Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

17
November
2019
17
November
2019

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Landsholdssvømmere til Sette Colli i Rom


23-06-2019 22:00:00:
Af: Rebecca Hegelund

Denne weekenden har landsholdet deltaget ved det internationale stævne Sette Colli, som også var det tredje og sidste stop på den VM-forberedende tur.


Godt det samlede VM-hold har denne weekend deltaget ved det traditionsrige stævne Sette Colli, som løb af stablen weekenden den 21.-23. juli i Rom, Italien. Her blev det til flere flotte medaljer og en række gode bidrag fra de danske landsholdssvømmere.

 

– I den her fase af svømmernes forberedelse frem mod VM er det godt at se, at flere af dem befinder sig i nærheden af deres personlige rekorder. Nu bevæger vi os ind i en periode, hvor træningen skal tilrettelægges således, at svømmerne har de bedste mulige forhold for at forberede sig optimalt til VM, fortæller landstræner Stefan Hansen.

 

Mie Ø. Nielsen under lørdagens finalen i 100m ryg ved Sette Colli 2019.

 

Blandt medaljetagerne ved dette års stævne er Pernille Blume på henholdsvis 50m og 100m fri, hvor hun svømmede sig til guldet. Også Anton Ørskov Ipsen fik flere medaljer med hjem – to af bronze for 800m fri og 400m fri samt en af sølv for 1500m fri. Emilie Beckmann blev den sidste danske landsholdssvømmer med en medalje, idet hun fik en sølv for sin indsats på 50m fly.

 

– Jeg synes, at vores medaljetagere har vist stærke takter under weekendens stævne – og på turen her generelt – og jeg er derfor optimistisk i forhold til sommerens VM. De landsholdssvømmere, som har vundet medaljer, har alle vundet i løb, hvor der har været stærk international konkurrence, og dermed kan de tage værdifulde konkurrenceerfaringer med sig videre mod mesterskabet senere på sommeren, lyder vurderingen fra landstræner Stefan Hansen.  

 

Det var den 56. udgave af Sette Colli, som de danske svømmere deltog ved sammen med nogen af verdens absolut bedste svømmere som blandt andre Katinka Hosszú, Adam Peaty og Michael Andrew. Nu skal VM-holdet tilbage til Danmark for en kort periode, inden de den 7. juli drager mod Japan på træningslejr frem mod VM i Sydkorea, som afholdes fra den 21. til den 28. juli 2019.

 

Følende svømmere deltog ved Sette Colli:

Alexander Aslak Nørgaard, Sigma Swim Birkerød

Anton Ørskov Ipsen, Sigma Swim Birkerød

Emilie Beckmann, Tune IF/GTI /NTC

Julie Kepp Jensen, Startfællesskabet A6

Matilde Schrøder, Berns Swim Team /NTC

Mie Ø. Nielsen, Aalborg Svømmeklub /NTC

Pernille Blume, Holbæk Svømme Klub /NTC

Tobias B. Bjerg, AGF Svømning /NTC

Viktor B. Bromer, Aalborg Svømmeklub /NTC 

Se de seneste nyheder

15-11-2019 19:40:00

Dansk Svømmeunion kan i dag præsentere det træner- og lederteam, som skal understøtte de 23 udtagne danske svømmere ved EM på kortbane i Glasgow til december.

 
15-11-2019 09:30:00

Vinderen bliver afsløret ved den årlige sportsgalla ’Sport 2019’ i Jyske Bank BOXEN i Herning den 4. januar. 

 
10-11-2019 21:51:00

Fire aktive dage i bassinet i Esbjerg er afsluttet med udtagelse af 23 svømmere til EM på kortbane samt otte svømmere til NM på kortbane.

 
08-11-2019 18:07:00

Den tidligere elitesvømmer er i dag indehaver af rekorden i at være verdensrekordholder.

 
07-11-2019 07:50:00

De kommende Årgangstræner- og Børnetræneruddannelser har frist for tilmelding henholdsvis den 18. december for Årgangstræneruddannelsen og 11. december for Børnetræneruddannelse.