Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
16-01-2020 08:41:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Januar
2020
25
Januar
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Danmarks 10 største talenter nomineret til kåringen af Årets Fund – heriblandt også en svømmer


05-12-2019 14:16:00:
Af: Nora Thomsen

Når Politiken, Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark hylder fremtidens sportsstjerner med kåringen af Årets Fund den 29. december, er Alexander Aslak Nørgaard (Sigma Swim Birkerød) med blandt de nominerede.

 


Pressemeddelelse udsendt af Politiken den 5. december:

 


19-årige Alexander Aslak Nørgaard er nomineret til Årets Fund 2019. Foto: Patrick B. Kraemer.


Kilden til blomstrende talentudvikling i dansk idræt synes aldrig at løbe tør. I hvert fald er status år efter år imponerende, når Danmarks Idrætsforbund (DIF), Team Danmark og Politiken nominerer de 10 kandidater til kåringen af Året Fund.
 

Alle specialforbund har også i 2019 været inviteret til at indstille talenter, der har præsteret et spektakulært gennembrud inden for deres sport i det forgangne år.

Den opfordring førte til 25 indstillinger, som komiteen bag Årets Fund har gennemgået og på den baggrund nomineret 10 kandidater til den endelige kåring søndag 29. december.

- Det er altid et særligt privilegium at gennemgå årets store gennembrud af danske talenter, når vi vurderer kandidaterne til kåringen af Årets Fund. Endnu en gang efterlader de 10 nominerede et samlet løfte om, at vi også i de kommende år kan se frem til danske toppræstationer på allerhøjeste internationale niveau, siger Lone Hansen, direktør i Team Danmark.

- Jeg hæfter mig ved den positive mangfoldighed, som de 10 nominerede repræsenterer. Kun tre af dem er fra sportsgrene, der også havde en atlet nomineret til kåringen af Årets Fund sidste år. Det fortæller mig, at selv om Danmark er en lille nation, så fortsætter idrættens talentudvikling med at give stort udbytte, siger Niels Nygaard, formand i Danmarks Idrætsforbund.


Nedenfor fremgår de 10 nominerede præsenteret alfabetisk efter sportsgren.


Automobilsport

Frederik Vesti, 17 år. 13 sejre i det officielle FIA Regional F3 Championship førte til et overlegent samlet mesterskab mere end 100 point foran nærmeste konkurrent.


Cykling

Rasmus Lund Pedersen, 21 år. ’Startmotor’ på Danmarks 4.000 m-hold på bane, der i denne sæson har vundet EM-guld, VM-bronze og to World Cup-konkurrencen foruden at køre verdens næsthurtigste tid nogensinde.


Kajak

Mads Brandt Pedersen, 23 år. EM- og VM-guld på maratondistancen i U23- og seniorklassen.


Karate

Erika Batakujevic, 16 år. Guld ved U21-EM i kumite, bronze ved junior-VM i kumite.


Parasport

Tobias Thorning Jørgensen, 19 år. To EM-guld og en førsteplads på verdensranglisten i grad III. Kvalificeret til de paralympiske lege næste år.


Ridning

Emil Hallundbæk, 21 år. Førsteplads på den individuelle kvalifikationsliste til OL i ridebanespringning.


Sejlsport

Natacha Violet Saouma-Pedersen, 22 år og Mathias Bruun Borreskov, 23 år. Sølv ved U23-VM i den olympiske bådklasse Nacra 17.


Svømning

Alexander Aslak Nørgaard, 19 år. Den første danske VM-finalist i 1.500 m fri nogensinde med dansk rekord på distancen.


Tennis

Holger Rune, 16 år. Vinder af Franch Open og sæsonafslutningen for juniorer foruden turneringssejre i Italien og Frankrig. Nr. 1 på juniorernes verdensrangliste.


Volleyball

Sofia Nørager Bisgaard, 17 år. Guld ved de nordeuropæiske mesterskaber og første danske medalje på World Tour i beachvolley sammen med Cecilie Olsen. Sølv med U19-landsholdet og kåret som turneringens mest værdifulde spiller ved de nordeuropæiske mesterskaber. 

Se de seneste nyheder

22-01-2020 13:26:00

Partnerskabet skal blandt andet være med til at styrke setuppet omkring de bedste svømmere i Sigma Swim, kompetenceudvikle trænerne samt bidrage til udvikling af samspillet mellem træningsmiljøerne i området om den lokale talentudvikling. 
 

 
20-01-2020 09:16:00

Bliv bedre til at støtte dit barn og få gode råd med hjem når Janne R. Mortensen, Mental Motion, kommer med oplæg herom ved DM Årgang i Gladsaxe.

 
16-01-2020 08:41:00

Vi har en god nyhed til alle forældre til unge talenter i dansk svømmesport.

 
13-01-2020 09:40:00

Den nye træner har en spændende ”atletprofil” at byde ind med i trænerteamet og er samtidig den første kvindelige træner på NTC. 

 
09-01-2020 07:23:00

Opsigelsen skyldes et ønske i familien om at vende hjem til Island oven på 13 år i Danmark.