Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
16-01-2020 08:41:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

22
Januar
2020
24
Januar
2020

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Seks trænere har bestået Danmarks højeste svømmetræner-uddannelse ITA


15-08-2019 11:26:00:
Af: Nora Thomsen

Oven på ni års pause er der nu atter udklækket svømmetrænere i Danmark med den fornemme uddannelse Idrættens Træner Akademi (ITA).


Idrættens Træner Akademi (ITA) er den højeste træneruddannelse man kan gennemføre som svømmertræner i Danmark, derfor var det en virkelig glædelig konstatering, da det onsdag den 14. august lykkedes for seks eksaminander at bestå den sidste og afgørende prøve.

Der er tale om seks trænere, som har gennemført uddannelsen parvis.

De seks nyuddannede trænere er:
Mia Duedahl og Peter Fuglsang, Viborg Svømmeklub
Christine Eilertsen og Kasper Linddal, Gentofte Svømmeklub
Line Petersen, AGF og Kirsten Detlef, DeltaSwim

 

Mia Duedahl og Peter Fuglsang, Viborg Svømmeklub, oven på en veloverstået eksamen i
Idrættens Hus, Brøndby. Foto: Simon Brøgger Winther.


Christine Eilertsen og Kasper Linddal, Gentofte Svømmeklub, oven på den sidste store prøvelse
i Idrættens Hus, Brøndby. Foto: Simon Brøgger Winther.Line Petersen, AGF (t.v.) og Kirsten Detlef, DeltaSwim, som nyudklækkede ITA-trænere i
Fredericia Idrætscenter. Foto: Simon Brøgger Winther.
 

Det er da også en stolt konsulent i Dansk Svømmeunion, der her kan viderebringe den virkelig gode nyhed, at Danmark nu har fået seks nye ITA-trænere.


- Jeg har fulgt de seks trænere gennem hele uddannelsen. Sidste led har været deres specialforbundsdel, som består af et selvstændigt projekt med et high performance/internationalt perspektiv. Her opfordres trænerne til at rejse ud i verden og søge ny viden eller ny praksis og bagefter behandle hvad de finder i forhold til litteraturen, samt hvordan det kan bruges i en dansk kontekst, fortæller Simon Brøgger Winther, træneruddannelses- og ATK-konsulent i Dansk Svømmeunion og fortsætter:

- Jeg er imponeret over det drive og den innovation, som trænerne har udvist i at opsøge ny viden og nye metoder - ikke blot til gavn for dem selv men for hele SvømmeDanmark. Jeg synes, at alle tre grupper ikke alene har formået at finde spændende steder og nye ideer, men også har givet gode bud på, hvordan de ideer kan bruges i en dansk kontekst.


Simon Brøgger fortæller herunder mere detaljeret om de tre trænerpars erfaringer fra udlandet.
 

Vi har trænerparret Mia Duedahl og Peter Fuglsang, som valgte at rejse til Calgary, Canada, hvor de er kommet helt ind under huden på et talentudviklingssystem i verdensklasse, der har leveret OL svømmere til OL siden 1980, og som samtidig favner de helt små. Jeg tør på baggrund af Mia og Peters eksamen love Viborg Svømmeklub, at de vil opleve en hel parade af nye spændene tiltag.

 

Vores andet par, Christine Eilertsen og Kasper Linddal, er gået til opgaven ud fra et mere organisatorisk/ledelsesmæssig perspektiv og har besøgt to af Norges bedste svømmemiljøer – Lambaserter og Bærumsvømmerne - samt Odense Håndbold for at se på, hvordan en øget professionalisering af elitemiljøer har indvirkning på det sportslige præstationsniveau. Til analysen har de anvendt det, som kaldes narrativ organisationsteori og har udviklet et nyt redskab til klubudvikling.

 

Det tredje par, Line Pedersen og Kirsten Detlef, rejste til Eindhoven i Holland for at undersøge, hvordan de ved hjælp af videoanalyse har skabt et sted for teknikudvikling, som kan betragtes som ”best practice” på verdensplan. Line og Kirsten har med deres opgave forsøgt at tænke denne ”best practice” ind i en dansk sammenhæng. Endvidere har de beskrevet, hvordan man kan skabe en bedre sammenhæng mellem landtræning og den tekniske vandtræning i forhold til kropsforståelse og kropskontrol.


De seks trænere vil få overrakt diplomer i forbindelse med AquaClinic, der afholdes i Idrættens Hus, Brøndby, den 6.-7. september.

 

Dansk Svømmeunion ønsker de seks nyuddannede ITA-trænere stort tillykke med uddannelsen. 

Se de seneste nyheder

20-01-2020 09:16:00

Bliv bedre til at støtte dit barn og få gode råd med hjem når Janne R. Mortensen, Mental Motion, kommer med oplæg herom ved DM Årgang i Gladsaxe.

 
16-01-2020 08:41:00

Vi har en god nyhed til alle forældre til unge talenter i dansk svømmesport.

 
13-01-2020 09:40:00

Den nye træner har en spændende ”atletprofil” at byde ind med i trænerteamet og er samtidig den første kvindelige træner på NTC. 

 
09-01-2020 07:23:00

Opsigelsen skyldes et ønske i familien om at vende hjem til Island oven på 13 år i Danmark.

 
05-01-2020 12:50:00

Den fornemme hæder blev tildelt svømmeren fra AGF Svømning/NTC ved den årlige sportsgalla ”Sport 2019” i Jyske Bank BOXEN i Herning lørdag aften.