Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
16-01-2020 08:41:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Før finalerne:


08-04-2019 13:44:00:
Af: Rebecca Hegelund

Her er alt, du skal vide om træneruddannelserne og ATK.


Det er vigtigt med gode træneruddannelser

 

Der skal naturligvis være en tydelig sammenhæng og en rød tråd imellem den sportslige strategi for internationale high performance svømning og svømmesportens træneruddannelser. Derfor har der også siden begyndelsen af 2018 været et øget fokus på at udvikle Dansk Svømmeunions træneruddannelse og indholdet af svømningens aldersrelaterede træningskoncept (ATK).

 

Det er her Simon Winther kommer ind i billedet. Han er nemlig projektansat til at udvikle træningsuddannelserne til at understøtte udviklingen af dansk svømning:

 

– Jeg ser nogle store udviklingsmuligheder på området. Den danske trænerstab er i mine øjne uhyre talentfuld, men de mangler den faglige udfordring, som jeg tror er nødvendig, hvis vi vil se flere danske trænere nå højeste internationale niveau. Men jeg tror faktisk, at dansk svømnings allerstørste potentiale ligger i at opgradere træneruddannelsens to første niveauer. Kan vi sikre en stærkere og mere kompetent udvikling af vores talenter, kommer resultaterne også. Men det tager tid og knofedt for alle involverede. Vi skal stille krav og udfordre de unge trænere.

 

Simon Winther som skal stå i spidsen for at til at udvikle træningsuddannelserne i dansk svømning.

 

Det er vigtigt med gode træneruddannelser, og derfor har bestyrelsen i Dansk Svømmeunion besluttet at investere i en projektansættelse af en konsulent på uddannelsesområdet.

 

Det er endt med at blive Simon Winther, som nu skal være med til at udvikle en ny børnetræneruddannelse med fokus på træning af børn samt samspillet med forældrene på de første hold i en konkurrenceafdeling. Derudover skal han også udvikle på indholdet af de eksisterende uddannelser – Svømningens Træneruddannelse og specialforbundsdelen af diplomtræneruddannelsen og Idrættens Trænerakademi (ITA).

 

– Efter mere end 20 års arbejde i diverse danske svømmeklubber er jeg overbevist om, at jeg hele tiden har haft en god fornemmelse af, hvad klubberne ønsker og har af behov, og jeg tror på, at vi allerede er langt med at facilitere en masse initiativer, der understøtter disse, fortæller Simon Winther, træneruddannelses- og ATK-konsulent i Dansk Svømmeunion.

 

Flere og mere konkrete værktøjer

Simon Winther har allerede været i gang med opgaverne i over et år, og han har efterhånden været mange af uddannelsernes hjørner efter i sømmene, sådan at han har kunne foretage en indholdsmæssig opkvalificering.

 

Samtidig har han efterset, at 61 trænere i løbet af året har gennemført det nye børnetrænerkursus, 34 trænere har gennemført Svømningens Træneruddannelse (træneruddannelsens niveau 2), og ni trænere er påbegyndt Diplomtræneruddannelsen (træneruddannelsens niveau 3) og 10 trænere er startet på ITA (træneruddannelsens niveau 4).

 

– Mine tanker har været at gøre ATK mere konkret og værktøjsorienteret. Trænere på alle niveauer skal helst kunne finde både viden og inspiration dels til de store planer og dels til den praktiske dagligdag. Og faktisk indeholder ATK et endnu større potentiale, fordi det kan skabe en sammenhæng mellem landshold, kurser og klubber i forhold til de faglige principper. Og her skal jeg jo sparre med alle de involverede parter, for det er jo meningen, at klubberne og unionen i fællesskab skal smede på det her. Vi skal have de relevante spillere på banen i alle faser af projektet, fortæller Simon Winther.

 

I et internationalt perspektiv står den danske træneruddannelsesstruktur allerede relativt stærkt. Det gælder især for den del, der handler om idrættens egne uddannelser. Med den udvikling og opkvalificering af indhold og struktur, som er igangsat i 2018, er der derfor store forventninger til, at den danske træneruddannelsesstruktur i fremtiden vil komme til at stå endnu bedre i en international kontekst.

 

– Jeg er utrolig glad for den hjælp som danske klubtrænere allerede har bidraget med. Det er jo et langt sejt træk, og jeg sidder ikke med alle de vise sten, og når nu vi sigter s højt, så er er klubtrænernes input afgørende for at få succes med projektet. Det er mit håb, at vi samtidig får bygget broer mellem klubberne og unionen, for vores interesser er sammenfaldende, hvor især veluddannede og engagerede trænere er en af de helt afgørende puslespilsbrikker, konkludere Simon Winther.

 

Ved aftenens finaleafsnit vil der, netop i forbindelse med det øget fokus på træneruddannelserne, blive overrakt diplomer til seks nyuddannede Diplomtrænere inden for dansk svømning. 

Se de seneste nyheder

16-01-2020 08:41:00

Vi har en god nyhed til alle forældre til unge talenter i dansk svømmesport.

 
13-01-2020 09:40:00

Den nye træner har en spændende ”atletprofil” at byde ind med i trænerteamet og er samtidig den første kvindelige træner på NTC. 

 
09-01-2020 07:23:00

Opsigelsen skyldes et ønske i familien om at vende hjem til Island oven på 13 år i Danmark.

 
05-01-2020 12:50:00

Den fornemme hæder blev tildelt svømmeren fra AGF Svømning/NTC ved den årlige sportsgalla ”Sport 2019” i Jyske Bank BOXEN i Herning lørdag aften. 

 
18-12-2019 20:30:00
Der søges lokalarrangører til en række nationale events i 2020. Er det noget for din klub?