.  

Se de seneste nyheder

22-01-2020 13:26:00

Partnerskabet skal blandt andet være med til at styrke setuppet omkring de bedste svømmere i Sigma Swim, kompetenceudvikle trænerne samt bidrage til udvikling af samspillet mellem træningsmiljøerne i området om den lokale talentudvikling. 
 

 
20-01-2020 09:16:00

Bliv bedre til at støtte dit barn og få gode råd med hjem når Janne R. Mortensen, Mental Motion, kommer med oplæg herom ved DM Årgang i Gladsaxe.

 
16-01-2020 08:41:00

Vi har en god nyhed til alle forældre til unge talenter i dansk svømmesport.

 
13-01-2020 09:40:00

Den nye træner har en spændende ”atletprofil” at byde ind med i trænerteamet og er samtidig den første kvindelige træner på NTC. 

 
09-01-2020 07:23:00

Opsigelsen skyldes et ønske i familien om at vende hjem til Island oven på 13 år i Danmark.