Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

DM kortbane 2020 - Damer

DM kortbane 2020 - Herrer

Tekst
Tekst


Teambuilding for landsholdssvømmerne på Hornbæk Strand


21-09-2019 18:15:03:
Af: Ondrej Kralik

Event Campen for juniorlandsholdet, Great Danes, Holdkap projektet og landsholdet fortsatte lørdag, med teambuilding øvelser og konkurrencer på stranden sammen med TrygFonden Kystlivrednings rutinerede kystlivreddere som instruktører. 


Lørdag den 21. september var anden dagen af Dansk Svømmeunions årlige event camp. Fokus var teambuildings øvelser for svømmerne i samarbejde med TrygFonden Kystlivrednings kystlivreddere. 

 

På andendagen af den to dage lange event camp skulle landsholdssvømmerne prøve kræfter med forskellige aktiviteter på stranden - et lidt anderledes set up end hvad de ellers er vant til. TrygFonden Kystlivredning havde forberedt teambuilding aktiviteter, og der gik ikke mange sekunder før der gik sport i den. For selvom svømmerne egentlig blot skulle stifte bekendtskab med nogle af de redskaber, som kystlivredderne bruger til hverdag, så kunne svømmerne ikke slukke for konkurrencegenet. Kystlivredder Anders Hansen kom med følgende kommentar:

”Det hele fungerede rigtig godt. Svømmerne var meget engagerede, og det var med til at gøre det meget sjovere. Det er tydeligt at se, at det er top sportsfolk, for nogle følte sig allerede snydt til at starte med, så der blev virkelig gået til den i aktiviteterne”.

Da han blev spurgt ind til, hvad formålet med hele dagen var, så var det en meget konkret og sikker udmelding:

”Vi vil gerne have, at svømmerne får kendskab til noget af det udstyr, vi bruger til hverdag, og så vil vi gerne bygge bro mellem sport og livredning, samt at få livredningen mere ind i svømmehallerne. Vi vil gerne skabe en tættere forbindelse”.

Netop det at skabe en forbindelse, er noget som Dansk Svømmeunion er opsat på. Dette prøver man at imødegå via samarbejdet med TrygFonden under overskriften Respekt for vand. Formålet er at formidle nødvendig viden til strandgæster og gøre dem opmærksomme på de forholdsregler, man bør tage, når man bader på stranden. Ved at have landsholdsvømmerne som ambassadører, der prøver kræfter med havet, er det håbet, at budskabet om Respekt for vand når ud til flest mulige mennesker. 

 

Hornbæk Strand

Lørdagens program begyndte klokken 08.00, hvor der var afgang med bus til Hornbæk Strand, som lagde grund til dagens aktiviteter. En tur på cirka 45 minutter. Køreturen gav svømmerne en god mulighed for yderligere at forstærke de sociale relationer. Line Bruun fra Holdkap projektet var også med til at pointere netop dette:

”Det var sjovt at sidde samlet i bussen, for efter i går kom man lidt tættere på hinanden, og man kunne lettere snakke om de aktiviteter, vi havde været igennem sammen". 

Dagen på Hornbæk Strand startede med, at der blev taget et obligatorisk holdbillede. Svømmerne bar landsholdets paradedragter og fundamentet for en dag med teambuilding øvelser blev lagt.


Event camp deltagerne iført paradedragter på Hornbæk Strand.
 

Aktiviteter

TrygFnden Kystlivredning havde forberedt fire forskellige aktiviteter, hvori svømmerne skulle lære at bruge nogle af de redskaber, som kystlivredderne bruger til hverdag. Svømmerne blev delt ind i fire grupper: Green Team, Rødhætterne, Solstrålerne og Appelsinerne - en blanding af yngre og ældre på hvert hold. Netop det at det var en blanding af svømmere, syntes mange af deltagerne godt om. Andreas Hansen (Vejle Svømmeklub) og Victoria Bierre (Herlev Svømning/NTC) sagde:

”Det er hyggeligt at blive blandet på tværs af alle hold, alder og landsdele".

Sammen skulle de kæmpe mod de andre hold, for til sidst at finde en samlet vinder. De fire hold skulle dyste mod hinanden i fire forskellige aktiviteter:
1) Opsætning af redningsbåd samt afhentning af holdkammerater i vandet, 2) redningskranskast, 3) udstyrsrace, og 4) forhindringsbane.

Som kystlivredder Anders Hansen sagde tidligere, så var det tydeligt at se, at der var konkurrencefolk til stede. Alle var klar på at vinde, koste hvad det ville. Det blev da også til nogle blå mærker, lidt hudafskrabninger og ømme kroppe.

”Det var fedt at få udvidet sin horisont, prøve grænser af, og mest af alt, så kunne man grine af det, selvom det var koldt #14,1 grader”, sagde Mikkel Gadgaard (Esbjerg Svømmeklub).

”Det er lidt sjovt, for vi lavede noget andet end at være i svømmehallen. Jeg var tryg, selvom jeg ikke nødvendigvis var på hjemmebane. Det var sjovt at svømme i det åbne hav, for det er man alligevel ikke helt vant til”, sagde Line Bruun (Aalborg Svømmeklub).

Og netop det at svømme i åbent hav er teknisk anderledes end at svømme i bassin:

”Man er nødt til at orientere sig mere, og man kommer til at svømme polo crawl. Man bliver nødt til at lære stranden at kende og læse vind og vejr”, sagde Marina Heller Hansen (Hovedstadens Svømmeklub).

 

    

 

 

En samlet vinder

Efter alle pointene var lagt sammen, var det Rødhætterne der fik den samlede sejr. De var tæt efterfulgt af The Green Team, Solstrålerne på tredjepladsen, og til sidst Appelsinerne. Selvom om Rødhætterne havde det højeste jubelbrøl, så var alle vindere i den forstand, at alle havde opnået vigtig erfaring, og alle havde vundet i teambuilding øvelserne.

Landstræner Stefan Hansen var glad for at se, hvordan svømmerne arbejdede sammen:

”Sjovt at se dem lave noget andet end at svømme baner i bassinet. Teambuilding øvelserne var med til at skabe relationer på tværs, og det var godt at se, at de kunne arbejde sammen som hold. Det er netop det, vi prøver at få overført til træningen også. Herligt med adspredelse. For selvom de svømmer alene i en bane, så svømmer de sammen som et landshold.”

 


Danmarks seje landsholdssvømmere - nu også meget klogere på livredningens mange udfordringer.

 

   

 

 

Se de seneste nyheder

21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.

 
13-01-2021 13:48:04

Med forbehold for coronavirussens udvikling præsenteres datoer for svømmesportens nationale events.

 
12-01-2021 07:55:17

Fortsætter de gældende restriktioner, kan det gå hårdt udover Danmarks svømmetalenter.

 
08-01-2021 09:13:18

Trænerlicensens realitet er en vigtig strategisk milepæl for dansk svømmesport.