Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
16-01-2020 08:41:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Før finalerne:


06-04-2019 14:17:00:
Af: Rebecca Hegelund

Alt du skal vide om Svømmetider.


Ny national tidsdatabase til dansk svømmesport

 

Den 1. januar 2019 lancerede Dansk Svømmeunion en ny national tidsdatabase, som hedder Svømmetider. Det nye system er sat i søen for at erstatte det tidligere Octo Open og Octo Statistik.

 

Svømmetider er en online tidsdatabase, der består af en offentlig side, som alle kan tilgå uden login, samt en række værktøjer henvendt til trænere og stævneafviklere i Dansk Svømmeunions medlemsklubber, som kan tilkøbes med en licens. Systemet er udviklet med det formål at få samlet flere af de systemer og værktøjer, som dansk svømmesport anvender i forbindelse med afvikling af og deltagelse i svømmestævner på en let tilgængelig og intuitiv måde.

 

– Tidligere har vi oplevet, at der har været megen udveksling af data på e-mail i forbindelse med tilmelding og afvikling af stævner. Derfor er tanken, at vi ved at samle alle disse data i én online database, dels gør det lettere at tilgå denne data, og dels medvirker til at skabe et overblik, eftersom al data til anvendelse i hele processen er samlet på et sted, forklarer Talentansvarlig i Dansk Svømmeunion, Thomas Stub.

 

På nuværende tidspunkt indeholder Svømmetider en række licensfri funktioner, som for eksempel at kunne søge på svømmere og deres opnåede tider, få tilgang til stævnekalenderen for kommende stævner og resultaterne for afviklede stævner samt få et overblik over svømmernes placering ved hjælp af en ranglistefunktion. Derudover kan de danske svømmeklubber vælge at tegne licens på Svømmetider, hvormed de får adgang til den komplette national tidsdatabase, en samlet oversigt over svømmestævner med mulighed for stævnetilmelding via for eksempel en smartphone og online registrering af resultater samt administration og beregning af svømmenåle til uddeling blandt klubbens svømmere.

 

– Eftersom Svømmetider skal erstatte Octo Open og Octo Statistik, har vores fokus fra begyndelsen været at fremstille de samme funktioner, som de to systemer indeholdte. Samtidig var det oplagt at få indarbejdet tilmeldingsfunktionen i det nye onlineværktøj, så det dermed ville blive nemmere at håndtere for eksempel stævneafviklingen. Sidst men ikke mindst er Svømmetider struktureret, så det også er let anvendeligt i svømmehallen, hvor trænerne arbejder og dagligt møder svømmerne, uddyber Thomas Stub.

 

Julie Kepp Jensen i gang med 50m fly ved EM i Glasgow 2018. Foto: Patrick Kraemer.

 

Svømmetider er fortsat i gang med at blive udviklet og finjusteret, hvorfor holdet bag også har planer om at tilføje flere funktioner løbende over de kommende år. På nuværende tidspunkt er det primære fokus dog at sikre, at kernefunktionerne fungerer stabilt, og det kræver naturligvis en smule tålmodighed.

 

– Der er to overordnede parametre, som er væsentlige for at vurdere succesen: For det første skal brugervenligheden øges, så det bliver nemmere for klubber at melde til og afvikle stævner. For det andet skal det gøres muligt at anvende resultater og tider i større udstrækning end tidligere ved hjælp af en række værktøjer inde i selve systemet. Men det er næste skridt, så her er vi alle nødt til at væbne os med tålmodighed lidt endnu, lyder opfordringen fra Thomas Stub.

 

Og allerede den 1. september 2019 sker der noget nyt, når alle stævner derfra skal anmeldes i stævnekalenderen i Svømmetider.

 

Som forberedelse til denne nye praksis er stævnekalenderen i Svømmetider allerede blevet koblet sammen med aktivitetskalenderen på svoem.org, således at alle stævner oprettet i Svømmetider automatisk optages i aktivitetskalenderen, og der linkes direkte til oplysningerne i Svømmetider. 

 
Stævner, der allerede er oprettet i aktivitetskalenderen på svoem.org, vises derfor i øjeblikket to gange på aktivitetskalenderen – dog med den forskel, at de stævner, som linker til Svømmetider har disciplinen ”Svømning – Svømmetider”, hvorimod stævner oprettet direkte i aktivitetskalenderen på svoem.org blot har disciplinen ”Svømning”.
 
Efterosm alle klubber og stævnearrangører pr. 1. september skal anmelde alle stævner via Svømmetider, er der derfor mulighed for at oprette en særlig gratis klubadgang til Svømmetider. Adgangen er rettet imod klubber, som ikke har behov for at tegne licens til Svømmetider, men som muliggør at alle klubber kan få adgang til de grundlæggende funktioner som at anmelde og oprette svømmestævner i Dansk Svømmeunions aktivitetskalender samt en online funktion til håndtering af klubskifter.
 
Læs mere om svømmetider her.


 

Se de seneste nyheder

16-01-2020 08:41:00

Vi har en god nyhed til alle forældre til unge talenter i dansk svømmesport.

 
13-01-2020 09:40:00

Den nye træner har en spændende ”atletprofil” at byde ind med i trænerteamet og er samtidig den første kvindelige træner på NTC. 

 
09-01-2020 07:23:00

Opsigelsen skyldes et ønske i familien om at vende hjem til Island oven på 13 år i Danmark.

 
05-01-2020 12:50:00

Den fornemme hæder blev tildelt svømmeren fra AGF Svømning/NTC ved den årlige sportsgalla ”Sport 2019” i Jyske Bank BOXEN i Herning lørdag aften. 

 
18-12-2019 20:30:00
Der søges lokalarrangører til en række nationale events i 2020. Er det noget for din klub?