Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Konference: Fitnessdoping og folkesundhed


15-10-2019 08:00:00:
Af: Nora Thomsen

Bliv klogere på unge, mental sundhed, kropsidealer og fitnessdoping, når Anti Doping Danmark inviterer til konferencen ’Fitnessdoping og folkesundhed’.


Præstationspres og kropsidealer er i høj grad på spil, når det gælder de unges hverdagsliv og trivsel i dag. I bestræbelserne på at leve op til forventninger til kroppen, kan fitnessdoping blive en metode til at opnå bestemte kropsidealer. 

Anti Doping Danmark inviterer den 24.-25. oktober 2019 til konferencen ’Fitnessdoping og folkesundhed’, der går tæt på nogle af de aspekter, der er i spil blandt unge, når det gælder krop, træning og sundhed. 

Konferencen vil belyse, hvad kropsidealer betyder for unges trivsel, der præsenteres flere eksempler på forebyggende indsatser og viden om, hvad der sker, hvis fitnessdoping bliver en del af træningen, og der bliver brug for behandling.

Konferencen henvender sig til såvel forskere som praktikere, der kommer i kontakt med unge eller voksne i sammenhænge, hvor krop og dopingstoffer er i spil. Det kan være tværprofessionelle i kommunernes ungeindsatser, f.eks. rusmiddelkonsulenter, SSP, PPR og sundhedsplejersker, lærere, men også idrætsledere, læger og andre, der kommer i kontakt med potentielle brugere eller misbrugere af fitnessdoping.

Temaerne for konkurrencen er:

  • Unge, kropsidealer, præstation og trivsel
  • Forebyggelse af dopingbrug
  • Fitnesskultur 
  • Anabole steroider og lignende stoffer 
  • Intervention – teori og praksis
  • Misbrug og afhængighed
  • Behandling af misbrug
  • Efterretning og samarbejde mellem myndigheder


Prisen for at deltage i de to dages konference er 1.500 kroner, inkl. forplejning. Konferencen finder sted på Radisson Blu Scandinavia Hotel i København. 

Tilmelding senest lørdag den 19. oktober.

Se hele programmet og tilmeld dig konferencen

 

Se de seneste nyheder

25-09-2020 13:13:00

På sundhedsmyndighedernes anbefaling har regeringen indført en række nye tiltag for at hindre ukontrolleret spredning af Corona-virus, som også har betydning for adfærden i forenings- og klubregi.
 

 
25-09-2020 09:55:56

I Solrød Svømmeklub er konkurrencesvømmerne atter at finde i stævnebukser og konkurrencedragter.

 
24-09-2020 11:53:32

Viden om startspring skal understøtte en langsigtet sportslig udvikling.

 
23-09-2020 08:23:44

Vidensdeling om landsholdsarbejdet skal resultere i vidensbaseret udvikling.

 
21-09-2020 12:23:39

Se her den kommende sportslige strategi og handleplan for dansk svømmesport.