Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

30
August
2019

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


AGF Udsprings Martin Bang Christensen deltager ved EM i udspring på favoritdisciplinen tårn (10 m)


07-08-2019 10:41:00:
Af: Nora Thomsen

I disse dage afholdes EM i udspring i Ukraines hovedstad Kiev, hvor også de rød-hvide farver er repræsenteret ved en enkelt dansk deltager.


Mandag den 5. august begyndte EM i udspring i Kiev. Konkurrencerne forløber over syv dage med indledende afsnit hver formiddag og finaler hver aften. Således har flere af Europas stærkeste udspringere været i konkurrence i skrivende stund, men det gælder dog ikke for Danmarks ene deltager, Martin Bang Christensen.
Den 21-årige aarhusianer må nemlig væbne sig med tålmodighed frem til søndag morgen klokken 09.00 (dansk tid), hvor der endelig står spring på tårn (10 m) på programmet.

Tiden bruges på at tune ind mentalt og at foretage de sidste finjusteringer, fortæller Morten Jantzen-Holst, som er med i Kiev som holdleder.

 

 
Danmarks deltager ved EM i udspring, Martin Bang Christensen. Fotograf: Morten Jantzen-Holst. 

- Vi ankom til Kiev natten mellem torsdag og fredag og fik lidt søvn inden træningen begyndte fredag morgen. Desværre fik Martin høj feber lørdag og var derfor sengeliggende i to døgn, men nu er han godt i gang med træningen og kræfterne er også ved at være tilbage. I den forbindelse er det rigtig godt, at Martin først har sit program på søndag. Vi har stadig nogle dage til at komme helt på plads, fortæller Morten Jantzen-Holst og fortsætter:

- Martin har arbejdet hårdt for at komme til disse mesterskaber, og målet er selvfølgelig at gøre det så godt som muligt og gerne opnå en minimums-score på 360 point. Det forudsætter dog, at Martin rammer dagen på søndag, da der her ikke er plads til fejl.

Ingen tvivl om, at konkurrencen vil være hård for den danske deltager, der her vil være oppe imod et virkelig stærkt felt af konkurrenter, som har deltaget ved dette års VM og forventeligt vil være at finde til næste års OL i Tokyo.

Mesterskaberne afholdes i Liko Sports Centre i Kiev.

Få overblik over konkurrencerne og se resultater her.
Følg konkurrencerne via livestreaming her. 

Se de seneste nyheder

24-08-2019 10:00:00

Det er ikke kun i vandet, at vi finder dansk bidrag ved VM for Juniorer – også på bassinkanten slår Danmark sine folder.

 
23-08-2019 22:00:00

Både Clara Rybak-Andersen og Thea Blomsterberg var i aktion ved fredagens indledende afsnit, der bød på 200m individuel medley

 
22-08-2019 22:00:00

Thea Blomsterberg satte endnu en gang dansk junior rekord – denne gang på 100m brystsvømning.

 
22-08-2019 10:00:00

Konkurrencelivredningens mange alsidige discipliner vil kunne opleves på tæt hold, når det går løs med et tætpakket program på lørdag ved Rødbyhavn Strand.
 

 
20-08-2019 22:00:00

VM for juniorer på langbane indledtes tirsdag med dansk junior rekord til Thea Blomsterberg på 50m brystsvømning.