Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

DM kortbane 2020 - Damer

DM kortbane 2020 - Herrer

Tekst
Tekst


AGF Udsprings Martin Bang Christensen deltager ved EM i udspring på favoritdisciplinen tårn (10 m)


07-08-2019 10:41:00:
Af: Nora Thomsen

I disse dage afholdes EM i udspring i Ukraines hovedstad Kiev, hvor også de rød-hvide farver er repræsenteret ved en enkelt dansk deltager.


Mandag den 5. august begyndte EM i udspring i Kiev. Konkurrencerne forløber over syv dage med indledende afsnit hver formiddag og finaler hver aften. Således har flere af Europas stærkeste udspringere været i konkurrence i skrivende stund, men det gælder dog ikke for Danmarks ene deltager, Martin Bang Christensen.
Den 21-årige aarhusianer må nemlig væbne sig med tålmodighed frem til søndag morgen klokken 09.00 (dansk tid), hvor der endelig står spring på tårn (10 m) på programmet.

Tiden bruges på at tune ind mentalt og at foretage de sidste finjusteringer, fortæller Morten Jantzen-Holst, som er med i Kiev som holdleder.

 

 
Danmarks deltager ved EM i udspring, Martin Bang Christensen. Fotograf: Morten Jantzen-Holst. 

- Vi ankom til Kiev natten mellem torsdag og fredag og fik lidt søvn inden træningen begyndte fredag morgen. Desværre fik Martin høj feber lørdag og var derfor sengeliggende i to døgn, men nu er han godt i gang med træningen og kræfterne er også ved at være tilbage. I den forbindelse er det rigtig godt, at Martin først har sit program på søndag. Vi har stadig nogle dage til at komme helt på plads, fortæller Morten Jantzen-Holst og fortsætter:

- Martin har arbejdet hårdt for at komme til disse mesterskaber, og målet er selvfølgelig at gøre det så godt som muligt og gerne opnå en minimums-score på 360 point. Det forudsætter dog, at Martin rammer dagen på søndag, da der her ikke er plads til fejl.

Ingen tvivl om, at konkurrencen vil være hård for den danske deltager, der her vil være oppe imod et virkelig stærkt felt af konkurrenter, som har deltaget ved dette års VM og forventeligt vil være at finde til næste års OL i Tokyo.

Mesterskaberne afholdes i Liko Sports Centre i Kiev.

Få overblik over konkurrencerne og se resultater her.
Følg konkurrencerne via livestreaming her. 

Se de seneste nyheder

15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.

 
13-01-2021 13:48:04

Med forbehold for coronavirussens udvikling præsenteres datoer for svømmesportens nationale events.

 
12-01-2021 07:55:17

Fortsætter de gældende restriktioner, kan det gå hårdt udover Danmarks svømmetalenter.

 
08-01-2021 09:13:18

Trænerlicensens realitet er en vigtig strategisk milepæl for dansk svømmesport.

 
07-01-2021 10:09:34

Rasmus Vilsgaard har de seneste fire sæsoner været en del af Hovedstadens Svømmeklub.