Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

17
Oktober
2019
Svømning - Svømmetider
Ikast Max-pas, Ikast

Ikast Svømmecenter (træningshallen)
20
Oktober
2019

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


Før finalerne:


09-04-2019 13:25:00:
Af: Rebecca Hegelund

Læs om den hurtige planlægning af Danish Open og DM Junior efter, stævnet blev flyttet.


Kun 14 dage til at stable eventen på benene

 

Det var ikke mange dage, de fik til at stable dette års Danish Open og DM Junior på benene. Kun to uger havde VAT-Copenhagen, Høje-Taastrup Kommune og Taastrup Svømmehals personale, så skulle starten gå til det første løb.

 

– Vi er dybt imponeret over det set-up, der er blevet etableret på kun 14 dage i Taastrup Svømmehal. Det vidner om det gode samarbejde, der har været mellem VAT-Copenhagen og Høje-Taastrup Kommune samt svømmehallens personale. Vi er også meget glade for, at så mange klubber har taget utroligt godt imod eventen og rost arrangørerne bag, fortæller sportschef Lars Green Bach.

 

Det var ellers meningen, at Danish Open og DM Junior skulle have været afholdt i Bellahøj Svømmestadion, ligesom det plejer. Særligt efter indførelsen af den nye struktur med en ekstra stævnedag og afholdelsen af de Danske Mesterskaber for Juniorer samtidig med Danish Open. Men med fundet af bakterier og skimmelsvamp på Bellahøj tog Dansk Svømmeunion den svære beslutning at flytte stævnet kun et par uger før, det skulle finde sted.

 

VAT-Copenhagen og Høje-Taastrup kommune meldte sig straks. De ville gerne påtage sig den svære opgave at stable en event på benene i deres nye svømmehal med 50m bassin og hele 10 baner. Det ville godt nok blive et noget anderledes stævne end tidligere, for selvom hallen havde et stort bassin med god plads til de mange svømmere, så havde den ikke lige så meget plads til den lige så store tilslutning af publikum, som et Danish Open normalt oplever.  

 

– Men det skulle ikke stoppe os. Så vi valgte at flytte publikum ud af hallen. På den måde kunne vi i stedet skabe så gode rammer som muligt for svømmerne. Og heldigvis har TIK-hallerne i den grad hjulpet os med at skaffe plads i en gymnastiksal, som vi så kunne fylde med bløde møbler og madrasser til svømmerne, så de kunne slappe af og hvile. Vi fik også lov til at gøre brug af TIK-klubhuset, idet de var så fleksible at udlåne deres lokaler til os. Med klubhuset kunne vi skabe en Respekt for Vand-lounge med cafe, sækkestole og en storskærm, som konstant vil vise aktiviteterne i svømmehallen via SuperLive, fortæller formanden for VAT-Copenhagen, Torben Hjalholt.

 

Respekt for Vand-loungen, hvor svømmerne såvel som tilskuerne kunne slappe af og følge stævnet på storskærm.

 

Sammen med VAT-Copenhagen og de mange frivillige, som har knoklet for at få eventen til at køre på skinner, hjalp også svømmehallens personale og Høje-Taastrup Kommune til med alt det, de kunne bidrage med.

 

– Vi har været rigtig glade for at kunne træde til og få mulighed for at bakke op om Dansk Svømmeunion og den danske svømmeelites bestræbelser på at kvalificere sig til blandt andet VM. Derfor har vi også gjort alt, hvad vi har kunnet for, at Danish Open og DM Junior ville blive så godt et stævne som overhovedet muligt, fortæller Peter Christensen, Idrætsfaglig leder i Høje-Taastrup Kommune og fortsætter:

 

– Vi har med udbygningen af Taastrup Svømmehal fået en virkelig god træningsfacilitet, og i denne her situation har vi været glade for, at den også har kunnet bruges til at afholde landets måske største og fornemmeste svømmestævne. Især er jeg glad for, at vi – når nu vi ikke kunne finde plads til tilskuerne inde i selve svømmehallen – har lykkedes med at bringe alt, hvad vi ellers har kunne finde på, i spil. Og især glædes jeg over, at kommunens mange foreninger er gået sammen om at hjælpe, sådan at det lykkedes at råde over dele af Taastrup Idrætshaller og klubhuset ved siden af os.

 

Formand Torben Hjalholt og Idrætsfaglig leder Peter Christensen er meget tilfredse med eventen i Taastrup.

 

Der er ingen tvivl om, at stoltheden er tydelig at spore hos både formanden og den Idrætsfaglige leder – og det med god grund. På alle dagene af Danish Open og DM Junior har det flotte set-up i Taastrup Svømmehal vakt begejstring blandt både trænere og svømmere.

 

Der har været styr på detaljerne, og dem der ikke sad lige i skabet til at begynde med blev hurtigt redt ud. Og selvom de vanlige tilskuer manglede, så har stemningen i hallen ikke været meget anderledes end tidligere – alle fem dage har der været lige så højlydte og medrivende tilråb, som der plejer at være.

 

– Som formand for VAT-Copenhagen kan jeg ikke være andet end utroligt stolt over, hvordan eventen er blevet. Vi har ligesom alle andre også været enormt kede af, at det ikke har været muligt at anvende vores anden hjemmebane, Bellahøj Svømmestadion, til dette års event, men vi kan ikke være andet end stolte af, at vi fik skabt et så godt alternativ her i Taastrup Svømmehal. Med knap to uger har vi påtaget os at sætte det største stævne for sæsonen op, og jeg ved, at vi kun er lykkedes med det, fordi alle i VAT-Copenhagen byder ind med det, de kan. Det er klart, at kun på den måde kan vi sammen løfte selv de største opgaver, lyder det fra formanden i VAT-Copenhagen, Torben Hjalholt,

 

Vi siger tak for fem gode dage i Taastrup Svømmehal, mens vi glæder os til det sidste finaleafsnit, som begynder inden længe. 

Se de seneste nyheder

15-10-2019 08:00:00

Bliv klogere på unge, mental sundhed, kropsidealer og fitnessdoping, når Anti Doping Danmark inviterer til konferencen ’Fitnessdoping og folkesundhed’.

 
11-10-2019 11:48:41

Vestdanske Masters i Aalborg 26/10-2019 er desværre aflyst.

 
11-10-2019 11:43:05

FINA Facilitetsregler og Regelfortolkningerne for svømning er blevet opdateret.

 
21-09-2019 18:15:03

Event Campen for juniorlandsholdet, Great Danes, Holdkap projektet og landsholdet fortsatte lørdag, med teambuilding øvelser og konkurrencer på stranden sammen med TrygFonden Kystlivrednings rutinerede kystlivreddere som instruktører. 

 
20-09-2019 21:45:47

40 landsholdssvømmere samlet i Idrættens Hus i Brøndby, for at deltage i Dansk Svømmeunions årlige eventcamp.