Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

22
November
2019
23
November
2019

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Konference: Fitnessdoping og folkesundhed


15-10-2019 08:00:00:
Af: Nora Thomsen

Bliv klogere på unge, mental sundhed, kropsidealer og fitnessdoping, når Anti Doping Danmark inviterer til konferencen ’Fitnessdoping og folkesundhed’.


Præstationspres og kropsidealer er i høj grad på spil, når det gælder de unges hverdagsliv og trivsel i dag. I bestræbelserne på at leve op til forventninger til kroppen, kan fitnessdoping blive en metode til at opnå bestemte kropsidealer. 

Anti Doping Danmark inviterer den 24.-25. oktober 2019 til konferencen ’Fitnessdoping og folkesundhed’, der går tæt på nogle af de aspekter, der er i spil blandt unge, når det gælder krop, træning og sundhed. 

Konferencen vil belyse, hvad kropsidealer betyder for unges trivsel, der præsenteres flere eksempler på forebyggende indsatser og viden om, hvad der sker, hvis fitnessdoping bliver en del af træningen, og der bliver brug for behandling.

Konferencen henvender sig til såvel forskere som praktikere, der kommer i kontakt med unge eller voksne i sammenhænge, hvor krop og dopingstoffer er i spil. Det kan være tværprofessionelle i kommunernes ungeindsatser, f.eks. rusmiddelkonsulenter, SSP, PPR og sundhedsplejersker, lærere, men også idrætsledere, læger og andre, der kommer i kontakt med potentielle brugere eller misbrugere af fitnessdoping.

Temaerne for konkurrencen er:

  • Unge, kropsidealer, præstation og trivsel
  • Forebyggelse af dopingbrug
  • Fitnesskultur 
  • Anabole steroider og lignende stoffer 
  • Intervention – teori og praksis
  • Misbrug og afhængighed
  • Behandling af misbrug
  • Efterretning og samarbejde mellem myndigheder


Prisen for at deltage i de to dages konference er 1.500 kroner, inkl. forplejning. Konferencen finder sted på Radisson Blu Scandinavia Hotel i København. 

Tilmelding senest lørdag den 19. oktober.

Se hele programmet og tilmeld dig konferencen

 

Se de seneste nyheder

15-11-2019 19:40:00

Dansk Svømmeunion kan i dag præsentere det træner- og lederteam, som skal understøtte de 23 udtagne danske svømmere ved EM på kortbane i Glasgow til december.

 
15-11-2019 09:30:00

Vinderen bliver afsløret ved den årlige sportsgalla ’Sport 2019’ i Jyske Bank BOXEN i Herning den 4. januar. 

 
10-11-2019 21:51:00

Fire aktive dage i bassinet i Esbjerg er afsluttet med udtagelse af 23 svømmere til EM på kortbane samt otte svømmere til NM på kortbane.

 
08-11-2019 18:07:00

Den tidligere elitesvømmer er i dag indehaver af rekorden i at være verdensrekordholder.

 
07-11-2019 07:50:00

De kommende Årgangstræner- og Børnetræneruddannelser har frist for tilmelding henholdsvis den 18. december for Årgangstræneruddannelsen og 11. december for Børnetræneruddannelse.