Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Danske mesterskaber i Open Water for juniorer, hold og masters


13-08-2019 11:05:00:
Af: Nora Thomsen

Jels Sø bliver omdrejningspunktet for flere spændende DM-aktiviteter lørdag den 17. august.
 


For anden gang afholder Dansk Svømmeunion DM i Open Water i Jels Sø. Og også denne gang vil programmet byde på mesterskaber i flere kategorier, således der bliver flere spændende konkurrencer at følge for de fremmødte.

Program
Programmet indledes med DM Junior i Open Water på distancen 7,5 km klokken 10.40. 
Masters svømmerne bydes herefter på DM i Open Water på distancen 2,5 km.
Her sendes herrerne afsted klokken 14.00 og damerne klokken 14.05.
Dagens sidste aktivitet – DM i Open Water for hold – har start klokken 15.00.

Spændende konkurrencer for juniorer indleder DM-dagen i Open Water
Henholdsvis fire drenge og seks piger kæmper om placeringerne ved lørdagens DM Junior i Open Water på 7,5 km distancen.
Favoritten i drengenes konkurrence er Frederik Bojesen (A6), som netop er hjemvendt fra EM Junior i Prag, hvor han sammen med fire andre udviklingslandsholds-svømmere repræsenterede Danmark. Her svømmede Frederik sig til det bedste danske resultat nogensinde til EM Junior i Open Water med en placering som nummer otte.

På pigesiden er der flere, der er i spil til favoritpladsen. Anna Brendstrup (A6) der også deltog ved EM Junior i Prag, vil på lørdag få hård konkurrence af andre udviklingslandsholds-svømmere. Helena Hvid Hansen (Helsingør Svømmeklub) vandt sidste weekend Open Water stævnet Amager Open Water på 5 km distancen. Også svømmeren Helena Berg Wenk (Roskilde Svømning) vil være i spil til det danske mesterskab, selvom hun på det seneste ikke har deltaget i så mange stævner på grund af ankel-problemer.
Som altid i Open Water konkurrencer er intet afgjort på forhånd. Meget kan ske undervejs, og det bliver helt sikkert spændende at følge de seje juniorsvømmere i lørdagens danske mesterskaber.

Stærke masters svømmere klar til kamp om mesterskabstitler
På deltagerlisten til DM Masters fremgår mange velkendte navne indenfor masters-svømning. Her er kategorierne inddelt i de officielle fem års aldersgrupperinger. Her forventes der ikke mindst et spændende løb i Herrernes gruppe D.

DM i open water for hold
Til de danske mesterskaber for hold bliver det spændende at se, om deltagerne fra åbent vand svømmeklubben Copenwater kan bruge deres store erfaring i åbent vand-svømning til at vinde mesterskabet. Klubben vil uden tvivl få hård konkurrence fra nogle mere traditionelle ”indendørs” klubber som Nord og Aarhus Swim.
I disse hold-mesterskaber består hvert hold af fire svømmere (to af hvert køn). Alle fire svømmere skal tilbagelægge en distance på 950 meter.

Aflysning af DM Senior i Open Water
Oprindeligt skulle lørdagens program også byde på DM Senior i Open Water på 10 km distancen. Disse mesterskaber er imidlertid aflyst på grund af for få tilmeldinger.

Kig gerne forbi og vær’ med til at heppe de seje svømmere afsted. Adressen er:
Jels Søbad, Søvej 5A, 6630 Rødding.


Er der ikke mulighed for at følge konkurrencerne live i Jels, kan deltagerne også følges via GPS. Link hertil fremgår af eventsiden på Sportstiming. 

Se de seneste nyheder

25-09-2020 13:13:00

På sundhedsmyndighedernes anbefaling har regeringen indført en række nye tiltag for at hindre ukontrolleret spredning af Corona-virus, som også har betydning for adfærden i forenings- og klubregi.
 

 
25-09-2020 09:55:56

I Solrød Svømmeklub er konkurrencesvømmerne atter at finde i stævnebukser og konkurrencedragter.

 
24-09-2020 11:53:32

Viden om startspring skal understøtte en langsigtet sportslig udvikling.

 
23-09-2020 08:23:44

Vidensdeling om landsholdsarbejdet skal resultere i vidensbaseret udvikling.

 
21-09-2020 12:23:39

Se her den kommende sportslige strategi og handleplan for dansk svømmesport.